AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

La fierbinți despre armată

In jos

La fierbinți despre armată Empty La fierbinți despre armată

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 3 Aug 2017 - 9:44

Moto :
 ”Umblă vorba prin oştire şi e mare tavatură 
Că Olguta vrea să’nghete pensiile militare. 
Dar un militar mai hâtru dă şi el timid din gură 
Să mi-o’nghiţe, să mi-o’ngheţe , dar atunci când este mare.”
Noua găselniță a Vasileascăi (ordonanța lui Dragnea) de a face rost de bani la buget prin înghețarea pensiilor militare a pornit caruselul declarațiilor și reacțiilor de tot felul. Acum două zile, administrația prezidențială anunța ieșirea din sistem prin pensionare (la cerere, nu prin demitere , așa cum suge-rau unele medii media) a zece generali din SRI. Lista, pentru cei care vor să știe de ce vecinul nu dădea cu bună ziua la nimeni nu ducea gunoiul niciodată și nu căra niciodată plasele cu cumpărături,  o găsiți aici. Astăzi a apărut lista cu o parte din judecătorii care și-au cerut ieșirea la pensie.Nu a apărut încă lista cu generalii din MAI și din Armată, pentru că cei de la Cancelaria domnească nu au terminat de întocmit ordinele. Vor să le dea pe toate odată și le ia ceva timp. Cred că din cauza asta se va amâna și Ordonanța, pentru că  e posibil să nu poată fi procesate toate datele până intră în vigoare Ordonanța lu Olguța. Și stați că încă nu s-a aprobat lista cu coloneii, și locotenent-coloneii care vor să iasă la pensie și nici  nu au ieșit încă din tură și din grevă cei din penitenciare. Nu mai avem păduri pentru câtă hârtie e necesară.
Ce credeți că a urmat după asta?
Onoarea lui Dragnea
Primul care a sărit de cur în sus este  Dragnea, cel care de fiecare dată când e de făcut ceva neplăcut pleacă din țară sau din ochii presei și își lasă ordonanțele să anunțe veștile proaste iar în funcție de rezultat și reacția populației, confirm sau infirm știrea, de cele mai multe ori dând vina pe comunicare sau neatenție. De data asta, domnul Dragnea, se leagă de cei care vor să treacă în rezervă din cauza modificărilor pe care le propune Olguța la Legea 223 și spune că nu au onoare. Nu am înțeles, de ce nu au onoare domnule Dragnea? Pentru că dumneavoastră vă jucați cum vă vine la minciog cu soarta militarilor, singura categorie de personal care jură să moară pentru o clasă politică coruptă și mizeră, pentru că vor să își asigure și ei cum pot o pensie care să nu îi bage în mormânt înainte de vreme, pentru că se gândesc la familie și sănătate când ar trebui să o faceți dumnevoastră? Cine vorbește despre onoare? Unul care a săpat doi președinți de partid pentru a le lua locul? Unul care și-a trădat propriul partid bătând palma cu președintele și făcând cărare la Cotroceni numai pentru a-și asigura liniște penală?Unul care l-a convins pe Ponta să renunțe la președinția partidului pentru ”a salva guvernul” apoi la conducerea guvernului ”pentru a salva partidul” iar apoi s-a instalat el la conducere? Asta depășește orice limite.
Unii se mișcă
Pe data de 2 August o delegație formată din rezerviști din 3 asociații au fost primiți de Secretarul de Stat pentru Relația cu Parlamentul pentru a discuta efectele catastrofale pentru Sistemul Național de Apărare produse de intenția de modificare a Legii pensiilor militare, efecte cu implicație pe termen mediu și lung în încadrarea forțelor armate. Rezultatele întâlnirii vor fi prezentate pe paginile asociațiilor respective. Nu sunt împuternicit să dau acuma  aceste informații dar le voi prezenta când asociațiile le vor face publice.
Există și o intenție reală de unificare a intereselor tuturor asociațiilor militarilor și coordonare a activităților, nu conducere, ci coordonare liber consimțită, pentru a fi în măsură să prezentăm un punct de vedere comun și bine susținut de acum încolo, în toate problemele ce țin de Apărare.  În curând va fi dat un  comunicat în acest sens. Nici în acest sens nu pot da detalii la această oră.
Alții scriu scrisori
Domnul Dogaru, fostul istoric Dogaru,(pentru că de când a fost numit sindicalist șef al militarilor  în rezervă de către structurile care l-au format  nu prea s-a mai ocupat de istorie ci de gargară) iese și el cu declarații de te doare capul. Toată rezervimea vrea să se ia atutudine, să se lupte, să se unească, adică exact ce nu vor guvernanții, adică sistemul. Ce sfat dă domnul Dogaru, marele luptător pentru apărarea cotizației? Păi domnia sa spune că unirea nu face bine la militarii rezerviști sau militari, mai bine să stea dezbinați, eventual să facă o scrisoare pe care să o înainteze, prin el, ticluită de el, celor cărora le face jocul. Hemoroizii face bine în accepțiunea domnului Dogaru.  Iată ce propune marele sindicalist Dogaru, în condițiile în care Coarnă moare cu Carmen Dan  de gât: ” Excludem cu desavarsire solutia manipulatoare de constituire a vreunei structuri organizatorice pe verticala (superuniune sau partid), deoarece aceasta va fi imediat penetrata, demonizata si distrusa prin manipularea orgoliilor liderilor, santajarea lor sau lichidare.
Ce tip de actiune comuna? Nu neaparat stradala, pentru ca la asta se asteapta. De pilda, o scrisoare catre Secretariatul General NATO si Departamentul de Stat American, denuntand tradarea si consecintele ei, pe care sa o semnam cu totii, nu numai S.C.M.D.-ul si aliatii sai civili (CNSC) ca in 2011.”
Dar dacă este organizat de Dogaru totul e ok. Nihil sine Io, ar trebui să fie sloganul SCMD.
A obosit Dogaru? Nu, nu a obosit, pentru că dacă ne amintim de acțiunile inițiate de el,  aproape toate au fost un fâs, mai ales că erau programate în zile de sărbătoare națională, sau erau ținute la palatul Victoria împotriva președintelui și la Cotroceni împotriva premierului. Așa știa Dogaru să se facă că protestează. De data asta nu numai că nu vrea să se treacă la proteste, dar nu vrea nici ca asociațiile militare să se unească, pentru că el de fapt a urmărit și urmărește interesul celor care l-au plantat sindicalist.  A auzit el, de fapt a fost informat pe filiera DIA că unele asociații vor să își unească eforturile și asta nu dă bine la sistem. Acesta e Dogaru.
ADIO ARME?
Toată militărimea așteaptă o reacție a șefului SMG, așteaptă ca acesta  să ia atitudine și să declare ceva,  să contracareze cumva zvonurile sau să se opună. Mai mult ca sigur că imaginea sa în armată, în rândul  militarilor dar și a societății civile, se va decide în funcție de ce va face în acest caz, deși ar fi trebuit să fie evaluat în funcție de întreaga activitate, inclusiv  ”înzestrarea” armatei și alte aspecte care țin de apărarea țării. Personal nu aștept declarații, declarații dau politicienii și eventual  sindicaliștii. Militarii fac, nu vorbesc. Sper ca pe lângă atribuțiunile specifice funcției, activitățile deja planificate, să își găsească timp să își exprime și impună punctele de vedere în fața secretarilor de stat, a ministrului și a guvernului, arătând că o pensie de 34000 de lei a unui magistrat  fie el și militar, nu înseamnă că toată armata are pensii de această valoare și să o demoleze pe doamna Vasilescu care a umplut canalele (și cele de televiziune)  cu dejecții. Domnul General Ciucă  are posibilitatea să obțină datele necesare  de la CPS, să arate că  pensia unui colonel nu depășește salariul unui colonel actual pe aceeași funcție, să demonstreze că nu există pensii militare așa cum a prezentat propaganda guvernamentală și, pe baza unui calcul făcut de specialiști de la casa de pensii sectorială, să arate cu cât crește pensia unui militar dacă solda de grad a unui militar de grad egal crește de exemplu cu 100 de lei. Dacă nu ar putea să prezinte aceste date personal, are purtător de cuvânt  care să prezinte oficial pe toate canalele media  date concrete care să demonteze isteria mizerabilă  care atinge valori inimaginabile privind pensiile ”căpcăunilor de militari”. Propaganda anti-armată sperie lumea cu ideea că dacă se păstrează art 60 din legea 223, în 5 ani pensia unui militar va depăși de câteva ori salariul gradului echivalent activ. Să spună doamna Olguța, dar argumentat, cu date  nu cu vorbe,  de câte ori au crescut soldele militarilor activi în ultimii ani și cu ce procent din sumele respective au crescut pensiile. Asta ca să nu se sperie lumea că nu mai au bani din cauza militarilor. În plus, să explice, tot argumentat cu date concrete, din ce fonduri sunt plătite pensiile militarilor și cum influențează asta bugetul asigurărilor sociale. În realitate prin această campanie se urmărește readucerea pensiilor militare în subordinea Casei de asigurări sociale și folosirea acestor fonduri (eventual cele ” economisite” cu decesul militarilor) în sectorul civil, nu în bugetul MApN.
Șeful SMG are posibilitatea și chiar obligația, să demonteze toate aceste minciuni chiar și  fără să iasă personal  pe post. Mai are posibilitatea de a prezenta adevărata situație și de a face uz de dreptul de veto în CSAT când se va discuta propunerea de OUG,  cu riscul de a i se cere apoi sau de a-și înainta demisia. Exemple de urmat are. Franța. Motive are :
1.     Prin demisiile și trecerile în rezervă sistemul de apărare intră în colaps, conducerea SMG este decimată, la fel a ministerului și structurilor din subordine;
2.     Armata va fi pur și simplu pusă în imposibilitatea de a-și îndeplini misiunea, toate funcțiile de răspundere și conducere sunt neîncadrate, iar încadrarea funcțiilor este blocată.
3.     La o armată fără generali, nu se mai justifică un general cu patru stele ca Sef de Stat Major, funcția ar trebui micșorată și încadrată cu un absolvent de școală militară fără experiență, pentru că oricum toate funcțiile vor fi fie neîncadrate, fie încadrate cu cadre fără experiență pe funcția respectivă sau funcții de asemenea calibru.
4.     De vreme ce toți subordonații pleacă din armată ( și ca o formă de protest față de acțiunile politicienilor),  șeful SMG ar trebui  ca măcar din spirit de solidaritate să își urmeze subordonații. În armata lui Cuza așa s-ar fi întâmplat.
Deci una din două, ori se renunță la modificarea L-223, ori adio arme.
Ma mai uit din când în când pe la posturile tv și când văd câte moderatoare și câți invitați au găsit în pensionarii militari imaginea bombei atomice îmi dau seama cât de disperați sunt guvernanții și cât de goală este trezoreria. Cereți domnule să ne aducem verighetele pentru salvarea țării, dar nu mai umpleți emisiunile cu aberații și minciuni dezbinând românii.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8698
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum