AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

„Nemernicilor, grijania voastră!”

In jos

„Nemernicilor, grijania voastră!” Empty „Nemernicilor, grijania voastră!”

Mesaj Scris de Admin Sam Mai 18, 2019 1:49 am

Potrivit unei ştiri apărute pe flux, 10 persoane/”protestatari”,care îl aşteptau la Topoloveni, Argeş, pe Liviu Dragnea, au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Poliţie pentru legitimare: „Participau la o adunare publică nedeclarată. Au afişat bannere şi au scandat lozinci. Cei 10 au fost au fost ridicaţi după venirea lui Liviu Dragnea la Casa de Cultură”, a declarat Alexandru Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş.Unul dintre românii ridicaţi de jandarmi ar fi strigat: „Ce-am făcut? Bă, n-auzi, ce-am făcut? Lăsaţi-mă în pace!”. Şi pe bună dreptate! Ce făcu omul fraţilor?!
Pentru că, dacă Liviu Dragnea şi „secretara” Carmen Dan vorbesc despre lege, păi atunci, hai să vorbim despre lege şi fiecare să-şi asume rigorile acesteia. Evident, şi răspunderile.
Iată ce spune Constituţia României la CAP. II – „Drepturile şi libertăţile fundamentale”: Art. 39, Libertatea întrunirilor – „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme”. Apoi, la CAP. III – „Îndatoriri fundamentale”: Art. 57, Exercitarea drepturilor şi a libertăţilor – „Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi”.
Corect. În consecinţă, orice fel de întrunire este liberă, conform Constituţiei României, dacă se desfăşoară în mod paşnic – adică, pe înţelesul tuturor, fără violenţă -, şi fără vreun fel de arme la purtător.
Întreb Jandarmeria dacă cei 10 „ridicaţi” au fost violenţi sau au avut asupra lor arme! Iar dacă nu, faptul că au fost ridicaţi e grav şi împotriva Constituţiei.
De vreme ce, potrivit legii 60/ 1991 (care adaugă la Legea fundamentală), se stabilesc următoarele: Art. 1. - (1) Libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea este garantată prin lege. Asemenea activităţi se pot realiza numai paşnic şi fără niciun fel de arme.
(2) Adunările publice - mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea -, ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege.
Adică, 10 persoane înseamnă „adunare publică" ce ar fi trebuit declarată (declarată, şi nu „cerut voie la primărie, şi aprobată, dacă vrea muşchiul cuiva”, iar dacă nu, nu!)?
Art. 2. - Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără se stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate (adică, există şi neautorizate? - n.a.) funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultură şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Art. 3. - Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
Întreb: dacă 10 persoane aşteaptă autobuzul/tramvaiul pe un refugiu, îmbrăcaţi în tricouri /baloane/pungi de plastic, cu mesaje anti-PSD, fiecare în legea lui, sunt pasibili de pedeapsă, chiar dacă nu se cunosc unul cu celălalt?
Dar, la urma-urmei, câte persoane, spune legea, că ar înseamnă o adunare publică? Cine stabileşte de la cât la cât, un grup de oameni se transformă, din coadă la pâine/lapte/chiftele din năut, în adunare publică? Jandarmeria? Carmen Dan? Liviu Dragnea?
Şi, dacă eu, personal, mă plimb prin faţa clădiri Guvernului, din Piaţa Victoriei, cu o pancartă anti-PNL, să spunem, sunt pasibil de pedeapsă? Dar dacă 20 de inşi, fiecare în legea lui, ne plimbăm cu câte o pancartă anti-PNL prin faţa Guvernului, suntem pasibili de pedeapsă.
Da, sau nu? Cine decide?! Aceiaşi: Carmen Dan, Liviu Dragnea? Sau Viktor Orban, de la Budapesta?! Pentru că legea nu stabileşte.
Ca să nu mai vorbim despre comunicatul Jandarmeriei, care precizează, între altele: „Astăzi (adică, vineri), în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de primăria oraşului Topoloveni, la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”.
Aşa?! Păi, cu ce drept, de vreme ce legea spune: „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”.
Eu aş spune că vizita lui Liviu Dragnea, la Topoloveni, a fost una oficială, fiind acesta un şef de partid şi al treilea om în stat, că doar n-o fi fost una underground. Ba, şi mai mult, dacă întâlnirea celor 10 a fost o adunare public, ea s-a desfăşurat în exteriorul unui imobil al unei persoane juridice de interes public: Casa de Cultură a Oraşului Topoloveni.
Nu aşa?!
Vorba lui Andrei Caramitru, pe care am, ajuns să-l citez mai des decât pe Oracolul din Bălceşti: „Nemernicilor! Cum, grijania voastră, băgaţi oameni care nu au făcut nimic în dube, ca să nu audă Dragnea ce au oamenii de spus? Într-o ţară din UE, cu Constituţie care garantează dreptul la opinie? Cum? Oamenii ăştia sunt acum reţinuţi la Poliţia Topoloveni. Inclusiv un corespondent media!”.
La topoloveni? Chiar aşa! Păi cum? Şi fără magiun în galoşi?!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10860
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum