AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Alianța Vestului, semnalul periculos al dezintegrării României? Tot românul nostru ştie

In jos

Alianța Vestului, semnalul periculos al dezintegrării României? Tot românul nostru ştie Empty Alianța Vestului, semnalul periculos al dezintegrării României? Tot românul nostru ştie

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Dec 08, 2018 10:23 pm

https://sites.google.com/site/cevaabsurd/alianta-vestului-semnalul-periculos-al-dezintegrarii-romaniei

punct de plecare
Mihai Capitanu De înțeles pe de o parte dorința edililor din vest de a beneficia de resurse europene pentru dezvoltarea comunităților lor. Ce facem însă cu restul țării, decalajele vor crește periculos de mult..... 

Primarii Robu, Bolojan, Boc şi Falcă semnează, la Timişoara, Alianţa Vestului https://stirileprotv.ro/stiri/politic/primarii-robu-bolojan-boc-si-falca-semneaza-la-timisoara-alianta-vestului.html?


un inceput de dialog pe facebook
va să fie bine(sau rău ?) şi la vară cald-Tot românul nostru ştie , că doar poartă pălărie şi-o cafteşte pe Mărie
Alianța Vestului, semnalul periculos al dezintegrării României? Tot românul nostru ştie BASESCU%20CU%20WHINSKY

Farfuridi: (emoţionat şi asudând) Atunci, iată ce zic eu, şi împreună cu mine (începe să se înece) trebuie să [sic] zică asemenea toţi aceia care nu vor să cază la extremitate (se îneacă mereu), adică vreau să zic, da, ca să fie moderaţi... adică nu exageraţiuni!... Într-o chestiune politică... şi care, de la care atârnă viitorul, prezentul şi trecutul ţării... să fie ori prea-prea, ori foarte-foarte... (se încurcă, asudă şi înghite) încât vine aci ocazia să întrebăm pentru ce?... Da... Pentru ce?... Dacă Europa... să fie cu ochii aţintiţi asupra noastră, dacă mă pot pronunţa astfel, care lovesc soţietatea, adică fiindcă din cauza zguduirilor... şi... idei subversive... (asudă şi se rătăceşte din ce în ce) şi mă-nţelegi, mai în sfârşit, pentru care în orce ocaziuni solemne a dat probe de tact... vreau să zic într-o privinţă, poporul, naţiunea, România... (cu tărie) ţara în sfârşit... cu bun-simţ, pentru ca Europa cu un moment mai nainte să vie şi să recunoască, de la care putem zice depandă... (se încurcă şi asudă mai tare) precum, - daţi-mi voie - (se şterge) precum la 21, daţi-mi voie (se şterge) la 48, la 34, la 54, la 64, la 74 asemenea şi la 84 şi 94, şi eţetera, întru cât ne priveşte... pentru ca să dăm exemplul chiar surorilor noastre de ginte latine însă! ... Daţi-mi voie! Termin îndată! Mai am două vorbe de zis. (zgomotul tace.) Iată dar opinia mea. (în supremă luptă cu oboseala care-l biruie.) Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
 Maestre, să cânte muzica !

Manifest pentru Europa Unită
Urmează alegerile europarlamentare în câteva luni. În PSD, de la mic la mare țipă isteric că e nevoie de respectarea suveranității și că Europa nu ne suportă hoții. Că și ea are hoți. Ori, pentru ca Europa să reprezinte ceva în fața influenței americane sau chinezești, ea trebuie să se comporte ca o federație cu guvern central la Bruxelles, cu un unic Minister al Apărării Europene, un unic Minister de Externe al Europei.
De aceea, este desuet să votă candidați care vor să reprezinte o națiune sau naționalitate la Bruxelles. La Bruxelles sau la Strasbourg nu reprezinți Brașovul, Rupea sau Caracalul, s-au depășit de multă vreme frustrările provinciale. Românul de mâine va fi europeanul împărțit într-o Europă a Regiunilor și nu a Statelor, o EUROPĂ FEDERALĂ. Votul dat unui partid trebuie să țină cont nu de originea etnică sau religioasă, ci de viziunea sa PRO-Europa, cum dorește el să unifice infrastructura europeană, ce politici sociale vrea să implementeze el într-o Europă unită, cum vede incluziunea cetățenilor non-UE în societatea europeană etc.
Un prim pas pe care ar trebui să-l facă Europa pentru a stopa desprinderea României din spațiul occidental de către Guvernul PSD ar fi condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept și sancționarea statelor care nu respectă statul de drept și drepturile omului. Deciziile să fie luate cu majoritate și nu în unanimitate. Un stat federativ european echivalent al Statelor Unite ale Americii, dar cu o politică de apărare comună cu aceasta, în cadrul NATO. Nu cred că SUA ar avea aceeași forță militară în lume fără țările NATO din UE așa cum e drept că și membrele europene ale organizației nord-atlantice trebuie să plătească cotă parte pentru securitatea lor conform buzunarului.
Idee de proiect de lege pentru administrația publica locală: niciun proiect de infrastructura sa nu mai poată primi finanțare de la nivel local dacă lucrarea este eligibilă pentru fonduri europene și administrația locală poate susține cofinațarea.
Ai de făcut un pod, un drum? E eligibil proiectul pentru fonduri europene? Atunci ce cauți cu mâna-n bugetul propriu sau cu ea întinsa la guvern? Ia din fonduri UE, ca de aia cotizam și noi la Bruxelles! Știu, acolo aia verifica la sânge circuitul banilor, nu e loc de învârteli și aranjamente, dar banii respectivi sunt gratis.
Prin aceste două măsuri și regionalizare Europa unită va căpăta forța bine-meritată și va evita accidente naționalist-populiste de tip PSD-Dragnea în România, FIDESZ-Orban în Ungaria, PiS în Polonia etc.
Toate problemele din țările noastre sunt din cauza prea puținii prezențe a Europei în viața noastră și nu din prea multă interferență a UE în problemele statelor naționale. O Europă cu mai multe viteze sau cu himere naționaliste nu ar aduce decât haos și beneficii pentru Rusia lui Putin și prelungirea vieții regimurilor iliberale din Est. Este nevoie de mai mult liberalism și de mai puțin naționalism! Europa Regiunilor – viitorul dezvoltării noastre
Fiindcă articolul meu ”Manifest pentru Europa Unită” a creat oarece valuri, ajungând chiar ca un fost consilier ALDE să acuze că e un îndemn periculos când altădată decât ”Acum, în an Centenar…”, trebuie explicată mai pe îndelete regionalizarea care ne paște în viitor și care va duce la o mai bună absorbție a fondurilor europene și la creșterea influenței Bruxelles-ului în detrimentul guvernelor naționale.
De altfel, regionalizarea și cedarea de suveranitate este evocată de mai bine de 25 de ani în tratatele europene. Pornim de la Tratatul de la Maastricht din 1992, care la art.130 precizează că politica Uniunii Europene trebuie să atenueze deosebirile dintre regiuni, diferențele de șanse datorate dezvoltării întarziate, să creeze instrumente structurale și de politici economice naționale și comunitare corelate pentru înlaturarea diferențelor regionale izbitoare și să coordoneze diferitele surse financiare ale UE în interesul politicii regionale eficiente”. 
A urmat la 26 mai 2003 Regulamentul Nr. 1059/2003 privind instituirea unui nomenclator al unităţilor teritoriale de statistică (NUTS) cu o valabilitate a clasificării de cel putin 3 ani. Clasificarea NUTS este un sistem ierarhic de împărţire a teritoriului economic al Uniunii Europene, în scopul de a colecta, dezvolta și armoniza statisticile regionale ale UE, de a elabora analize socio-economice asupra regiunilor și de a proiecta politicile regionale ale Uniunii.
Ierarhia NUTS este divizată în trei categorii: NUTS1– între 3 milioane si 7 milioane de cetăţeni; NUTS2– între 800.000 – 3 milioane si NUTS3– între150.000 – 800.000 de cetăţeni. Conform clasificării NUTS, rezultă 374 de regiuni de nivel 1 și 2 care se întind de la țărmul portughez al Atlanticului și până la Marea Neagră, din Malta până în nordul Finlandei. Clasificarea NUTS3 corespunde în România vechilor județe.
Ceea ce ne interesează în mod direct este clasificarea NUTS2, cea care va trasa viitoarele regiuni europene și care este folosită de Comisia Europeană pentru stabilire a eligibilităţii regiunilor de a primi sprijin financiar din Fondurile Structurale, prin această clasificare se va aloca cea mai mare parte a acestor fonduri de convergență.
Regionalizarea viitoare va însemna în primul rând debirocratizarea României și tăierea dependenței de Guvernul de la București pentru simple semnături ce țin pe loc investiții de infrastructură importante pentru comunitățile locale dinamice. În prezent, Clujul își ia soarta în propriile mâini și încearcă să acceseze fonduri europene pe care Guvernul Central i le refuză pentru construirea unui Spital Regional. Astăzi s-a semnat la Timișoara documentul de temelie a Alianței Vestului, prin care primarii a patru mari orașe din Transilvania și Banat (Timișoara, Arad, Oradea și Cluj) au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. Pentru viitoarele proiecte, edilii nu vor să mai stea la mila Bucureștiului și doresc să obțină finanțare direct de la Bruxelles. Alianța nu poate fi suficient de puternică dacă nu aderă la ea și celelalte administrații locale precum Brașovul, Sibiul, Târgu-Mureșul, etc.
Bineînțeles că Puterea centralistă de Stânga în penurie de resurse este una extractivă și va crea psihoza ”cetății asediate”, dar propaganda naționalistă ieftină nu mai ține. Ardelenii vor dezvoltare economică și infrastructură ca în Occident. Viitoarele alegeri europene vor fi despre dezvoltarea pe regiuni și nu despre isteria centralistă și euroscepticism. Da, PSD se transformă pe zi ce trece într-un partid eurosceptic, anti-european, anti-dezvoltare, dar asta nu înseamnă că trebuie să tragă după sine pe toată lumea, cu atât mai puțin administrațiile liberale din Ardeal.


scrofulos la datorie , în cuiul cătării , VOCEA PATRIOTULUI NAŢIONALE
AVE, un act cu UN MARE SEMN DE ÎNTREBARE
Qui prodest?
Azi se spune că s-a semnat la Timișoara un act de… colaborare între (deocamdată) patru orașe din Banat și Ardeal numit Acordul patrulater sau Alianța Vestului, după cum îi vine mai la îndelimbă fiecăruia. Semnarea actului, despre care s-a auzit prima oară în presă prin septembrie,  se face cu mare pompă, semnatarii, primari a patru orașe din Estul României, Oradea, Arad, Timișoara și Cluj declarând cu mândrie că actul ca document dar și ca intenție, se vrea o continuare a spiritului Declarației de la Alba Iulia, din 1918, adică-vezi Doamne- un act de unire. Ei nu ? Pe bune? Iaca nu știu de ce mie mi se pare că nu ar fi chiar așa. Nu voi lua în calcul și nu voi comenta personalitățile celor patru semnatari sălbatici ai vestului, din  care trei, printr-o ciudată coincidență, sunt legați de Băsescu cu fire indestructibile, al patrulea fiind posibil  mascat, dar cineva a întrebat dacă primarul Iașului ar putea adera și i s-a răspuns că da. Păi ori e pactul Vestului ori e un pact al …circului , dacă nu cumva ceva mai periculos? De ce spun eu că această alianță nu numai că nu e în spiritul declarației de la Alba-Iulia, ci chiar împotriva ei , poate mai aproape de cea de la Budapesta din 89 ? Pentru că :
Declarația de la Alba-Iulia a fost o declarație politică, nu economică, cum se vrea aceasta;
Declarația de la Alba-Iulia a fost semnată de lideri ai unor teritorii și zone care până atunci fuseseră despărțite și se voiau unite, voiau să se unească;
Declarația AVE este dată de liderii a patru entități administrative care până acum au fost unite, iar acum vor să se separe oarecum, până la o anumită limită,  de țară, ( indiferent de natura separării, economică, administrativă, financiară) vor o mai largă AUTONOMIE, o mai mare INDEPENDENȚĂ FINANCIARĂ,  NU UNIRE CU ȚARA;
În declarația lor din Ianuarie 2018, UDMR, PPMT, PCM  pretind că urmăresc aceleași obiective ca și cei patru primari, adică prosperitate într-un cerc restrâns,  dar PAS CU PAS își vor schimba obiectivele pe măsură ce vor reuși să prostească lumea, ajungând la o autonomie totală. Cine mă convinge că nu asta urmăresc și cei patru primari?
Dacă intențiile celor patru primari sunt pur economice și nu de altă natură, cine îi oprește să coopereze, să investească chiar, în comun, dar și  angrenând firme și persoane private  pe anumite domenii pentru dezvoltarea zonei,  FĂRĂ SĂ DECLARE FORMAREA NU ȘTIU CĂREI ZONE DREPT ZONĂ….MAI CU MOȚ? Cei patru împrumută sau copiază dacă vreți ideea Europei cu mai multe viteze, li se pare că celelalte părți, zone, județe, orașe ale României  îi țin în loc, nu se pot dezvolta ei, din cauza bieților moldoveni sau a regățenilor. Acest mod de gândire și acțiune NU ESTE ÎN SPIRITUL DECLARAȚIEI DE LA ALBA IULIA, DIMPOTRIVĂ, ESTE O SEPARARE, NU O UNIRE, ORICÂT ȘI ORICE AR DECLARA EI.
Acest act este de fapt un act politic, pentru că administrativ , deocamdată nu înseamnă nimic. Nu cumva însă, se urmărește o nouă organizare administrativă a țării? Dacă da, pe ce criterii va fi reorganizată România, pe criterii etnice, politice sau religioase?
Nu cumva prin acest act semnatarii se apropie periculos de mult de doleanțele revizioniștilor maghiari dându-le apă la moară, aceștia spunând apoi că dacă aceștia au format ”confederația Vestului” sunt și ei îndreptățiți să formeze Alianța Harcovului ?
Ale cui jocuri le fac cei patru admiratori și urmași ai lui Traian ?
Este oare o întâmplare că cei 4 sunt toți PNL-iști, trei dintre ei din garda PDL a  lui Băsescu, foști membri ai administraților Boc, ordonanța lui Băse?
Ceea ce vor ei nu este UNIREA cu Țara Mamă, ci o separare sau autonomie mai extinsă față de aceasta și atunci CUM ÎȘI PERMIT SĂ PRETINDĂ ȘI SĂ DECLARE CĂ INTENȚIILE LOR SUNT ÎN SPIRITUL DECLARAȚEI DE LA ALBA IULIA?
Declarația de la Alba Iulia avea ce scop UNIREA TUTUROR TERITORIILOR LOCUITE DE ROMÂNI, scop concluzionat de art IX al declarației: ” Pentru conducerea mai departe a afacerilor națiunei române din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, Adunarea Națională hotărăște instituirea unui Mare Sfat Național Român, care va avea toată îndreptățirea să reprezinte națiunea română oricând și pretutindeni față de toate națiunile lumii și să ia toate dispozițiunile pe care le va afla necesare în interesul națiunii.” Declarația celor 3 partide etnice maghiare face și ea referire tot la declarația de la Alba Iulia și pretinde că acționează în același spirit: “La o sută de ani după adoptarea Rezoluției de la Alba Iulia, maghiarii din România au rămas o comunitate naţională puternică şi generatoare de valori, care doreşte să îşi păstreze identitatea naţională şi patrimoniul cultural, în ciuda politicilor de asimilare a majorităţii guvernelor româneşti din diferitele perioade istorice”. Cele trei partide identifică 3 forme de autonomie pe care le urmăresc : ”autonomie regională pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc, autonomie administrativă pentru localităţile unde populaţia maghiară este majoritară şi autonomie culturală pentru toţi maghiarii din România”. Colegii lor ”români” identifică mai multe domenii de acțiune, dorind să formeze un ”un for informal pentru schimburi de idei si de experienta între noi, edilii oraşelor în cauză si intre administraţiile publice locale pe care le conducem, dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar şi in domeniile cultură, educaţie, sănatate, turism, sport, securitate şi dezvoltare, în sens larg” Păi dacă doresc un for INFORMAL, de ce au ținut să-l FORMALIZEZE, adică OFICIALIZEZE cu atâta tam-tam și prin declararea acestui pact ? Nu puteau să coopereze dacă nu știa toată lumea cine sunt ei?
Mie mi se pare că acest act, indiferent cum va fi numit și ce va cuprinde, nu este DELOC în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1918, ci ÎN CONTINUAREA ȘI SPRIJINUL DECLARAȚIEI DIN IANUARIE 2018 A CELOR 3 PARTIDE MAGHIARE DIN ROMÂNIA,  creând un precedent extrem de periculos. Oare să nu fi văzut cei 4 crai de la Apus ce va urma după ei? Mă tem că nu. Mă tem că intențiile lor ar putea fi altele dar, dacă chiar s-au limitat la ceea ce au susținut, înseamnă că nu au nici un pic de viziune politică și NU AU CE CĂUTA ÎN FRUNTEA URBELOR .
Nu am văzut încă documentul semnat, nici ce cuprinde, nici sub ce formă e redactat, dar indiferent ce va cuprinde, indiferent ce declară cei 4 inițiatori, implicațiile și urmările actului lor vor fi cu totul altele decât cele declarate, cu sau fără voia lor.
Și toate astea se întâmplă în vremea sau vremurile în care:
Președintele țării, care conform constituției nu are voie să se implice politic și trebuie să vegheze ”la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice” face exact invers, este supărat că PSD nu mai știe să facă politică și refuză să constat realitatea și lasă ministerele în degringoladă;
Președintele partidului de guvernământ declară că luptă împotriva statului paralel și vrea să reformeze justiția, dar de fapt își creează un stat în stat  și face presiuni pentru a impune legi injuste care să îl apere pe el de lege, nu pe cetățeni de fărădelegi;
Premierul țării, cea care ar trebui să fie creierul guvernării, este de fapt monument de prostie, lipsă de personalitate și inițiativă, pe lângă care păpușile Muppets par savanți;
Dreptul la muncă, unul din drepturile fundamentale ale rasei umane, este schingiuit după mințile câte unui ministru  care nu mai știe cum să scoată bani din piatră seacă, și propune măsuri aberante care dovedesc de fapt incompotența crasă a unui guvern  de analfabeți, socialmente vorbind;
Partidele aflate în opoziție nu vor nici la bal nici la spital, adică nici în opoziție, nici la guvernare, pentru că sunt formate din politicieni lași, la fel de incompetenți dar mult mai flămânzi;
Justiția, cea care ar trebui să condamne corupția ș corupții se împiedică în dosare și sentințe care mai de care mai hilare, dovedind că de fapt corupția guvernează tot, inclusiv deciziile judecătorești, pentru că dacă 3 judecători condamnă pe cineva, vin alți 5 care clasează cazul și vițeversa;
Instituțiile statului își neglijează sau depășesc atribuțiunile, după cum vor sau comandă partidele legile de funcționare ale acestora fiind modificare, schimbate, abrogate după cum vrea câte un analfabet ajuns parlamentar;
Armata nu mai este a țării, nu mai este nici națională, la defilări trupele străine depășesc numărul militarilor  români, care arată ca luptătorii de SUMO dar sunt îmbrăcați ca modelele de top cu pantaloni mulați pe OSU, poliția aeriană este asigurată de canadieni, fregatele sunt englezești, litoralul este păzit de americani, regimentele de rachete doar poartă numele de Patriot, soldații sunt de plumb, caii de lemn și ofițerii de paie;
Leul abia mai respiră, tranzacțiile se fac în alte monede,chiar și țepele se trag în monedele altor state, deși legea spune că în România tranzacțiile și prețurile  se fac/dau  în moneda națională.
Lista ar putea continua. În această situație, UNDE TOTUL ESTE FALS mai interesează pe cineva dacă un grup de primari își maschează intențiile sub principii și declarații patriotarde?
În cel mai fericit caz, acțiunea este o avanpremieră a campaniei electorale, o găselniță a PNL prin care cei 4 primari se vor sprijinii unii de alții, nici măcar unii pe alții la viitoarele alegeri mizând pe faptul că oamenii îi vor vota sperând că ”împreună” vor reuși să îi scoată de unde i-au băgat tot ei. După alegeri însă oamenii se vor  trezi iar primarii  vor adormi din nou.
Chiar dacă intențiile să spunem că ar fi pur … constructive, după binecunoscutul stil românesc vom constata că beneficiile nu acoperă paguba, sau ca în spitalele românești, te internezi cu gripă și ieși cu stafilococ.
PS În Franța la 8000 de protestatari au fost mobilizați 80000 de jandarmi care nu au făcut economie de gaze lacrimogene și apă, dar Macron încă nu a cerut anchetarea MI, iar Bruxelles nu a instituit nici un mecanism de monitorizare. Eu nu mai înțeleg nimic. Nu trăim în aceeași Europă, sau dacă protestezi împotriva prețului benzinei orice măsură a forțelor de ordine este admisă ? Atenție români, vine taxa auto, să nu dea dracu să protestați, că tot ce ține de benzină e tabu. Atenție la vestele galbene, că sub ele se pot ascunde orice intenții, ca și sub declarația de la Alba Iulia. Cand nu veți mai găsi veste reflectorizante prin magazine, să vă așteptați la acțiuni ”democratice”.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum