AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Unde vor merge voturile USR PLUS în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

In jos

Unde vor merge voturile USR PLUS în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale Empty Unde vor merge voturile USR PLUS în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Noi 11, 2019 2:16 am

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, susţine că 68,5% din votanţii lui Dan Barna (prezidenţiabilul USR PLUS) vor vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu preşedintele Klaus Iohannis(candidatul PNL), 4,5% cu Viorica Dăncilă (candidatul PSD), iar 27 % nu vor merge la vot. De asemenea, acesta a mai spus că în funcţie de mesajele pe care le vor transmite liderii USR Plus procentul celor care vor vota cu Iohannis va mai creşte.
E
u am făcut un sondaj. Voturile lui Dan Barna, 68, 5% se duc spre Klaus Iohannis, 4,5 % se duc spre Dăncilă, iar restul de 27 % nu vor merge la vot. Procentul celor care vor vota cu Klaus Iohannis va mai creşte, dacă liderii USR PLUS vor da un mesaj de susţinere pentru Iohannis. Trebuie să înţelegeţi că electoratul lui Dan Barna s-a ostilizat prin mesajele belicoase ale câtorva lideri împotriva lui Klaus Iohannis şi atunci aceştia nu se vor mai duce să voteze. De asemenea, mai  este un nucleu dur  în USR, care va vota cu Iohannis, aşa îmi iese în măsurătoare. Am început sondajul acum o lună şi datele mi s-au confirmat, iar unde nu s-au confirmat am găsit explicaţiile. Klaus Iohannis ar fi obţinut mai mult dacă prezenţa la vot ar fi fost mai mare”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, sociologul Bruno Ştefan.
Potrivit acestuia, Dan Barna nu a fost un candidat la prezidenţiale care să fi putut depăşi nivelul USR, iar o parte din electoratul formaţiunii sale a votat altceva.
„Barna nu a fost un candidat care să rupă măcar la nivelul USR-ului. Dacă ar fi fost alegeri parlamentare acum, USR-ul ar fi fost votat de 19 %. USR-ul nu a pierdut, dar Barna nu a fost candidatul potrivit pentru o parte din electoratul USR, care a votat altceva. Două motive au stat la baza prăbuşirii lui:
1. la moţiunea de cenzură a declarat că el vrea să o susţină pe Viorica Dăncilă pe mai departe şi nu să formeze un nou guvern. Acest lucru a îndepărtat un electorat care a vrut îndepărtarea PSD-ului de la putere. A fost un lucru urât.
2.Prima anchetă Rise Project a fost ucigătoare, oamenii au mers pe integritate şi a arătat că el nu este chiar aşa de integru. Aici, nu era o problemă de moralitate, iar toţi care aleg preşedintele se uită la integritate, în afara talibanilor care au considerat totul o făcătură, a fost o gravă eroare. A pierdut destul. Mobilizarea a fost mare: 12,1% şi când făceam ponderări, îmi ieşea 13,8%, deci campania asta furibundă a mai activat 1%, dar este greu, întrucât de o lună pierduseră tot, o treime din electorat. Atitudinea lui faţă de moţiune şi prima anchetă RISE Project a determinat pierderea a unei treimi din electorat”, a adăugat Bruno Ştefan.
Barna a pierdut o treime din electorat în urma atitudinii sale de la moţiunea de cenzură
 
La rândul său, candidatul USR PLUS, Dan Barna a scris duminică seara pe Facebook, că  numărătoarea paralelă din diaspora a arătat faptul că nu a adunat suficiente voturi ca să recupereze distanța indicată de exit-poll-uri dintre el și Viorica Dăncilă.
”Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi. Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi. Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție. Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris Dan Barna, pe Facebook.
Preşedintele Klaus Iohannis conduce în primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD Viorica Dăncilă – 23,45% şi de candidatul Alianţei USR PLUS Dan Barna – 14,19%, după numărarea voturilor din 18.781 de secţii de votare, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu. Potrivit acestuia, Iohannis a obţinut 3.162.105 voturi, Dăncilă 2.009.045, iar Barna 1.215.765 de voturi.
„Păcat de spranţele noastre….”
După eșecul din primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, Dan Barna a primit un va de critici de la simpatizanții USR-PLUS, care i-au reproșat „atitudinea îndărătnică”, „de fată mare”, dar și aroganța, motive ce, susțin ei, au dus la rezultatul slab obținut.
„Păcat de speranţele nostre puse într un partid nou. În nici 6 luni aţi reuşit prin atitudinea îndărătnică şi încăpăţânată să pierdeţi ceea ce am crezut în mai, şi anume ca sunteţi în ascensiune şi asta ne poate salva de cei 30 de ani de speranţă că va fi mai bine. Ne-aţi pus din nou în situaţia de a-l alege pe Iohannis în turul 2. (…) Păcat, dle Barna. Atacul la PNL, neimplicarea la guvernare, cred că au costat în voturi. Madam broşă are voturile de la europarlamentare, Klaus a crescut, iar USR+ a luat în Sibiu sub madam broşă”, i-a transmis un susţinător.
”Păi poate vă băgaţi la guvernare data viitoare şi nu mai faceţi pe fetele mari? Sau nu învăţăm nimic de aici?”
„Aţi pierdut pe mâna voastră, n-ai fost destul de convingător şi în momentele cheie n-ai avut simţul răspunderii, astea se plătesc!”, „Sper că veţi renunţa la aroganţa cu care v-aţi etalat după europarlamentare, la negocierile cu guvernul Orban şi veţi pune umărul la treabă, alături de PNL. Nu sunt votant PNL, am votat cu dvs şi chiar mă voi inscrie în partidul Plus, dar aţi dezamăgit”, „Ne-aţi cam plictisit cu discursul „Noi suntem noi şi ceilalţi sunt vechi”…„Veţi pierde în continuare alegeri pt că : 1 carisma zero , 2 neasumarea noii guvernari , 3 poziţionarea la referedumul pro familie”, şi „… nu am reuşit să intru…, nu am suficiente voturi…” era mai corect spus. Aici s-a votat omul, nu partidul sau alianţa”, sunt alte replici dure adresate la cald lui Dan Barna, de simpatizanţii USR PLUS, pe Facebook.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum