Carul domnului Dragnea inaintea boilor doamnei Dancila
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: PSD
Pagina 1 din 1
Carul domnului Dragnea inaintea boilor doamnei Dancila
In toiul scandalului cu ambasada Romaniei din Israel, a aparut pe neasteptate un punct de vedere logic si bine inspirat al ministrului de Externe, dl Teodor Melescanu, din care inteleg ca deocamdata nu stim cum este mai bine, intrucat nu avem un studiu elaborat, o cercetare, o analiza care sa cantareasca la obiect avantajele si dezavantajele mutarii ambasadei.Cu alte cuvinte, oficialii nostri au pus carul inaintea boilor si, luandu-si un avant neinspirat, s-au repezit prosteste cu capul in zid. Cum era de asteptat, au rasarit cucuie.Fireste, niciodata nu-i prea tarziu, iar dl Melescanu ne informeaza ca abia acuma s-a demarat o analiza privind mutarea ambasadei. Capitolul privind securitatea este deja elaborat si urmeaza in perioada urmatoare "celelalte chestiuni, economice, sociale si juridice".Intrebat care este orizontul de timp pentru finalizarea analizei, raspunsul diplomatic al dlui Melescanu s-a referit la "un orizont de timp rezonabil, probabil va fi in maximum o luna de zile".
Dorinta dlui Dragnea e lege
Imi permit sa leg informatiile cap la cap si observ ca, la aproape o luna de la momentul vizitei, partea romana constata ca ne trebuie inca vreo luna de aici incolo, pentru ca protagonistii mutarii ambasadei sa aiba o analiza cu avantajele si dezavantajele demersului.Abia atunci vor intelege daca tratativele cu partea israeliteana au fost cu rost sau daca delegatii nostri s-au dus ca sa vorbeasca - scuzati-mi expresia poate prea populara - ca proasta-n targ.Pana atunci, nimeni nu poate banui socul la care ar putea fi expuse interesele tarii noastre prin eventuala mutare a ambasadei, asa cum tine mortis dl Dragnea si cum executa slugarnic dna Dancila.Nu putem banui nici macar daca cele discutate deja au expus deja aceste interese in cea mai fierbinte zona a globului.Asta a facut echipa Dragnea&Dancila, s-a prezentat in stilul caine surd la vanatoare - cum caracterizam aceasta aventura intr-un articol anterior - ca sa trateze intr-un stat strain, la cel mai inalt nivel, o problema cu consecinte imprevizibile pentru tara noastra si fara sa aiba vreo documentatie, analiza, cecetare, nimic. Numai pentru ca asa vrea dl Dragnea. Cam putin.Urmarind recentele declaratii ale dlui Melescanu, observ uriasa prapastie dintre un profesionist al diplomatiei si doi politruci, unul dornic sa fie bagat in seama intr-o lume unde s-a facut demult nefrecventabil, celalalt - o doamna - gata sa se faca mica oricand pe langa uriasul Dragnea.E ceva care aminteste de aprodul Purice, care se ghemuia in fata lui Stefan Voda, ca sa-l ajute pe acesta cand urca pe cal.
ce spune dl Teodor Melescanu
Spune: "Pozitia noastra este foarte clara. Avem nevoie de o analiza pe care o facem pentru a ajunge la o decizie care sa fie prezentata decidentilor politici, astfel incat sa avem un mesaj coerent din partea Romaniei in legatura cu aceasta tema".In optica mea, daca abia acum "avem nevoie" de ceva, inseamna ca acel ceva ne-a lipsit pana acum. Adica delegatia noastra a plecat nepregatita in Israel, unde a discutat un fel de nu stiu ce si nu stiu cum.N-am spus intamplator "nu stiu ce". Daca ar fi discutat despre fotbal, despre moda sau despre ultimele cancanuri din Hollywood, era foarte bine.Dar daca au discutat probleme de stat, probleme care ar angaja Romania in afara, fara sa aiba la baza o decizie prezentata decidentilor politici, asa cum vorbeste dl Melescanu, fara sa aiba un mesaj coerent din partea Romaniei in legatura cu tema pentru care au plecat, asta este foarte grav.Este atat de grav incat, fara pretentia de a anticipa ceva, imi permit sa observ despre nitacele discutate si angajate in fata partenerilor externi, ca ele pot face usor trimitere la sintagma de inalta tradare din partea demnitarilor nostri, pusa recent in discutie.Iar gravitatea este cu atat mai mare, cu cat tot dl Melescanu, cu inerenta sa sinceritate diplomatica, mai spune cu privire la mutarea ambasadelor:"Evident ca exista riscuri si din punctul de vedere al securitatii si din alte puncte de vedere. Trebuie sa vedem in ce masura ele sunt reale sau doar la nivelul nostru de perceptie si de analiza".Cum asa? Exista riscuri? Nici macar nu stim daca sunt reale? Privesc securitatea? In opinia mea, dna Dancila a riscat mult, intrand in asemenea domeniu fara o documentatie bine studiata si aprobata de CSAT, dupa convocarea acestuia de catre presedinele tarii.Cand documentatia va fi gata, doamna prim ministru va trebui sa-l roage pe presedintele Iohannis sa convoce Consiliul, daca i se pare oportun. Daca nu i se pare, atunci problema a cazut.
Orice alta abordare e treaba de diletant.
In apararea unei plangeri penale. Atentie la fenta PSD!
Cine s-a uitat la televizor in ultimele zile a vazut ca televiziunile de casa ale PSD-ALDE si politicienii de varf ai coalitiei guvernamentale se dadeau de ceasul mortii pentru ca presedintele PNL Ludovic Orban a depus o plangere penala impotriva doamnei premier Dancila pentru ca aceasta s-a crezut presedinte si a luat din atributiile de politica externa ale sefului statului.
Ce mai vuiet, ce mai freamat! Ai fi zis ca s-a atins cineva de resedinta de zeci de milioane de euro a domnului Dragnea, de hotelurile si de ferma de porci pe care le are prin interpusi. Zici ca s-a atins cineva de averea vreunui baron local PSD inimaginabil de bogat, avere facuta, evident, din salariu si munca cinstita, el fiind o biata victima a statului paralel.Aici este vorba despre doua lucruri: O smecherie a PSD, o perdea de fum menita sa acopere furtul banilor din Pilonul II de pensii, dar si o situatie grava, de asumare ilegala de puteri de catre premier. Acestea merita tratate separat:
1. Din seara zilei de 20 mai, stim precis de ce au facut cei de la PSD si ALDE scandalul asta cu o plangere penala. In acea seara am aflat ca guvernantii dau un nou atac la Pilonul II de pensii si aveau nevoie ca agenda sa fie ocupata de alt subiect. Ei stiau ce pregatesc si au atacat anticipat, asa cum fac oamenii sfatuiti de specialisti in propaganda.Ca sa nu aiba nimeni vreun dubiu, proiectul aparut in seara respectiva NU AVEA CUM sa fie opera Comisiei de Prognoza (CNP), asa cum a aruncat pisica sublima doamna ministru Lia Olguta Vasilescu. CNP nu face agenda de propuneri legislative a Guvernului, asta o stie cine urmareste cat de cat, e clar ca un minister important si-a asumat asta.
PSD si ALDE fac ce au mai facut: Arata varianta cea mai rea, adica banii pentru pensiile din Pilonul II se opresc de tot. Daca merge si scandalul nu e mare, merg si ei mai departe. Daca nu, vin cu o varianta tot dezastruoasa, in care iti taie din pensia viitoare, dar mai putin dezastruoasa decat oprirea totala a sumelor.Va amintiti cand ziceau ca nu se ating de Pilonul II? Domnul Dragnea, cu o privire afectata si mustacioasa, mai ca se jura ca nu va fi cazul. Au aruncat varianta cu nationalizarea, le-a sarit lumea in cap, asa ca au taiat doar un sfert din banii pentru Pilonul II. Apropo, sper sa nu ma amendeze splendida institutie CNCD pentru discriminarea mustaciosilor.
2. Oare chiar asa e cu plangerea asta penala?
"Lovitura de stat", au tipat pesedistii dupa depunerea plangerii. Bine ca nu au vorbit de alte lucruri la care au mai multa experienta, gen "mineriada" sau "Revolutie furata".Ba chiar si unii colegi din PNL au fost sensibilizati de scandalul facut de presa PSD-ALDE si li s-a parut prea mult. Partial ii inteleg, faptele imputate doamnei premier nu sunt usor de dovedit, iar consecintele ar fi dure. Ceea ce ramane, insa, este faptul ca doamna Dancila, prin incercarea cu mutarea ambasadei la Ierusalim, si-a depasit in mod evident atributiile. Sa fie clar, politica externa este facuta de presedintele Romaniei.
O spune Constitutia: ARTICOLUL 91. Atributii in domeniul politicii externe:
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.(2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
Avem si o decizie a Curtii Constitutionale, nr. 683/2012, care spune si ea:
"Acest text constitutional ii permite sa traseze liniile viitoare pe care statul le va urma in politica sa externa, practic sa ii determine orientarea in planul relatiilor externe, tinand cont, desigur, de interesul national. O atare conceptie este legitimata de caracterul reprezentativ al functiei, Presedintele Romaniei fiind ales de cetateni prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat".
Curtea a constatat ca rolul Guvernului in politica externa este unul mai degraba tehnic, el trebuind sa urmeze si sa indeplineasca obligatiile la care Romania s-a angajat la nivel de stat.
"Curtea observa, cu acest prilej, ca acest rol este unul de executie, asadar, unul derivat, si nu originar, cum este cel al Presedintelui Romaniei".
Subliniez inca o data: Guvernul se apucase sa mute ambasada Romaniei FARA SA IL CONSULTE pe presedintele Romaniei. Cum numim asta? Cine face politica externa a Romaniei?
De acord, un asemenea dosar e greu de inceput. Dar va amintesc, nu domnii Tariceanu si Dragnea aplica legea in Romania (inca).
De ce nu ar avea orice cetatean, mai ales liderul Opozitiei, dreptul de a depune o plangere penala, fiind constienti toti ca s-a intamplat ceva grav si fara sa avem textele in fata?
Aceasta plangere poate fi respinsa ori acceptata, dar in niciun caz nu trebuie judecata prin studiourile unor televiziuni isterice, cu burtiere manipulatoare si invitati deliranti care clameaza ca a fost o "lovitura de stat".
Domnilor, lovitura de stat nu o dau cei care respecta legea si procedurile, ci cei care incalca legea, incalca principiile constitutionale si echilibrul puterilor in stat.
In apararea unei plangeri penale. Atentie la fenta PSD!
Cine s-a uitat la televizor in ultimele zile a vazut ca televiziunile de casa ale PSD-ALDE si politicienii de varf ai coalitiei guvernamentale se dadeau de ceasul mortii pentru ca presedintele PNL Ludovic Orban a depus o plangere penala impotriva doamnei premier Dancila pentru ca aceasta s-a crezut presedinte si a luat din atributiile de politica externa ale sefului statului.
Ce mai vuiet, ce mai freamat! Ai fi zis ca s-a atins cineva de resedinta de zeci de milioane de euro a domnului Dragnea, de hotelurile si de ferma de porci pe care le are prin interpusi. Zici ca s-a atins cineva de averea vreunui baron local PSD inimaginabil de bogat, avere facuta, evident, din salariu si munca cinstita, el fiind o biata victima a statului paralel.Aici este vorba despre doua lucruri: O smecherie a PSD, o perdea de fum menita sa acopere furtul banilor din Pilonul II de pensii, dar si o situatie grava, de asumare ilegala de puteri de catre premier. Acestea merita tratate separat:
1. Din seara zilei de 20 mai, stim precis de ce au facut cei de la PSD si ALDE scandalul asta cu o plangere penala. In acea seara am aflat ca guvernantii dau un nou atac la Pilonul II de pensii si aveau nevoie ca agenda sa fie ocupata de alt subiect. Ei stiau ce pregatesc si au atacat anticipat, asa cum fac oamenii sfatuiti de specialisti in propaganda.Ca sa nu aiba nimeni vreun dubiu, proiectul aparut in seara respectiva NU AVEA CUM sa fie opera Comisiei de Prognoza (CNP), asa cum a aruncat pisica sublima doamna ministru Lia Olguta Vasilescu. CNP nu face agenda de propuneri legislative a Guvernului, asta o stie cine urmareste cat de cat, e clar ca un minister important si-a asumat asta.
PSD si ALDE fac ce au mai facut: Arata varianta cea mai rea, adica banii pentru pensiile din Pilonul II se opresc de tot. Daca merge si scandalul nu e mare, merg si ei mai departe. Daca nu, vin cu o varianta tot dezastruoasa, in care iti taie din pensia viitoare, dar mai putin dezastruoasa decat oprirea totala a sumelor.Va amintiti cand ziceau ca nu se ating de Pilonul II? Domnul Dragnea, cu o privire afectata si mustacioasa, mai ca se jura ca nu va fi cazul. Au aruncat varianta cu nationalizarea, le-a sarit lumea in cap, asa ca au taiat doar un sfert din banii pentru Pilonul II. Apropo, sper sa nu ma amendeze splendida institutie CNCD pentru discriminarea mustaciosilor.
2. Oare chiar asa e cu plangerea asta penala?
"Lovitura de stat", au tipat pesedistii dupa depunerea plangerii. Bine ca nu au vorbit de alte lucruri la care au mai multa experienta, gen "mineriada" sau "Revolutie furata".Ba chiar si unii colegi din PNL au fost sensibilizati de scandalul facut de presa PSD-ALDE si li s-a parut prea mult. Partial ii inteleg, faptele imputate doamnei premier nu sunt usor de dovedit, iar consecintele ar fi dure. Ceea ce ramane, insa, este faptul ca doamna Dancila, prin incercarea cu mutarea ambasadei la Ierusalim, si-a depasit in mod evident atributiile. Sa fie clar, politica externa este facuta de presedintele Romaniei.
O spune Constitutia: ARTICOLUL 91. Atributii in domeniul politicii externe:
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.(2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
Avem si o decizie a Curtii Constitutionale, nr. 683/2012, care spune si ea:
"Acest text constitutional ii permite sa traseze liniile viitoare pe care statul le va urma in politica sa externa, practic sa ii determine orientarea in planul relatiilor externe, tinand cont, desigur, de interesul national. O atare conceptie este legitimata de caracterul reprezentativ al functiei, Presedintele Romaniei fiind ales de cetateni prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat".
Curtea a constatat ca rolul Guvernului in politica externa este unul mai degraba tehnic, el trebuind sa urmeze si sa indeplineasca obligatiile la care Romania s-a angajat la nivel de stat.
"Curtea observa, cu acest prilej, ca acest rol este unul de executie, asadar, unul derivat, si nu originar, cum este cel al Presedintelui Romaniei".
Subliniez inca o data: Guvernul se apucase sa mute ambasada Romaniei FARA SA IL CONSULTE pe presedintele Romaniei. Cum numim asta? Cine face politica externa a Romaniei?
De acord, un asemenea dosar e greu de inceput. Dar va amintesc, nu domnii Tariceanu si Dragnea aplica legea in Romania (inca).
De ce nu ar avea orice cetatean, mai ales liderul Opozitiei, dreptul de a depune o plangere penala, fiind constienti toti ca s-a intamplat ceva grav si fara sa avem textele in fata?
Aceasta plangere poate fi respinsa ori acceptata, dar in niciun caz nu trebuie judecata prin studiourile unor televiziuni isterice, cu burtiere manipulatoare si invitati deliranti care clameaza ca a fost o "lovitura de stat".
Domnilor, lovitura de stat nu o dau cei care respecta legea si procedurile, ci cei care incalca legea, incalca principiile constitutionale si echilibrul puterilor in stat.
Subiecte similare
» Cârtițele domnului Dragnea
» O nedumerire firească: carul răsturnat în orășelul oltenesc era plin cu proști, sau cu șmecheri?
» „Șobolanii“
» Videle înaintea Washingtonului
» Minciunile doamnei Dăncilă
» O nedumerire firească: carul răsturnat în orășelul oltenesc era plin cu proști, sau cu șmecheri?
» „Șobolanii“
» Videle înaintea Washingtonului
» Minciunile doamnei Dăncilă
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: PSD
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|