AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ponta n-a demisionat din postul de președinte al PSD. Victor Ponta și-a securizat postul de președinte al PSD

In jos

Ponta n-a demisionat din postul de președinte al PSD. Victor Ponta și-a securizat postul de președinte al PSD Empty Ponta n-a demisionat din postul de președinte al PSD. Victor Ponta și-a securizat postul de președinte al PSD

Mesaj Scris de ana morosana la data de Dum Iul 12, 2015 11:33 am


Sincer să fiu am rămas uluit cînd România Tv m-a sunat pentru a-mi cere părerea despre ce a scris Victor Ponta pe Facebook: Că-și dă demisia din toate funcțiile din PSD pînă-și dovedește nevinovăția în Justiție.O asemenea Decizie nu se anunță pe Facebook, ci printr-o conferință de presă, în care lămurești opinia publică ce și și cum.
O asemenea Decizie nu se ia duminică după-amiaza, avînd în vedere că-i vorba de o decizie dependentă de regulă de o întîmplare, petrecută între timp.
A venit însă și Scrisoarea adresată liderilor PSD de către Victor Ponta.
Ea spune la un moment dat:
„Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum!
Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid.
Am toata convingerea si increderea ca Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea si ceilalti colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului in aceasta perioada, iar eu imi voi face alaturi de ei, ca Prim Ministru si membru de partid, datoria fata de PSD si fata de milioanele de romani care au fost si sunt alaturi de noi.”
De unde și pînă unde demisie din toate funcțiile din PSD?
Victor Ponta anunță că se autosuspendă din funcția de președinte al PSD pînă în momentul în care va fi declarat nevinovat printr-o sentință definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată.
Așadar, el nu demisionează.
Face o mișcare politică abilă, de marketing politic, prin care:
    Își securizează funcția, deoarece e greu de crezut că Rovana Plumb va profita de interimat pentru a-i lua locul.
    Rămîne cu autoritatea în PSD, deoarece e premier.
    Poate spune în orice moment, la mustrările adversarilor că nu demisionează din funcția de premier, că s-a autosuspendat din cea de președinte al PSD.
    Dosarul de la DNA e subțire pentru opinia publică. Asemenea lui Traian Băsescu din anii Opoziției la PDSR, prin gest, Victor Ponta caută să adîncească ipostaza de victimă.Fiind vorba de o lovitură politică, avem și explicația timpului și a modalității.
Duminica după-amiază evenimentele dorm. Bun prilej ca decizia lui Victor Ponta să aibă un ecou neobișnuit. Preferința pentru Facebook dă, prin absența explicațiilor, prilejul a numeroase speculații. Și asta înseamnă ecou electoral.
Dar dacă, știind mai multe decît noi, Victor Ponta e convins că DNA, după audiere, îl va scoate de sub urmărire penală?
N.B. Fiind vorba de un eveniment în mișcare, voi interveni cu update pe parcurs, pînă la miezul nopții, pentru a comenta și alte desfășurări. Mai ales că de la 21 la 23 sunt invitatul lui Cătălin Striblea la B1Tv.
Articolul a fost iniţial publicat pe blogul jurnalistului Ion Cristoiu.
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 131
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum