AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ne mai mirăm când avem "O justiție cu găini, dar fără ouă ? "

In jos

Ne mai mirăm când avem "O justiție cu găini, dar fără ouă ? " Empty Ne mai mirăm când avem "O justiție cu găini, dar fără ouă ? "

Mesaj Scris de Admin Mar Mar 27, 2018 3:23 am

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu-nțeleg bucuria vecină cu extazul care a cuprins-o pe plasticata aia mică a lui  Cosma Sr când a auzit că procesul se rejudecă. Bine, măi, fată, nu ți-ar fi prins ție bine la botox niște plajă prin Costa Rica, Madagascar, insulele Buru-Buru, în locul mizeriei ăsteia din România? Oricum, privind retrospectiv ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, mi-e tot mai clar că famiglia Cosma e compusă numai din genii și clarvăzători. N-ați văzut? Cum o șterseseră ei în Italia și le bătea inima ca la pițigoi în așteptarea pronunțării sentinței și cât de curajoși au venit ieri la proces? Cum le promitea băbălanul, fratilii plasticatei, ziariștilor ”O să vă povestesc eu zilele următoare”? Păi de unde știa el c-o să mai aibă când povesti, dacă-l băgau la zdup? Ei, vedeți? El știa deci că n-o să-l bage, că ghicise, probabil, în iaurt – ăsta nu e semn curat de clarviziune, monșer? Că doar nu le-o fi șoptit vreo păsărică de judecător ”Nu mai fugiți, băi, proștilor, în Italia sau pe unde-a  înțărcat Mutu pe Consuela, că vă face justiția scăpați!” Voi vă puteți imagina că un onorabil judecător ar putea face așa ceva, că eu nu-mi imaginez?!
Și cum, mă, să condamni la închisoare un asemenea geniu, un asemenea Edison de România, care și-a construit singur aparatura cu care să-i înregistreze pe procurori? Păi Minitehnicus ăsta de Cosma Jr merită Nobelul pentru Fizică pentru așa ceva și voi vreți să înfunde pușcăria? Adică chiar nu ne mai prețuim deloc-deloc valorile? E drept că dacă tu mergi în instanță cu o filmare făcută cu telefonul tău personal, pe care apare un vitezoman spulberând zece oameni pe trecerea de pietoni, nu te bagă nici naiba în seamă, că telefonul tău nu e omologat, iar vitezomanul scapă basma curată. Dar te compari tu cu genialul inventator Cosma Jr, care a impresionat instanța cu înregistrările lui ilegale? Nu te compari! De-aia și pe tine nu te ia nimeni în serios, în vreme ce pe Juniorul l-a luat.
E drept că, fără să vrei, te gândești: dar, frate, judecătorii ăștia chiar nu și-au pus întrebarea esențială: bun, dacă famiglia Cosma n-a furat un sfanț, totuși unde-s meleoanele alea de euroi sau dolărei care au dispărut din Prahova? E la fel de drept că, tot fără să vrei, te miri: dacă clanul Cosma avea probe atât de ”clare”, de ce nu le-a prezentat, frățică, vreme de patru ani, cât a durat procesul? Însă iarăși îți zici că ieczistă o iecsplicație: or fi oamenii masochiști, mai știi? Or avea plăcere să fie târâți prin instanțe, n-or putea ajunge la orgasm decât dacă se știu cu un picior în pușcărie și de-aia au prelungit cât mai mult momentul, să le crească libidoul, și au adus probele care, iată, i-au impresionat pe judecătorii Înaltei Curți, abia în al douăsprezecelea ceas.
Deși nu pare tipul care să scoată citate memorabile, gen Marie Curie sau Margaret Thatcher, plasticata lui Cosma a zis totuși o vorbă mare ieri: ”Mulțumim televiziunilor!” La asta cred că se rezumă toată problema României: că niște derbedei cu gura mare, niște lătrăi care ar vinde-o și pe mă-sa dacă le-ar ordona patronul, au ajuns să fie un fel de Sturmabteilung cu cămăși albe și cravate elegante – niște batalioane de asalt care nu mai recurg la bâte, pulane și revolvere, ci doar la limbile lor mai ascuțite ca pumnalele, pentru a teroriza. Să știți că eu îi înțeleg pe judecători: n-are niciunul vocație de martir, nu vrea niciunul să facă pe Eliot Ness sau pe Corrado Cattani, ca să-i bage pe mafioți la pușcărie. Voi, dacă ați avea limba lui Gâdea înfiptă în gât, mai tăioasă ca pumnalul lui Brutus, ați mai avea chef să faceți dreptate? Justiția, în momentul de față, e cam ca găina aia din banc: dacă ar sta pe loc, am zice că e curvă; dacă ar fugi, am zice că e proastă. Așa că ea preferă să se împiedice. Mai se pensionează un judecător exact când trebuie să-i bage la pușcărie pe Dragnea și pe Tăriceanu, mai o lălăie alt judecător ani de zile prin instanță, până se prescriu faptele, mai se reia procesul, că au apărut probe noi, din pământ, din iarbă verde, motive de împiedicat se găsesc. Nu vă mai faceți iluzii că mafioții ăștia care ne jecmănesc de aproape 30 de ani vor mai plăti vreodată. Nu vor plăti. Dar ceea ce putem face este să nu mai lăsăm să se întâmple ce s-a întâmplat până acum și să ne facem singuri dreptate, la vot. Acolo noi vom fi judecătorii care vor decide dacă indivizi ca Ghiță, Udrea, Mazăre, Cosma, Dragnea sau Tăriceanu mai merită să ne fure încă 30 de ani sau nu. Și dacă tot e justiția asta românească o găină care nu face un ou, dar produce pe bandă rulantă amânări, tărăgănări și rejudecări, măcar noi să dovedim la vot c-avem ouă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 9279
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Ne mai mirăm când avem "O justiție cu găini, dar fără ouă ? " Empty Găina e proastă sau curvă ?

Mesaj Scris de Admin Mar Mar 27, 2018 3:24 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 9279
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum