AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Prin poziția lui Liviu Dragnea față de Codul fiscal, PSD a mai făcut un pas spre debarcarea Guvernului Victor Ponta

In jos

Prin poziția lui Liviu Dragnea față de Codul fiscal, PSD a mai făcut un pas spre debarcarea Guvernului Victor Ponta Empty Prin poziția lui Liviu Dragnea față de Codul fiscal, PSD a mai făcut un pas spre debarcarea Guvernului Victor Ponta

Mesaj Scris de Marco_polo2013 Vin Aug 07, 2015 11:42 pm

&
Gabriel Oprea a intervenit în Scandalul Codului Fiscal propunînd, în replică la controversele de pe scena politică, un dialog între toate forțele parlamentare, pentru a se ajunge la un compromis.
PNL, cel care, pentru a ieși din încurcătura în care i-a vîrît respingerea de către Șeful de la Cotroceni a Codului fiscal votat de ei cu urale, a promovat teza unor discuții între partidele parlamentare, s-a grăbit să salute gestul lui Gabriel Oprea și să- i perie nițel ciubotele Generalului.
La o zi de la conferința de presă a lui Gabriel Oprea, Liviu Dragnea (aflat după unii în Brazilia, după alții la întîlniri cu liderii socialiști europeni) și-a exprimat și el, în numele PSD, entuziasmul față de organizarea cît mai rapidă a unor discuții între partidele parlamentare.
Cu acest prilej, Liviu Dragnea s-a lansat și în unele considerații de politică generală:
„În ultima conferinţă de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităţilor şi renunţarea la politica de conflicte personale şi demagogie. Constat că primele reacţii sunt încurajatoare, deja câţiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut iniţiativa venită din partea UNPR, prin vocea preşedintelui acestei formaţiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuţii între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezenţa ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acţiune”.

CITESTE SI:


De remarcat, dincolo de noua plecăciune făcută lui Klaus Iohannis, în numele PSD, prin reafirmarea tezei că partidul renunță la bătălia cu președintele Partidului Meu, de dragul marilor proiecte de tip Gabriel Oprea, că Liviu Dragnea l-a trimis pe Eugen Teodorovici la discuții peste capul premierului.
Care premier a rămas pe poziția de respingere a oricăror negocieri în chestiunea Codului fiscal. Așa cum scria pe Facebook recent, urmărit de agenții SIE, cei trimiși în SUA pe banii statului ca să înregistreze și să transmită presei de casă a lui MRU tot ce face Victor Ponta:
„Economie, nu Politica – acum ati inteles stimati penelisti/pedelisti! Sau mai trebuie sa facem o consultare ca sa va dati seama ce ati votat in unanimitate in urma cu doua luni???”
Cele trei intervenții au nevoie, pentru a fi înțelese, de o scurtă trecere în revistă a Scandalului poreclit și al Codului fiscal.
Parlamentul României a votat pe 24 iunie 2015 noul Cod fiscal aproape în unanimitate.
Înainte şi după adoptare, împotriva Codului nu s-a pronunțat nimeni. Nici Klaus Iohanis, nici Mugur Isărescu, şi nici violatorii din Vaslui.
Codul a fost trimis la Promulgare.
Klaus Iohannis l-a ținut în sertare fără să se strîmbe de nervi că i s-a dat o asemenea otravă pentru interesul național.
Într-o vineri, înainte de a o şterge la Neptun cu nevasta şi cu antrenorul de tenis (Nenea îşi face deja camarilă), Klaus Iohannis a pus pe cineva să anunțe c-a respins Codul. Pînă să ne întrebăm noi De ce? încredințați că de aia primeşte leafă şi jucării de lux, ca să ne explice, Klaus Iohannis o şi ştersese de la Cotroceni, obsedat să nu stea un minut peste program.
Mai e un pic și de la respingere se face luna.
Preşedintele şi-a văzut de treburile sale: scăldat cu soția şi antrenorul în mare, consumarea deliciilor prezidențiale, preocupări pentru un şi mai mare lux al vilelor şi aşa de lux.
Politicienii de aia sînt politicieni. Să scoată din apă piatra aruncată de numitul de pe mal. Prin urmare, s-a ivit şi a crescut Scandalul Codului.
Preşedintele n-a catadicsit să iasă şi să ne spună de ce nu-i bun Codul. În locul lui au intervenit pentru a critica Codul: Mugur Isărescu, liderii PNL- aripa Predoiu, FMI şi Divizia Presă a Poliției politice a Preşedintelui.
Pe scena politică s-au conturat două poziții, fiecare într-un raport anume cu poziția lui Klaus Iohannis:
Respingerea respingerii. Altfel spus trecerea Codului fără nici o modificare și fără nici o discuție. Asumată de Victor Ponta, această poziție are justificare prin faptul că aparține celor care au inițiat şi impus Codul. Direcțiile de acțiune de pînă acum constau în denunțarea respingerii ca avînd temei politic și-n atacarea PNL pe tema că s-a răzgîndit la indicațiile de la Cotroceni. Din punct de vedere politic, această poziție înseamnă refuzul oricărei discuții prealabile votului. Codul fiscal e bun în forma în care a fost votat. Orice altă poziție ar însemna recunoașterea faptului că președintele a avut dreptate respingînd Codul și, pentru PSD, un harakiri politic.
Adoptarea Codului în anumite condiții, stabilite prin dialog între partidele parlamentare din România. E poziția liberalilor surprinși între supunerea față de Cotroceni și riscul de a-și pierde electoratul de Dreapta, cel mai interesat în votarea Codului așa cum a fost trimis la Promulgare. Pentru a parfuma rahatul în care a intrat ca partid prezidențial, PNL a făcut tot felul de scamatorii politice: de la aserțiunea Noi am votat, dar am crezut că… pînă la inițiativa de a discuta cu celelalte partide parlamentare pentru a se ajunge la un compromis.
Guvernul trebuie să accepte nu numai discuțiile cu PNL, dar și anumite modificări pentru a face pe plac lui Klaus Iohannis. E poziția afirmată de Liviu Dragnea în contextul preocupării de face din PSD un partid friendly cu Klaus Iohannis. Astfel, Liviu Dragnea a declarat la puțin timp de la Lovitura de palat care l-a pus șef peste social- democrați:
„Președintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdată argumente pentru a modifica legea respectivă, dar ținînd cont că e președintele României, eu am cerut în Biroul Permanent Național ca Ministerul de Finanțe să realizeze un studiu de impact, pe care să îl pună la dispoziția parlamentarilor cînd se vor întîlni în sesiunea extraordinară”.
Din start, așadar, Liviu Dragnea impune PSD o poziție net diferită de cea a lui Victor Ponta. Premierul a intuit bine esența bătăliei pentru Codul fiscal. Orice dialog al PSD cu PNL în chestiunea Codului înseamnă o lovitură dată PSD. Pe de o parte, pentru că în contextul anului electoral 2016 PNL ar pierde serios dacă ar fi obligat să voteze în Parlament împotriva Codului, pe de alta, pentru că orice altă poziție decît cea potrivit căreia Respingerea trebuie respinsă în chip categoric ar însemna recunoașterea că PSD a fost iresponsabil trimițînd Președintelui un Cod cu probleme, care Președinte și-a dovedit Măreața Înțelepciune sesizînd slăbiciunile Codului.
Pe acest fond a picat inițiativa UNPR.
E lesne de observat că ea nu-i altceva decît o șmecherie prin care UNPR se situează brusc pe pozițiile PNL. Pentru că nu putea spune Sunt de acord cu oferta PNL, Gabriel Oprea a apelat la trucul cu propria inițiativă.
Comentatorii s-au grăbit să vadă în asta o lovitură dată PSD.
Dacă PSD adoptă poziția lui Liviu Dragnea putem vorbi de o lovitură dată lui Victor Ponta de către Gabriel Oprea.
Victor Ponta a refuzat orice dialog pe tema Codului, considerînd că asta ar însemna pierderea capitalului de imagine dat de conceperea unui Cod care a trecut prin Parlament în uralele Opoziției.
Gabriel Oprea nu e la prima poziție diferită de cea a PSD, partener de Coaliție al UNPR.
Au fost rînd pe rînd: Votul la Strategia de apărare, votul pentru MRU, adoptarea Ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.
De fiecare dată, Gabriel Oprea a apelat la unul dintre cele mai interpretabile concepte din politica românească:
Interesul național.
De astă dată însă nu e vorba de interesul național.
E vorba de interesul UNPR de face parte din noua majoritate – Majoritatea prezidențială.
PSD nu-și poate permite să treacă cu vederea această nouă ieșire din front a UNPR.
Firește, cînd spun PSD, mă refer la Partidul lui Victor Ponta.
Nu pot trece însă cu vederea că partidul nu mai e al lui Victor Ponta.
Partidul e al lui Liviu Dragnea.
Care Liviu Dragnea, potrivit Mandatului primit, s-a grăbit să salute inițiativa lui Gabriel Oprea de apropiere de PNL, anunțînd și el o apropiere de Partidul Meu al lui Klaus Iohannis.
Scriam în Evz.ro că Liviu Dragnea a fost pus șef la PSD de Sistem, cel care deține puterea reală în România, pentru a face din PSD un al doilea Partid al Meu al Președintelui.
PNL, celălalt Partid al Meu al Președintelui, se definește prin slugărnicia de robot cu care transpune în practică indicațiile prezidențiale.
PSD a devenit, sub conducerea lui Liviu Dragnea, un partid care transpune și el în practică indicațiile prezidențiale.
Una dintre acestea rămîne debarcarea PSD de la Guvernare și instalarea la Palatul Victoria a PNL.
Prin tot ceea ce face Liviu Dragnea în ultimul timp, PSD lucrează din greu la propria plecare de la Guvernare.
Poziția față de Codul fiscal, net diferită de cea a lui Victor Ponta, e o excelentă dovadă.

Marco_polo2013

Mesaje : 247
Data de înscriere : 20/06/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum