AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tensiune extremă de Crăciun şi Anul Nou. Pregătiţi-vă!

In jos

Tensiune extremă de Crăciun şi Anul Nou. Pregătiţi-vă! Empty Tensiune extremă de Crăciun şi Anul Nou. Pregătiţi-vă!

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Noi 22, 2017 2:59 am

Trag, acum şi aici, un semnal de alarmă asupra a ceea ce se va întâmpla în curând. E posibil să urmeze o perioadă de tensiune extremă în România. Aceasta de Crăciun şi Anul Nou.

În cele ce urmează, voi încerca să explic o serie de lucruri care trebuie citite cu atenţie. Cititorul este rugat să le urmărească, apoi să tragă concluziile corecte, pentru că mă adresez intelectului, nu afectului.
În articolul meu-pamflet din România liberă, “Tehnica loviturii de stat tiptil“, explicam cum procedează răufăcătorii ce vor să confişte statul democrat. Să-l ducă la ei acasă şi să-l încuie în baie, legat cu lanţuri. Tiptil. Folosind un concert de metode ambigue de acţiune. Le voi detalia mai jos.
Nota: Până şi în aceste rânduri, sunt obligat să scriu “e posibil”, declanşând ambiguitate, pentru că nu există probe concrete, ci doar zvonuri insistente.

Tensiune extremă. Cum se adună norii loviturii de stat în curs

Un florilegiu de modificări la Legile Justiţiei a fost prezentat public de diferiţi actanţi din fruntea şi de pe lăturile PSD (cu accent pe “ă”, nu pe “u”). Le vom prezenta sintetic, aşa cum par ele acum, în finalul acestui articol.
Deocamdată, atragem atenţia asupra rolului acestora. Discuţia pe teme de Justiţie este destul de abstractă. Noţiuni ca prezumţia de nevinovăţie, abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu sau graţierea, ori reabilitarea, sunt esenţa golăniilor pe care le pregătesc aceşti răufăcători de stat.
Motivul? Simplu: tehnicitatea subiectului îl face prin definiţie ambiguu. Vectorii lansează public tot felul de variante ce intră în coliziune. Opinia publică oboseşte. Este regizată astfel, aparent natural, o adormire a conştiinţei publice. Ce se petrece când conştiinţa publică este adormită bine?

Tensiune extremă. Modificări legislative rapide, blitzkrieg

Metoda blitzkrieg-ului legislativ a mai fost încercată de PSD-ALDE în debutul acestui an, cu OUG 13. Atenţie: atunci încă două ordonanţe de urgenţă foarte grave au trecut liniştite, ocultate de marele scandal al OUG 13.
Acum, după ambiguizarea aceasta, prin lansarea unei familii săltăreţe, unei hore de modificări legale, va urma bomba. În ultimul moment, în plen, la votarea modificărilor, anumiţi parlamentari PSD sau ALDE vor depune amendamente. Unele vor fi aprobate de maşina de vot. Instantaneu.
Nu ştim exact azi care sunt amendamentele acestea. Nu ştim ce vor conţine ele. Ştim însă şi circulă în mediul de presă informaţia că ele sunt deja pregătite. Atunci, va începe un foarte mare scandal. Iar societatea civilă va trebui să reacţioneze foarte coeziv. Şi imediat.

Tensiune extremă. Scrisesem deja despre asta

Prefigurasem o variantă de lucru a acestui scenariu cumplit încă de pe 25 octombrie acest an. Linkul de după lead-ul acestui articol conţine un text, în care afirmam:
Există posibilitatea ca totul să decurgă într-o nouă OUG, care să apară înainte de Crăciun. Credem în continuare că anul trecut planul iniţial a fost cu OUG 13 să fie dată înainte de Crăciun. Pe fondul relaxării de sărbători a românilor, în zece zile, proiectul ar fi intrat în vigoare, trăsnind o ţară întreagă.
Planul a eşuat, pentru că Klaus Iohannis a respins numirea lui Sevil Shhaideh premier şi procedura s-a decalat pentru luna ianuarie. Cert este un lucru. Tensiunea în societatea civilă creşte.

Tensiune extremă. Pregătiţi-vă!

Diferenţa este că ultimele veşti spun că nu este vorba despre OUG, ci despre pachetul de modificări aflat acum în Parlament. Repet: dintr-un sertar anume, la momentul plenului final, vor ieşi anumite amendamente. Apoi, totul va fi trântit pleaşcă pe masa preşedintelui Iohannis.
Acesta va avea la dispoziţie 20 de zile ca să promulge monstruozităţile, ori să respingă legea. Dacă o va face, este de aşteptat că Parlamentul dominat de GIO PSDragnea va trimite imediat modificările preşedintelui. Acesta trebuie să le promulge în maximum 30 de zile.
Dacă este să fiu sarcastic, la acel moment, Dan Teodorescu va trebui să se gândească anume cum scrie un cântec despre România. Numit “Mai am 30 de zile de trăit”. Dar lucrurile sunt şi mai complicate, pe alte coordonate.

Tensiune extremă. Pretextul Kovesi. Suspendarea lui Klaus Iohannis

La momentul returnării de către şeful statului a modificării Legilor Justiţiei, va fi coaptă o altă cabală. Laura Codruţa Kovesi a refuzat să se prezinte la Comisia specială pentru alegerile din 2009. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi va propune poate preşedintelui să o demită pe Kovesi din funcţie.
Dacă Iohhannis refuză acest lucru, se spune că în jurul datei de 21 decembrie, Parlamentul se va întruni. În sesiune extraordinară. Şi îl va suspenda. Nu este prima dată când Partida Rusă face asemenea lucruri. Pe 30 decembrie 1946, a fost abolită monarhia constituţională.
Regele a fost forţat să abdice. E foarte verosimil scenariul acesta. Un preşedinte interimar Tăriceanu va avea voie, constituţional, să promulge toate legile scuipate la foc automat de Parlament. De asemenea, să schimbe procurorii şefi, procurorul general. Să declare abolită libertatea presei. Orice.

Tensiune extremă. După Sărbători, s-ar putea să ne trezim în altă Românie

Aşadar, mesajul meu este simplu: pregătiţi-vă să fiţi în stradă de Sărbători şi chiar mult mai repede. Fiecare clipă pierdută acum va însemna ulterior ani de zile de muncă pentru a recâştiga drepturile pierdute în viitor. Să ne gândim că ne-au trebuit vreo 15 – 20 de ani de luptă numai ca să avem o Justiţie independentă…
Aşadar, începând cu 1 Decembrie, va trebui să degajăm o cu totul altă atitudine civică. În stradă. Să apărăm cu dinţii democraţia noastră. Pentru că altfel, dacă nu facem acest lucru, în masă, româneşte, am sfeclit-o. Iar data viitoare când vom ieşi, în viitor, în stradă, vor fi altfel de proteste.
Parlamentarii PSD-ALDE trebuie determinaţi să se oprească de amploarea protestelor, care trebuie să înceapă cât mai rapid şi să dureze până de Sărbători, eventual şi între Crăciun şi Anul Nou, dacă este nevoie. Altfel, există posibilitatea ca următoarele Crăciun şi An Nou să fie foarte triste pentru România.
===

Epopeea în curs a amendamentelor la Legile Justiţiei (HotNews)

Legile Justiţiei vor fi dezbătute în şedinţa de miercuri a Comisiei speciale, conduse de deputatul Florin Iordache. Până luni, au fost depuse la comisie mai multe amendamente, atât de către asociaţii din sistem, cât şi de cei de la UDMR. Deocamdată este singurul partid care a formulat amendamente.

Au depus amendamente reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, CSM – cei care au dat aviz negativ pe cele trei proiecte, şi de la Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. UNJR pare o organizaţie controlată de PSD.
Sunt în continuare aşteptate amendamente de la Asociaţia Procurorilor din România şi de la Asociaţia Magistraţilor din România, potrivit unor surse parlamentare.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum