AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Misterioasa dispariție a operei științifice scrise de liderul PSD, Sorin Grindeanu

In jos

Misterioasa dispariție a operei științifice scrise de liderul PSD, Sorin Grindeanu Empty Misterioasa dispariție a operei științifice scrise de liderul PSD, Sorin Grindeanu

Mesaj Scris de Admin Lun Noi 16, 2020 2:35 am

https://www.puterea.ro/misterioasa-disparitie-a-operei-stiintifice-scrise-de-liderul-psd-sorin-grindeanu/

Rar autor mai nepăsător cu opera lui cum este fostul premier Sorin Grindeanu, actual prim-vicepreședinte PSD. La aproape două decenii de când susține că le-a publicat, două din cele trei cărți științifice semnate de el, opere ce l-au sprijinit în cariera universitară, sunt de negăsit. Nu știm ce li s-a întâmplat, pentru că la fel de negăsit erau și în anii din urmă.  

Absolvent în 1997 al secției de informatică a Universității de Vest din Timișoara, tânărul Grindeanu ajunge, conform declarațiilor din propriul CV, să fie lector la aceeași universitate în perioada 1998 – 2000. După doi ani urcă treapta superioară, spre postul de asistent universitar, și aici începe scurta și misterioasa lui carieră științifică: conform pressone, la dosarul de concurs pentru postul de asistent universitar a depus un memoriu de activitate științifică în care erau trecute cărțile și articolele publicate. Sunt înregistrate trei opere, toate în curs de tipărire:
– „Integrala Lebesque-Radon în raport cu o măsură complexă”, Editura Ionescu, an de apariție 2001. (Grindeanu uită aici, că și uitarea e scrisă în legile omenești, să pomenească de celălalt autor, nimeni altul de cât tatăl său, matematicianul Nicolae Grindeanu).
– „Metode de rezolvare a problemelor de matematică”, Editura Ionescu, 2001, autor.
– „Îndrumător pentru activitatea de seminar și cercetare științifică. Pentru uzul studenților”, Tipografia Universității de Vest din Timișoara, 2001, autor.  

Cărțile fantomă – motiv de suspiciuni în spațiul public

În CV-ul făcut în 2016, ca deputat PSD, apar tot trei cărți, două dintre ele cu alt nume: „Introducere în informatica socială”, editura Universitatea de Vest, 2000”, „Tehnoredactarea computerizată”, editura Universitatea de Vest, 2002 și „Integrala Lebesgue – Radon în raport cu o măsură complexă”, editura Ionescu, 2002.
Conform legii, editurile trebuie să depună în Depozitul Legal al Bibliotecii Naționale șapte exemplare din fiecare volum. Din cele trei cărți, doar una este de găsit: „Introducere în informatica socială”, Editura de Vest, 2000, unde Grindeanu uită din nou să treacă și ceilalți co-autori. Nimeni alții decât coordonatorul Cornel Giulvezan, profesorul la cursul căruia Grindeanu era preparator, și Gabriela Zaporojan, asistenta lui Giulvezan.
Întrebat joi de Puterea.ro unde pot fi consultate celelalte două cărți ce-i poartă semnătura, de negăsit în spațiul public, Grindeanu a jucat mai întâi pe cartea superiorității, semn că aroganța nu s-a terminat la PSD odată cu plecarea lui Adrian Năstase:
„Legat de cărți, dacă vreți putem să și discutăm despre ele. Puteți să discutați cu mine despre integrale Lebesgue-Radon? Vi le pun la dispoziție”, a spus superior fostul premier, care a promis că ni le prezintă de îndată ce ajunge pe acasă.
Rugat să numească măcar o bibliotecă la care ar putea fi găsite, a menționat-o, destul de iritat („hai să terminăm acest subiect”) pe cea a Universității de Vest. Surpriză: nici aici nu sunt.
În lipsa lor, rămân în continuare doar semne de întrebare legate de existența și conținutul acestor lucrări. Suntem convinși că suspiciunile din spațiul public, de impostură sau plagiat, vor fi înlăturate odată cu prezentarea promisă.   
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10753
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum