AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

OHA -UN CAP IN GURA LUI CIOLACU

In jos

OHA -UN CAP IN GURA LUI CIOLACU Empty OHA -UN CAP IN GURA LUI CIOLACU

Mesaj Scris de Admin Mier Noi 11, 2020 12:59 pm

[size=41]Iohannis îl lasă mască pe Ciolacu și îi trage naționalismul de sub picioare. O nouă “șușă” marca PSD, dejucată[/size]
 

Naționalismul nu e niciodată soluția într-un sistem democratic, dar Klaus Iohannis, perceput atât în România cât și în Occident ca un lider politic profund atașat de valorile democratice, a apelat astăzi la el.

Atacul furibund la adresa PSD a fost declanșat de adoptarea tacită în Camera Deputaților a unui proiect de lege ce prevede autonomia Ținutului Secuiesc. Președintele acestui for legislativ este Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Cu toată părerea de rău că un susținător al democrației și un critic al regimurilor totalitare a apelat la un mesaj care amintește de răposatul Corneliu Vadim Tudor, în opinia mea acesta nu avea ce face. Dacă nu ar fi reacționat dur și hotărât, proiectul respectiv ar fi reprezentat un dezastru pentru Klaus Iohannis. Noul trio “formidabil” al politicii românești format din Ciolacu, Ponta și Tăriceanu nu l-ar fi iertat.

Avertisment pentru Ciolacu

 
În conferința de presă realizată de președintele României, marți, 28 aprilie, acesta a făcut mai multe referiri critice la activitatea parlamentului, trimițând un avertisment clar pentru Ciolacu și compania cum că e la curent cu “mișmașurile” de acolo. Liderul PSD nu a reacționat.
E greu de crezut că Marcel Ciolacu, din postura de președinte al Camerei Deputaților, nu știe ce legi au intrat în “zona roșie” de adoptare tacită. 
Această metodă e folosită intens de către grupurile politice pentru a satisface anumite interese promovate de lobbiști. Dacă proiectul de lege ar provoca o reacție din partea opiniei publice, acesta nu pus în dezbatere parlamentară, fiind băgat în sertar, așteptându-se adoptarea tacită. 
Sunt șanse minime ca Marcel Ciolacu să nu fi avut proiectul pe radar. Dacă ar fi așa, ar însemna că a fost păcălit de oamenii lui de încredere, iar influență lui în PSD tinde către zero.

Noua majoritate crescută la umbra pandemiei

În această perioadă dificilă pentru România, în parlament s-a coagulat o nouă alianță politică, extrem de nepopulară, care încearcă să se întoarcă la putere, folosindu-se de criza generată de pandemie.
“Am creat în acest moment o majoritate suficientă să putem veni în parlament cu un program economic coerent, deoarece noi considerăm că, în acest moment, guvernul nu a venit cu nimic concret, cu nimic etapizat, cu nimic care să vină în aşteptarea românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD în data de 23 aprilie 2020. 
Acest proiect aiuristic al autonomiei Ținutului Secuiesc și traseul său legislativ seamănă mai mult cu o încercare a PSD și a aliaților săi Ponta și Tăriceanu de a provoca o criză politică majoră în mijlocul unei alte crize. Scopul, distrugerea susținerii populare a lui Iohannis și preluarea controlului asupra discursului public.

Misterul criticilor din conferința de presă a fost dezlegat

Avertismentul lui Iohannis la adresa “conspiratorilor” din parlament a fost destul de străveziu pentru cei care urmăresc îndeaproape fenomenul politic din România.
“Nu toți însă, nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu, mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această perioadă critică”, a declarat Iohannis la conferința de presă. “În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni. Care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani”, a mai spus acesta la întâlnirea cu jurnaliștii.
Avertismentul lui Iohannis a fost mai mult decât străveziu pentru Ciolacu și compania. Dar aceștia au preferat să meargă pe aceeași cale tradițional conspiraționistă dezvoltată de PSD de-a lungul ultimului deceniu și să plaseze lovitura cu “pierderea Ardealului”. 
Problema lor a fost că Iohannis era pregătit. Încă de ieri, pe grupurile de WhatsApp ale jurnaliștilor, proiectul de lege a circulat intens, în primă fază foarte puțini știind ce-i cu el. În dimineața de miercuri, 29 aprilie, știrea a bubuit ca o lovitură de tun în toată mass-media: Camera Deputaților a adoptat autonomia Ținutului Secuiesc. Ciolacu pierduse partida, cumva, simbolic, el era autorul gafei legislative. Ieșirea lui Iohannis nu a făcut decât să atragă atenția întregii opinii publice la haosul din PSD și din Parlamentul României.

Reacția întârziată a lui Ciolacu

Din reacția lui Marcel Ciolacu reiese faptul că strategia era ca legea să treacă de Camera Deputaților, iar apoi președintele PSD să anunțe public faptul că nenorocirea s-a întâmplat din cauza guvernului și a lui Iohannis.  
„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv în Senat, acum. El nu a fost votat niciodată de Camera Deputaţilor, să fie clar! Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. Au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. S-a întrebat vreodată preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp”, a declarat Marcel Ciolacu după reacția președintelui Iohannis, dar a fost prea târziu. La scurt timp, pentru ca umilința lui Ciolacu să fie totală, Viorica Dăncilă, da, acea Viorica Dăncilă i-a cerut demisia președintelui PSD.
Din păcate, într-o astfel de confruntare politică pierde toată lumea. Diplomații maghiari de la Budapesta au marcat o victorie simbolică prin faptul că un astfel de proiect de lege a fost adoptat de camera inferioară a parlamentului din România deși a fost respins la Senat.
Concluzia acestei aventuri care a lăsat un gust amar oamenilor de bună credință e că oricâte neajunsuri și ratări are Guvernul Orban în această perioadă și nu sunt puține, alternativa Ciolacu, Ponta și Tăriceanu e una toxică și total nepopulară.
În opinia mea, criza prin care trecem a accelerat și mai mult degringolada din PSD, Iohannis conservându-și susținerea populară. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum