AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dragnea nu va lăsa nimic din Ponta

In jos

Dragnea nu va lăsa nimic din Ponta Empty Dragnea nu va lăsa nimic din Ponta

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Joi Iul 23, 2015 4:32 am


La mai puţin de 24 de ore de la alegerea sa ca preşedinte interimar al PSD (funcţie care nu există în ierarhia de partid, dar care - ce ironic! - a fost inventată de Ponta tocmai pentru a mai câştiga el însuşi timp), Liviu Dragnea a vorbit de pe o poziţie de forţă pe care, în teorie, şi-ar permite-o numai un preşedinte plin. Practic, baronul de Teleorman a anunţat resetarea totală a relaţiilor de putere în interiorul şi la vârful partidului, ca şi a relaţiilor de putere dintre partid şi guvern. Dragnea l-a încălecat pe Ponta, PSD a încălecat Guvernul, Teritoriul încălecat Centrul. Teritoriul – adică Dragnea, Zgonea şi şefii de filiale; Centrul – adică gruparea exclusivistă formată din familia Ponta-Sârbu şi o mână de prieteni ai lui Victor Ponta, de categoria Sebastian Ghiţă. Sub Ponta, deciziile le luau Familia şi Prietenii. Sub Dragnea, Partidul va scoate în decor Familia şi Prietenii.
Iată, mai jos, jaloanele la care vă recomand să fiţi de azi înainte atenţi, aşa cum le-a prezentat Liviu Dragnea, noul lider al PSD.
Se sparge cercul. Familia şi Prietenii pierd exclusivitatea în ceea ce priveşte conducerea Partidului. De fapt, uşor-uşor, vor dispărea. "Relaţia dintre centru şi teritoriu să fie mult mai eficientă. Forţa acestui partid stă în membrii lui, care stau în contact direct cu oamenii. PSD este un partid deschis, în PSD nu trebuie să existe pereţi”.
Guvernul vine cu proiectele în faţa Partidului şi abia apoi va anunţa decizii. Rectificarea bugetară deschide balul: “Am avut o discuţie cu Ponta în care am discutat despre modul în care partidul va colabora cu Guvernul, am convenit că sprijinul partidului este ferm pentru Victor Ponta. Relaţia între prim-ministru şi partenerii de coaliţie este bună. L-am rugat luni să prezinte ministrul de Finanţe proiectul de rectificare în BPN, să vedem proiectul înainte să fie aprobat în Guvern".
Relaţia PSD-Cotroceni devine prioritară celei Guvern-Cotroceni. Este consolidată, în continuare, puterea Partidului în faţa Guvernului. ”Mă interesează proiectele mari, de țară. Acestea nu pot fi realizate doar de un partid. E nevoie de colaborarea întregii clase politice. PSD are capacitatea să genereze dezbateri pentru a construi proiecte mari pentru România. Regionalizarea și descentralizarea sunt astfel de proiecte mari de țară prioritare pentru mine. Pentru prima dată, PSD e condus de un lider din teritoriu. Eu vreau ca decizia și resursele financiare să se mute de la centru spre teritoriu. Trebuie să dăm putere comunităților locale. Nu pot să cred că singurele minți luminate sunt numai în București. Cunosc foarte bine situația din teritoriu și știu că există o așteptare incredibilă pentru regionalizare și descentralizare. Sunt convins că și președintele Klaus Iohannis este interesat de aceste proiecte. Când eram în USL coordonam împreună acest proiect ale regionalizării și descentralizării”.
Se vor schimbă stilul de comunicare şi garnitura de comunicatori: "PSD este important să iasă din pasivitate. PSD nu a avut o voce politică conturată, o voce plină în care mai mulţi colegi n-au reuşit să transmită tot ce a făcut Guvernul şi ceea ce vrea să facă PSD în ceea ce priveşte politicile de stânga".
Dragnea decide cine iese şi cine nu în faţă. În prima fază, sunt reabilitaţi greii care au fost ignoraţi sau, în unele cazuri, găsiţi vinovaţi pentru proasta imagine a PSD, de către tandemul Ponta-Ghiţă: “Eu vreau să fiu liantul dintre generaţii. Nu cred că este bine ca experienţa politică a unor oameni care au condus partidul sau partidele care au fuzionat cu PSD - Ion Iliescu, Adrian Năstase, Alexandru Athanasiu - să nu fie folosită. Nu e vorba de a participa la decizii, ci de a folosi ce pot asigura ca sfat, ca idei".
Ponta pierde controlul asupra pepinierei partidului, Dragnea face promovările. Oamenii împinşi de Ponta vor fi, după caz, schimbaţi, izolaţi sau dublaţi de oamenii lui Dragnea: "La TSD a rămas Mihai Sturzu, am încredere în el, dar trebuie reîmprospătată echipa".
Relaţia cu Justiţia: Stilul Victor Ponta este penalizat şi va fi înlocuit de stilul Liviu Dragnea. De văzut cât de consecvent va fi baronul când vine vorba de fapte, având în vedere că are la activ o condamnare şi nu este exclus să figureze şi în noi dosare. "O să am o atitudine foarte interesantă. Aş vrea să nu mai vorbim despre ea. Eu nu vreau să văd politicieni (n.r. vorbind despre justiţie). Analişti, presă, sigur, dar ca un om politic să îşi dea cu părerea nu mi se pare în regulă”.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum