AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

România, țara cicloanelor ”Olguța”, ”Tudose” și ”Daddy”

In jos

România, țara cicloanelor ”Olguța”, ”Tudose” și ”Daddy” Empty România, țara cicloanelor ”Olguța”, ”Tudose” și ”Daddy”

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Sept 19, 2017 5:53 am

Dacă toate țările bananiere din Caraibe își au faliții, uraganele și cicloanele lor, de ce anume România, țara bananieră din Carpați, să n-aibă și ea uragane și cicloane, că faliți a tot avut, de la pașopt încoace? Asta este întrebarea ce pare să-i fi frământat pe toți politicienii noștri, de la Iliescu încoace, politicieni care nu s-au lăsat până nu ne-au adus în rândul lumii civilizate, procopsindu-ne cu fenomene meteo extreme cum n-a cunoscut țărișoara asta nici măcar când bântuiau pe aici gepizii, goții, tătarii și turcii. Ca și uraganele din Caraibe, și fenomenele de la noi sunt ciclice: o dată la patru ani, în lunile de alegeri, ele se repetă negreșit și fac ravagii pe unde trec, transformând radical chiar și peisajul, depinde de Front. De pildă, dacă iese o ramură a Frontului la putere, să zicem PDL, în locul unei văi din fundul Moldovei apare o ditamai pârtia plină de noroi, pe post de obiectiv turistic, lăsat cadou de uraganul ”Nuțica”. Dacă iese o altă ramură a Frontului, să zicem PSD, acolo unde a fost o fabrică prosperă, mai rămâne ”decât” o grămadă de fiare vechi, lăsată în urmă de uraganele ”Hrebe”, ”Adelu” sau ”Șova”, pe unde-a fost o autostradă, în Transilvania, trece  ciclonul ”Victor-Viorel” și apare ditamai lacul glaciar, iar unde era doar câmp golaș, să vezi minune, trece uraganul de gradul 5 ”Daddy” și apar în urma lui păduri, lacuri cu știucă și ditamai viloaiele.
Evident, nu transformările care schimbă peisajul ne deranjează pe noi cel mai tare, la uraganele astea, ci transformările care ne afectează direct, pe persoană fizică. Fiindcă, atunci când bate tornada ”Olguța”, lasă în urmă numai buzunare goale, acest fenomen având uluitoarea capacitate de a magnetiza nu doar monedele, ci și bancnotele și cardurile. Când suflă, pe deasupra, și uraganul Pop, e jale: se decopertează nu doar școlile, ci și manualele auxiliare, Gazeta matematică, plastilina, guașele și orice ar putea fi considerat material auxiliar neacreditat de respectivul vortex fără cortex. Unde mai pui că, abia ce scapi de ”Olguța” și de ”Pop”, că începe să sufle taifunul ”Tudose”, zis și ”Terente”, un fenomen meteo căruia îi plac atât de mult gradele încât, de la o vreme, nici nu mai știe câte are pe umeri sau în pahar, dar mai comandă un rând, preventiv. Ăsta prăpăd lasă în urmă, de jelesc toți bețivii țării că i-a văduvit și de recolta record la țuică pe anul în curs.
Nu trebuie să fii savant britanic ca să-ți dai seama că fenomenele meteo extreme au ajuns și la noi din cauza încălzirii globale. Iar România e mai afectată de încălzirea globală decât toate celelalte țări europene. Și cum de n-ar fi? După ce că avem turme întregi de oi, vite și boi, care asistă nepăsătoare cum uraganele ”Olguța”, ”Daddy” sau ”Tudose” jupoaie și pielea de pe ele, turmele astea mai sunt și hrănite din belșug cu fasole, la orice paranghelie politizată. Totuși, tornadele și uraganele devastatoare care ne conduc tocmai de asta ar trebui să se teamă: că mămăliga s-a cam fâsâit în decembrie, dar să vedeți când o exploda fasolea!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8619
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum