AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Istoria României, falsificată pentru elevii secui! Tricolorul, înlocuit cu steagul secuiesc îm manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici.

In jos

Istoria României, falsificată pentru elevii secui!  Tricolorul, înlocuit cu steagul secuiesc îm manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici. Empty Istoria României, falsificată pentru elevii secui! Tricolorul, înlocuit cu steagul secuiesc îm manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici.

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Iun 18, 2019 9:53 pm

cum se lucrează de fapt, nu la sala de mușchi pentru cretini gonflați, nu cu anabolizante și aminoacizi, ci cu cap, ceva ce lipsește total ”naționaliștilor” decerebrați, care bat cuie cu capu, idioții utili ai inamicilor...
.
Istoria României, falsificată pentru elevii secui! 
Tricolorul, înlocuit cu steagul secuiesc îm manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici.
.
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) a transmis recent Ministerului Educaţiei un amplu memoriu prin care atrage atenţia că manualele de istorie pentru clasa a IV-a, aprobate prin ordinul ministrului nr. 5.472 din 12 octombrie 2016, conţin erori grosolane, care pur şi simplu falsifică istoria.
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) cere autorităţilor măsuri urgente pentru retragerea manualelor pline de dezinformări. „Aşa ajung maghiarii românofobi. Şcoala nu le-a adus la cunoştinţă în ce ţară trăiesc. Şi asta pe banii statului român, după manuale şi programe plătite de noi toţi”.
Viorel Dolha, preşedintele AGIRo, atrage atenția asupra încălcării reglementărilor europene în domeniu. „Este încălcată Recomandarea nr. 15/2001 a Consiliului Europei cu privire la studiul istoriei în secolul XXI. Aceste manuale la care facem referire manipulează pur şi simplu, prin hărţi şi imagini halucinante”, declară Dolha.
Mai exact, în amintita recomandare CE, la capitolul „Folosirea greşită a istoriei”, art. 2, se menţionează că „Istoria aşa cum este predată în şcoli nu poate în nici un fel, cu orice intenţie, să fie compatibilă cu valorile fundamentale şi cu statutele Consiliului Europei, în cazul în care permite sau promovează manipularea istoriei prin falsificarea sau crearea de dovezi false, statistici, imagini falsificate”. 
De asemenea, la art. 4, documentul critică „programele analitice care manipulează istoria, indiferent dacă acestea rezultă din negarea faptelor istorice, falsificări, omisiuni sau ignoranţă”.
Drapelul României, înlocuit cu cel secuiesc
Unul dintre manualele contestate de AGIRo este cel de Istorie de clasa a IV-a, scos în limba maghiară, începând cu anul 2006, de editura T3 Kiado (autor fiind Szigmond Zoltan-Karoly). Manualul are girul Ministerului Educaţiei, fiind de 11 ani o prezenţă permanentă în catalogul manualelor şcolare valabile.
Una dintre multele erori flagrante este întâlnită la pagina 74 a manualului, acolo unde o harta întinsă pe o pagină prezintă steagurile ţărilor europene, iar în dreptul României tronează mare steagul secuiesc în locul tricolorului.
„În cuprinsul acestui manual sunt multe hărţi. Am numărat 22, dar niciuna a României sau al vreunui stat medieval românesc, asta nu mai este firesc. Conturul României apare doar pe harta Europei, dar nici nu scrie că este România. Despre Tratatul de la Trianon se spune, pe banii statului român, că este Dictatul de la Trianon, adică versiunea Budapestei”, declară Viorel Dolha, preşedintele AGIRo.
Manualul care aduce ruşii la Prut
Nu doar manualele din secuime au probleme, ci şi unele dintre cele distribuite elevilor români de clasa a IV-a. Un exemplu este cel scos de Editura Corint, aprobat prin ordinul ministrului nr. 5472 din 12.10.2016. La pagina 27 a amintitului volum, la subcapitolul „Popoare de azi”, o hartă frumos colorată indică faptul că în stânga Prutului şi în partea de nord ar trăi, pur şi simplu, poporul rus, moldovenii şi ucrainenii fiind scoşi complet din ecuaţie.
„Într-un singur manual dintre cele opt consultate de noi scrie, probabil din greşeală că la ,,27 martie 1918 a avut loc Unirea Basarabiei cu România”. În niciun manual dintre cele pe care le-am consultat nu scrie de ce i s-a întâmplat Moldovei în 1812. Istoria este ciuntită fără milă”, mai spune Viorel Dolha, degeaba.
.
https://www.stirisinoutati.ro/istoria-romaniei-falsificata-…

/*/
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum