AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

STATUL DE DREPT VA REVENI LA NOTRE-DAMES- DE – LANDES, DUPA CE VA FI INSTAURAT IN SIRIA

In jos

STATUL DE DREPT VA REVENI LA NOTRE-DAMES- DE – LANDES, DUPA CE VA FI INSTAURAT IN SIRIA Empty STATUL DE DREPT VA REVENI LA NOTRE-DAMES- DE – LANDES, DUPA CE VA FI INSTAURAT IN SIRIA

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Apr 16, 2018 9:34 am

Cu ani in urma, in Franta, guvernantii au luat hotararea ca la Notre – Dames – de – Landes sa fie construit un aeroport. La fel de inutil fi fost sa se hotarasca sa starpeasca terorismul islamic.
Imediat, anarhistii, activistii si ecologistii au declarat ca nu sunt de acord si au ocupat terenurile pe care aeroportul urma sa fie construit. Asadar, in locul unui aeroport, Franta s-a trezit ca are o ZAD- Zone à Défendre – o zona de aparat. Asa au numit-o anarhistii ecologisti. Cam cum am avut noi la Pielesti, dar ceva de proportii, cum ar fi, pentru ca tot vorbim de aeroporturi, aeroportul Charles de Gaulle comparat cu ala de la Otopeni.
Decat sa se puna cu ei, Hollande a zis ca edificarea unui aeroport nou nu-i o idee prea buna, si in loc sa-i scoata pe zadisti de acolo, a decis ca are mai multe sanse sa-l scoata pe Bashar din Siria. Bine, nu de unul singur, ci ajutat de altii. Cum l-a scos Sarkozy pe Gaddafi din Libia. Tot ajutat de altii. Spre meritul lui, Hollande n-a avut niciodata ajutor cand a fost vorba de Julie Gayet. Dar nu mai conteaza pentru ca si ZAD si Bashar au ramas la locurilor lor.
Acum cateva zile, premierul francez, putem sa-i spunem Macron, ca presedintelui, a anuntat ca renunta la constructia aeroportului si ca cele 1600 de hectare pe care anarhistii au infintat ZAD, vor fi inapoiate proprietarilor pentru a fi redate agriculturii.
In Franta sa redai proprietarilor ceva ce li s-a luat este foarte greu. Pot certifica asta toti proprietarii deposedati de locuinte, de catre aia numiti squatters. Asa ca Macron a trimis impotriva ZAD 2500 de jandarmii. Care au tras 4000 de grenade. Degeaba! Anarhistii nu numai ca au rezistat dar le-au mai venit in ajutor alte cateva sute. Asa ca Macron a hotarat sa-l bombardeze pe Bashar. Nu singur, bineinteles, ci ajutat de altii. La ZAD confruntarile au fost atat de violente incat Macron s-a hotarat sa se retraga. Acolo nu l-a ajutat nimeni. Insa, in Siria, bombardamentul, zice Macron, a fost un succes. Macron s-a scos. Noroc cu Siria!
In Franta, unii cred ca va fi nevoie de ani ca Statul de drept sa revina in ZAD. Oricum, la cum ii stim pe guvernantii francezi asta se va intampla, probabil, numai dupa ce Statul de drept va reveni in Siria.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum