AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur!

In jos

Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Empty Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur!

Mesaj Scris de ion_pribeagu la data de Mier Aug 23, 2017 7:06 am

Ministrul Justiției și-a dat arama pe față: vrea să protejeze liderii politici penali și să pună în funcții înalte DOAR magistrați aserviți unor grupuri de interese aflate la putere!
Pa 23 august românii erau obligați să sărbătorească ziua în care țara a încăput pe mâna rușilor, pe mâna boierilor comuniști.
În această zi nefastă pentru istoria României, Tudorel Toader, ministrul Justiției demisionar din Guvernul Grindeanu și repus pe funcție de premierul Tudose – Tudose fiind și el demisionar din același guvern dat jos de PSD + ALDE printr-o Moțiune de Cenzură depusă împotriva propriului guvern! – vine cu o propunere de modificare a legilor Justiției de un parșivism greu de neobservat.Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Tudorel-toader--e1502087272600

Toader vrea Justiție bolșevică
Bolșevismul lui Toader, expus pe 23 august într-un limbaj de lemn!
Practic, pachetul de modificări prezentat miercuri de Tudorel Toader, ministrul Justiției, se referă la trei legi: Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor – 303/2004, Legea privind organizarea judiciară – 304/2004 și Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii – 317/2004.
Ce observăm din capul locului? Că parșivul Toader și-a început prezentarea cu un mare gol: nimic despre modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală!
Și, în contextul actual guvernat de corupție, Toader a continuat cu un atac la președinte. Ministrul Toader propune ca președintele României să NU mai aibă dreptul să numească și să revoce procurorul general, procurorul-șef al DNA și procurorul-șef al DIICOT.
De asemenea, Toader vrea că ministrul Justiției să îi ancheteze pe magistrați – Inspecția Judiciară să treacă de la CSM la Ministerul Justiției – legalizarea poliției politice!
Înainte de a trece în revistă modificările propuse de ministrul Justiției, vă spune că parșivul Toader i-a căinat pe tineri, ne-a spus că nu-i normal ca ei să sufere, dar propunerile lui sunt total împotriva tinerilor magistrați.
Exemplu: Toader vrea ca un magistrat să aibă vârsta minimă de 30 de ani și să poată se acceseze un post înalt doar dacă are o vechime într-o funcție inferioară – situație extrem de greu de atins!Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Iohannis-5

Președintele României scos din schemă de Toader, ministrul demisionar
Propunerile lui Toader
Iată principalele propuneri enunțate de Toader în ziua de 23 august, zi nefastă pentru România și după 67 de ani:
Toader vrea ca procurorul general, procurorul-șef al DNA și procurorul-șef al DIICOT să fie numiți de Secția pentru procurori din CSM, la propunerea ministrului Justiție – adică a liderilor politici penali. În prezent procurorii-șefi sunt numiți și revocați de președintele României, la propunerea ministrului Justiției și cu avizul CSM.
Ministrul Justiției Toader propune ca președintele ÎCCJ să fie numit de către președintele României. Dar propunerea o va face Secția pentru judecători a CSM, nu plenul CSM.
Tudorel Toader propune ca magistrații să răspundă în solidar cu statul pentru erori. Dar, nu direct. Mai întâi răspunde statul, apoi după ce prejudiciul este acoperit de stat, statul va fi obligat să deschidă acțiunea în regres.
Tudorel Toader propune înființarea unei direcții specializate, pe lângă DNA și DIICOT: o direcție care să aibă competența exclusivă de a urmări penal magistrații acuzați de comiterea unor infracțiuni.
Tudorel Toader propune ca Inspecția judiciară să treacă la Ministerul Justiției.
Prin ultimele două propuneri, Toader vrea ca în funcțiile de conducere să fie promovați NUMAI magistrați aserviți grupurilor de interese. Parșivul Toader impune reguli ce dau posibilitatea șefilor să maculeze dosarelor magistraților aspiranți fără pile!Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Alexandru-ionut-toader-1-e1502472252708

Pentru copilul lui Toader s-a schimbat un statut!
Iată reacțiile foarte dure la adresa ministrului Toader. Click pe titluri:
Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Balanta-justitie
Și alte 11 propuneri marca Tudorel Toader care nu vorbesc despre pensiile de serviciu – adică speciale – și alte probleme vitale pentru o Justiție în slujba cetățeanului și nu a liderilor politici pe care îi protejează parșivul ministru Toader:
7 ani de activitate efectivă ca judecător pentru a promova la Tribunal sau la Tribunalul specializat;


7 ani de activitate efectivă, la procurori, pentru a ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunal sau Parchetul de pe lângă Tribunalul specializat;


8 ani de activitate efectivă pentru a promova în funcția de procuror al DIICOT sau DNA;


10 ani vechime efectivă pentru a ajunge judecător la Curtea de Apel, respectiv procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel;


15 ani vechime efectivă pentru a ajunge procuror la Parchetul de pe lângă ICCJ;


18 ani vechime efectivă pentru a promova judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție;


Modificarea mandatelor funcțiilor de conducere, de la 3 ani la 4 ani. Este vorba atât de funcțiile de conducere pentru judecători, cât și pentru procurori. Adică, procurorul general și procurorul-șef al DNA și DIICOT vor avea mandate de 4 ani. De prelungire, nu vor beneficia însă Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr;


Procurorul poate să treacă în funcția de judecător și invers cu aprobarea CSM, dar nu oricum, ci doar la nivel de Judecătorie, respectiv Parchet de pe lângă Judecătorie. Adică, trecerea va fi posibilă doar la începutul carierei;


Extinderea competențelor de verificare ale procurorului ierarhic superior. Acesta va fi nevoit să verifice atât legalitatea, cât și temenicia unei soluții a procurorului de caz;


Magistrații pensionari să nu mai fie reîncadrați și să nu mai rămână în locuințele de serviciu. După legea în vigoare, magistratul poate rămâne în locuința de serviciu după ieșirea la pensie, iar după deces, moștenitorii rămân beneficiari. Propunerea stipulează că la ieșirea la pensie, magistratul părăsește locuința de serviciu;Membrii Consiliului Superior al Magistraturii să se suspende, pe durata mandatului, din magistratură.


Într-o zi nefastă pentru România, 23 august, parșivul Toader vrea să aducă Justiția în Epoca de Aur! Dragnea-la-dna-1-870x558

Fotografie document: Dragnea la coadă la DNA!
Abuzul în serviciu
În perioada în care Toader ne spunea ba că nu pune prag pentru abuzul în serviciu, ba că pune unul rezonabil, UE a adoptat o directivă în privința fraudelor cu fonduri europene.
În decizia UE se stabilește un stat nu poate renunța la sancțiunea penală dacă s-au furat mai mult de 10.000 de euro din fondurile europene.
Așadar, pragul european a fost stabilit la o valoare de patru ori mai mică decât pragul Iordache-PSD din OUG 13 – 40.000 de euro! Dacă se respectă pragul UE, Dragnea merge la pușcărie!

ion_pribeagu

Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum