ERORILE LUI IOHANNIS
Pagina 1 din 1
ERORILE LUI IOHANNIS
https://www.stelian-tanase.ro/erorile-lui-iohannis/
Cineva inflamat de spusele mele de aseară – intr-un talkshow televizat – s-a scandalizat de o afirmatie e mea – cum că situatia României din ultimii ani il are ca artizan și pe Iohannis nu doar pe Dragnea. Sigur in proportii și moduri diferite. Să mai spun că fanaticii lui Iohannis nu sunt cu nimic mai prejos decit ai altora. Diferențele presupuse de educație, cultură, atitudine se șterg cînd vine vorba să-și apere zeul adorat. Aceleași maniere, aceleasi reflexe, aceeași intoleranță și prostie. Folosesc chiar si aceleasi injurături. Nu au de ce să le fie rușine. Dar s-o luăm pe rind. Ipochimenul trebuie lămurit. Îmi răcesc gura de pomana, dar zic totuși să-mi fac treaba.
Eșecul suprinzător al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2014 l-a adus la palatul Cotroceni pe Klaus Iohannis. Mi-am zis că este normal ca la viitoarele alegeri locale și parlamentare cei care l-au sprijinit pe Iohannis să ciștige duși de valul de simpatie dar si de reactia negativa a publicului la PSD&Ponta. Odată instalat la Cotroceni Iohannis a început destul de repede să-și dea măsura, sau mai bine zis zis lipsa de măsură. A instalat in fruntea PNL – partidul care il sustinuse si îi adusese milioane de voturi – o necunoscută – Alina Gorghiu – protejata sa, care apăruse mai mult la rubricile mondene, in legatura cu diverse idile si mai puțin în bătăliile politice. Pe scurt Iohannis era lacom de putere și voia să păstreze controlul asupra PNL pe care îl condusese puțin timp înainte de a ajunge la Cotroceni. Din păcate, cea numită de el nu se califica pentru funcție. Iohannis nu a respectat procedurile pentru alegerea liderului partidului. Statutul PNL a fost făcut praf. Liberalii nu au reactionat, s-au supus vointei președintelui. Gorghiu s-a dovedit repede fără talent de lider si mai ales fără experiență. Înțelegerea ei pentru politic era aproape de zero. Nu e de mirare că fără o mînă profesionistă si experimentata la virf, deciziile au fost proaste, iar PNL a intrat in derivă. Din favorit in alegeri a devenit out-sider, un second-hand-party. Mi-a fost clar ca „noua conducere” nu era capabilă să desfășoare o campanie electorală, nici macar să mobilizeze propriile rinduri – deja nemultumite de situatia creata la virful partidului. Evenimentele care au urmat mi-au confirmat aceasta impresie.
S-a produs tragedia de la Club Colectiv și Ponta a demisionat. Eram f curios să văd cum se descurcă Iohannis, cum va rezolva criza. Avea în fine prilejul să arate ce poate. A arătat că poate foarte puțin. A gafat nepermis, numind un guvern tehnocrat, condus de Ciolos – cu aceasi obsesie a controlului si detinerii puterii. Guvernul său ! cum zicea. Iohannis a dat astfel o enormă șansă PSD să revină în joc. PSD s-a retras intr-o falsă opoziție, unde s-a pregatit pentru preluarea puterii. Solutia corecta pentru Iohannis era să numeasca un premier din PSD, care atunci deținea majoritate parlamentară. Astfel electoratul nu ar fi uitat frustrarea de după Colectiv, cînd lumea a ieșit in stradă, iar PSD era detestat. Într-un an de guvern Ciolos PSD s-a refacut, iar lumea a uitat tragedia. PNL a fost zdrobit in alegerile din 2016, a inregistrat cel mai prost scor de dupa 1992. O cifra – intre alegerile locale si cele parlamentare PNL a pierdut 1, 2 milioane de voturi. In concluzie Iohannis este cel căruia ii datorăm această situatie și tot ce a urmat – asaltul impotriva justiei și a statului de drept sub conducerea lui Dragnea&Mafia.
Au fost ani în care României i-a trecut glonțul pe la ureche. Klaus Iohannis a avut un larg aport la crearea acestei situații. ( VA URMA)
Subiecte similare
» Un alt Iohannis-STRIGOIUL LUI BASESCU, EXORCIZAT DIN COTROCENI. IOHANNIS – DECLARATII DE K.O.
» Iohannis nu discută cu românii din Ucraina, Viktor Orban, "în Transilvania, acasă"Este vorba aici despre transilvăneanul Klaus Werner Iohannis, ajuns preşedinte al României pe un val uriaş de simpatie şi tot de aceeaşi persoană cu aceleaşi obârşii, care,
» De ce, Iohannis, de ce?
» Ce-ai cu Iohannis, dom’le? DE TOP
» PDL, sah cu Iohannis la PNL
» Iohannis nu discută cu românii din Ucraina, Viktor Orban, "în Transilvania, acasă"Este vorba aici despre transilvăneanul Klaus Werner Iohannis, ajuns preşedinte al României pe un val uriaş de simpatie şi tot de aceeaşi persoană cu aceleaşi obârşii, care,
» De ce, Iohannis, de ce?
» Ce-ai cu Iohannis, dom’le? DE TOP
» PDL, sah cu Iohannis la PNL
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|