AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Adevăratul potenţial al Rusiei

In jos

Adevăratul potenţial al Rusiei Empty Adevăratul potenţial al Rusiei

Mesaj Scris de Amedeo Vin Iul 10, 2015 12:07 am

Adevăratul potenţial al Rusiei
de Andrei Niţă, Columbus, OH
&
Numeroase exerciţii militare şi prezentări de armamente maritime-militare au loc la Salonul Internaţional Militar Maritim, care se desfăşoară, în aceste zile, la Sankt-Petersburg (Rusia). „Sankt Petersburg este considerat pe drept unul dintre principalele centre ale industriei maritime ruseşti şi o sursă reală de forţă de muncă pentru forţele navale din Rusia. Sankt Petersburg este un prot cu o infrastructură unică, capabil să găzduiască cele mai noi şi avansate nave militare. Ediţia a şaptea a Salonului Internaţional Militar Maritim reprezintă o bună oportunitate pentru a demonstra care este adevăratul potenţial al Rusiei, din punctul de vedere al ştiinţei, construcţiilor şi ingineriei, dar şi industriei militare. În plus, participanţii găsesc aici platforma necesară pentru încheierea de noi contracte”, se arată într-o scrisoare a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, adresată participanţilor la această expoziţie.
Salonul Internaţional Militar Maritim a devenit un eveniment important pentru producătorii de echipamente şi armament maritim-militar din Rusia, dar şi din alte ţări.
Armata Statelor Unite trebuie să se reorganizeze pentru a face faţă „probabilităţii reduse, dar în creştere” a unui conflict cu Rusia sau China, care ar avea „consecinţe imense”, avertizează generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme, prezentând noua Strategie Militară a Pentagonului. „Armata Statelor Unite trebuie să se organizeze pentru a fi pregătită de un război fără un termen limitat cu organizaţii teroriste precum Stat Islamic şi cu naţiuni care folosesc entităţi pentru a lupta în numele lor”, a subliniat generalul Martin Dempsey, citat de site-ul DefenseOne.com.
„Viitoarele conflicte vor apărea mai rapid, vor dura mai mult şi se vor desfăşura în zone mai problematice din punct de vedere tehnic. Grupările extremiste violente reprezintă ameninţări de securitate urgente la nivel transregional”, subliniază Dempsey. „Conflictele din lume au luat amploare, iar unele dintre avantajele comparative ale Statelor Unite au început să se erodeze în ultimii ani”, a subliniat Dempsey, principalul consilier pentru Apărare al preşedintelui Barack Obama.
„Există o probabilitate foarte mare să ne confruntăm cu conflicte de lungă durată, mai dificil de menţinut sub control. (…) În contextul acestor factori impredictibili, am putea fi nevoiţi să ne adaptăm poziţia la nivel global”, atrage atenţia generalul Martin Dempsey, menţionând „acţiunile agresive” ale Rusiei, Chinei, Iranului şi Coreei de Nord. „Există o probabilitate mică, dar aflată în creştere, ca Statele Unite să fie implicate într-un conflict cu o mare putere, consecinţele fiind imense”, avertizează şeful Statului Major Interarme al Statelor Unite, referindu-se la Rusia şi China.
„Rusia a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor şi că este dispusă spre folosirea forţei pentru a-şi atinge obiectivele. Activităţile militare ruse subminează securitatea regională atât în mod direct, cât şi prin forţe subordonate”, a explicat Dempsey, referindu-se la ingerinţele Moscovei în estul Ucrainei. „Activităţile Chinei amplifică tensiunile în regiunea Asia-Pacific”, se arată în Strategia Militară pe anul 2015, cu referire la planurile Chinei de a suplimenta prezenţa militară regională. Armata Statelor Unite are un buget anual de aproximativ 600 de miliarde de dolari.
Preşedinţia Rusiei a criticat noua Strategie militară a Statelor Unite, catalogând-o drept „agresivă” şi „provocatoare”, avertizând că relaţiile bilaterale riscă să fie afectate, potrivit site-ului ziarului La Repubblica. „Noua strategie militară a Statelor Unite este agresivă şi provocatoare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.
„În mod clar, această strategie nu va ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări, pentru că demonstrează lipsă de obiectivitate faţă de Rusia”, a adăugat Peskov. „Suntem nemulţumiţi de acest document”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.
Rusia negociază un contract cu armata din Armenia prin care să-i furnizeze sisteme de rachete balistice tactice cu rază scurtă de acţiune de tip Iskander-M, a declarat o sursă militară, iar armamentul urmează să fie livrat în 2016, relatează agenţia rusă de stat Tass în pagina electronică.
Furnizarea de armament – în special a unor rachete cu rază lungă de acţiune – foştilor sateliţi sovietici, relevă intenţia Moscovei de a continua să influenţeze Europa de Est şi de a se extinde militar într-o Europă mai dezbinată ca niciodată din cauza războiului din Ucraina. „Contractul nu a fost semnat, negocierile sunt în curs”, a declarat sursa citată de Tass. „Toate informaţiile despre asemenea contracte sunt secrete”, a adăugat aceeaşi sursă.
Biroul de proiectare şi construcţii de maşini (Konstruktorskoie Biuro Maşinostroienia, KBM), principalul producător al sistemelor de tip Iskander, a anunţat anterior că aceste sisteme nu vor fi exportate înainte de 2016, precizând că au fost introduse pe o „listă de produse” care urmează să fie vândute în străinăttate. Kazahstanul şi-a exprimat intenţia, la sfârşitul anului trecut, să achiziţioneze anumitor versiuni ale sistemului Iskander.
O delegaţie din Arabia Saudită a vizita în iunie târgul de armament Armata-2015, la Moscova, pentru a negocia o eventuală achiziţionare a acestui tip de rachete balistice. Rusia – care a anexat peninsula ucraineană Crimeea, în aprilie 2014 şi s-a implicat ulterior în războiul din estul Ucrainei – a amplificat tensiunile între Est şi Occident, bazându-se pe loialitatea unor foste republici sovietice precum Armenia şi Belarus.
Vânzările de armament oferă Moscovei o adevărată gură de aer, în contextul sancţiunilor care i-au fost impuse de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) din cauza implicării în criza ucraineană şi care adâncesc recesiunea din Rusia. Ieftinirea petrolului, în cursul acestui an, a afectat dur puterea de cumpărare a Moscovei.
În afară de contractele din Europa, Moscova îşi vinde echipamentele unor clienţi ca India, Pakistanul, China şi Iranul, spre nemulţumirea Washingtonului şi Bruxelles-ului, care negociază în prezent o anulare a sancţiunilor financiare impuse Teheranului în schimbul unei limitări a programului nuclear iranian.
Până data viitoare… mai e puţin!
Amedeo
Amedeo

Mesaje : 84
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum