AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fondul de Dezvoltare şi Investiții, o ESCROCHERIE cât PSD-ul de MARE! Ce ascunde manipularea de 10 miliarde de euro a teleormăneanului Dragnea

In jos

Fondul de Dezvoltare şi Investiții, o ESCROCHERIE cât PSD-ul de MARE! Ce ascunde manipularea de 10 miliarde de euro a teleormăneanului Dragnea Empty Fondul de Dezvoltare şi Investiții, o ESCROCHERIE cât PSD-ul de MARE! Ce ascunde manipularea de 10 miliarde de euro a teleormăneanului Dragnea

Mesaj Scris de Admin Joi Mai 02, 2019 5:50 am

Îndrăznește să crezi! Fondul de Dezvoltare şi Investiții a fost creat de Guvern astăzi și va fi condus de Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, un individ care s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului. Din informațiile noastre, actualmente, Ghizdeanu îi este subordonat total lui Darius Vâlcov. Altfel, PSDragnea flutură pe sub nasul primarilor 10 miliarde de euro, dar refuză să ne spună de unde vin acești bani.Guvernul a înființat, azi, Fondul de Dezvoltare şi Investiții. Acest fond va fi capitalizat cu 10 miliarde de euro, a precizat Liviu Dragnea. De unde vin însă banii, Dragnea şi Dăncilă refuză să spună.Președintele PSD Liviu Dragnea a scris, joi, pe Facebook, că, edilii pot accesa 10 miliarde de euro din Fondul de Dezvoltare şi Investiții, pentru investiţiile primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară şi universităților.

„Când eram ministrul dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experiența de președinte al Consiliului județean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulți mi-au spus atunci că e o nebunie şi că nu voi reuși. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiții. Românii merită să aibă aproape de casă școli, grădinițe, creșe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, rețea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuințe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcașuri de cult”, transmite Liviu Dragnea, azi, pe Facebook.
Dragnea nu dă, însă, detalii despre acest fond de investiţii, spunând că după adoptarea OUG Ministerul Finanțelor va explica acest proiect.
Primarii se arată neîncrezători în proiectul gargantuelic: “După 2-3 ani în care nu s-a investit nimic să vii şi să spui că dai 10 miliarde euro. De fapt răspunsul a fost dat, nu spun azi, o să spun mâine de unde iau banii, arată modalitatea de guvernare. Noi avem nevoie de astfel de investiţii pentru infrastructura mare”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Victor Ponta: Fondul de Dezvoltare şi Investiții, un furt de 10 miliarde de euro

Fostul premier spune că Fondul de Dezvoltare şi Investiții este o modalitate de a trece importante active economice deținute de stat în mâini private, departe de orice control, ulterior aceste active urmând să fie vândute în mod netransparent.
Redăm postările fostului premier pe pagina sa de Facebook în ziua de miercuri, când Parlamentul a votat înființarea Fondului.
Părinții noștri au muncit în anii 70-80 ca să construiască ceea ce a devenit azi Hidroelectrica, Transgaz , Romgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni , Portul Constantă, CFR etc !
Noi am muncit în 2012-2015 să le salvăm de la faliment, să le facem transparente şi profitabile şi să le obligăm să investească în dezvoltarea României!
Prin votul dat azi de către deputații PSD – ALDE – UDMR toate aceste companii trec de la Stat la un Fond absolut privat care va fi condus de către oamenii puși de Liviu Dragnea şi care le va vinde către diverși “investitori” din Israel şi Rusia!
O bătaie de joc – un furt de 10 miliarde de euro / de la români – pentru Liviu Dragnea şi gașca lui!”.

Omul lui Darius Vâlcov de la Comisia de Prognoză va avea drept discreționar de decizie pe granturi de 10 miliarde de euro în următorii 20 de ani. Țintă – primarii și șefii de universități

Un ordin semnat de ministrul Finanțelor și președintele Comisiei Naționale de Prognoză (CNSP) îi dă lui Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei, putere discreționară de decizie asupra alocării granturilor de 10 miliarde de euro de la nou constituitul Fond de Dezvoltare și Investiții către autorități către autoritățile locale și universități.
Ordinul, publicat marți seară în Monitorul Oficial, prevede că ”în baza condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență, precum și de prezentele norme metodologice și a analizei proprii de specialitate, CNSP întocmește lista de proiecte propuse spre finanțare, listă care se aprobă prin ordin al președintelui CNSP”.
Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 (în mandatul de premier al lui Adrian Năstase) și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului. Acum, Ghizdeanu îi este subordonat total lui Darius Vâlcov, potrivit informațiilor G4Media.ro.
Ordinul publicat marți, 16 aprilie, stabilește normele metodologice pentru aplicarea prevederilor legate de funcționarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, fond înființat prin faimoasa OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei).
Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) dublează practic Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), diferența fiind că PNDL acordă finanțare nerambursabilă din fondurile bugetare, în timp ce FDI acordă granturi rambursabile în 20 de ani. O asemănare între cele două instrumente este că ambele ocolesc finanțarea din fonduri europene nerambursabile, în condițiile în care România are probleme majore de absorbție tocmai din cauza proiectelor finanțabile.
OUG 114 prevede că Fondul de Dezvoltare și Investiții se utilizează pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare, care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente, ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, precum și ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară și universităților, în domenii prioritare precum sănătatea, mica infrastructură, educația și cercetarea.
Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro.
Practic, granturile vor putea fi direcționate și prioritizate discreționar de Ion Ghizdeanu către solicitanți. În acest sens, ordinul publicat marți prevede că ”încadrarea în domeniile prioritare se stabilește de către CNSP prin ordin al președintelui acesteia”.

Marile categorii de lucrări finanțate prin granturi acordate de Fondul de Dezvoltare și Investiții:


  • construire, reparații spitale
  • construire, reparații școli, grădinițe, creșe, campusuri școlare
  • dotare școli și spitale
  • sisteme de apă potabilă
  • sisteme de canalizare și stații de epurare
  • înființarea de rețele noi de gaze și energie electrică
  • infrastructură rutieră
  • platforme de gunoi și activități de salubritate
  • sisteme de iluminat public
  • reabilitare biserici
  • construcție și reparare săli de sport
  • locuințe sociale
  • Universități: infrastructură didactică, infrastructură de cercetare, spații de cazare și cantine, centre de conferință

Proiectele realizate prin granturile acordate de Fond au o durată de implementare de maximu, 4 ani, ce poate fi prelungită până la maximum doi ani, potrivit ordinului citat.

Cum vor fi restituite granturile?

Beneficiarii au obligația de a restitui anual, pe o perioadă fixă de 20 de ani, o sumă reprezentând contribuția proprie la proiect, calculată ca diferența între nivelul maxim al datoriei publice locale și serviciul datoriei publice locale anuale, dar nu mai mult decât valoarea finanțată. Diferența rezultată dintre valoarea grantului și sumele achitate reprezintă cheltuială definitivă a bugetului de stat și nu se mai datorează de către beneficiar.
În ce privește universitățile, acestea au obligația de a restitui anual 2,5% din valoarea finanțării, pe o perioadă fixă de 20 de ani, reprezentând contribuția proprie la proiect.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum