AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Atenție! La Cotroceni se joacă o nouă cacealma

In jos

Atenție! La Cotroceni se joacă o nouă cacealma    Empty Atenție! La Cotroceni se joacă o nouă cacealma

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Noi 19, 2020 10:33 am

Azi, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis, în dubla sa calitate de regizor și actor, montează un nou spectacol. Pe teme de electricitate. Tema ședinței pe care a inițiat-o o constituie instalațiile electrice din secțiile ATI. Cum să nu mai ia ele foc? Iar domnul Klaus Iohannis va veni cu soluții. Care vor schimba radical modul în care vor funcționa în viitor instalațiile electrice. Încă o lovitură mortală împotriva coronavirusului. Administrată de la Cotroceni.

Circul continuă. Președintele Klaus Iohannis iese din ce în ce mai des la rampă. În calitate de regizor și actor. Și, mai nou, de electrician șef. Ieri am aflat că stăm bine în materie de pandemie. Că măsurile adoptate de Guvern, desigur la îndrumarea sa, și-au atins obiectivul. Ne-am stabilizat. În materie de număr de îmbolnăviri și de număr de morți. Tot ce nu este în ordine vine din direcția unor perosane, care se înverșunează să critice măsurile adoptate de Guvern. Și să conteste indicațiile sale prețioase. Să semene cu alte cuvinte neîncredere în sistem. Și, firește, recunoaște cu modestie președintele, nu toate lucrurile merg bine în sistem. Din vina PSD. Din vina „ciumei roșii”. Și asta chiar dacă sistemul de sănătate a fost cel mai mult condus în ultimii 30 de ani de către liberali.

Degeaba au condus liberalii Sănătatea, atâta timp cât tot majoritatea PSD s-a aflat la butoane. Fix cum s-a întâmplat și cu cele două guverne ale sale. Cu Guvernul Cioloș și cu Guvernul Orban. Ele au fost legate de mâini și de picioare. Atâta timp cât în Parlament majoritatea a fost deținută de PSD. Uneori stau și mă întreb de ce, în aceste condiții, Iohannis a mai insistat să-și pună guvernele sale. Dar, în viitor, situația va fi tranșată. Începând de la partea electrică.

Pe ce se bazează președintele Klaus Iohannis, atunci când promite în mod insistent unei țări întregi, probabil și Uniunii Europene, că lucrurile se vor schimba radical după alegerile din 6 decembrie? Conform ultimelor rezultate electorale, situația pare echilibrată între principalele două partide politice. În sensul că nici PSD, nici PNL nu au cum să formeze singure un Guvern. Fără alianțe solide. Care să garanteze uneia dintre părți, pentru un interval rezonabil de timp, o majoritate în Parlament.  Și, cu toate astea, președintele o ține puia-gaia. PNL este bun. Ludovic Orban este bun. Premierul nu trebuie să demisioneze. Indiferent de numărul de arși. Indiferent care este numărul real de persoane contaminate în România. Și PNL va câștiga. Și PNL va guverna. Cu o majoritate parlamentare solidă. Pe ce se bazează Klaus Iohannis atunci când repetă din ce în ce mai des și din ce în ce mai apăsat asemenea lucruri? Pe ce se bazează el, în condițiile în care cele mai recente rezultate electorale nu îi confirmă pronosticul? Și nici cercetările de piață. Întrucât nu aduce niciun fel de argumente în acest sens, mă văd silit să fac o afirmație aparent hazardată. Și anume că se bazează nu pe cine votează, ci pe cine va număra voturile. Sau se va face că le va număra. La ultimele alegeri, în câteva laboratoare electorale, s-au făcut experimente. La București, la Brașov, la Timișoara și în alte părți. Experimentele au reușit. Cum ar fi dacă ele ar fi extinse în 6 decembrie la scală națională? Cum ar fi dacă STS ar da marele tun? Nu cumva ar fi fix cum vrea președintele Klaus Iohannis? Și cum spune că se va întâmpla?

Mă întreb cât timp vom mai asista la hora încinsă de toate televiziunile și de site-urile de știri de flașneta oferită zilnic, cam la aceeași oră, de către Grupul de Comunicare Strategică, a cărui componență continuă să rămână un mare mister? Cât timp ne vor mai fi servite cifrele false ale infectaților? Cât va mai dura până când vom înțelege, cu mic cu mare, că amploarea pandemiei a scăpat oricărui control? Că testele oficiale, care nu mai sunt de multe zile centralizate așa cum trebuie, teste făcute pe bani publici, la care se adaugă teste făcute pe bani privați, în clinici private, dacă ar fi bine adunate, ne-ar releva un număr de zeci de ori mai mare de infectați decât cifrele oficiale? Și când vom înțelege în fine că pe lângă testele făcute în clinici de stat sau în clinici particulare, se fac zilnic mult mai multe teste de către cetățeni, prin mijloace proprii, cu instrumente procurate direct de pe internet sau din farmacii și care nu sun niciunde raportate. Și, în fine, când anume vom pricepe că există milioane de români, care s-au contaminat cu coronavirus, având simptome relativ ușoare, care s-au tratat cum au știut la ei acasă și care au scăpat oricăror raportări. Și în fine când vom înțelege că amploarea pandemiei va genera o explozie de cazuri grave, care vor copleși literalmente spitalele? Vom înțelege toate aceste lucruri abia după alegeri? Abia după ce domnul Klaus Iohannis se va vedea cu sacii în căruță? Și ce vom face atunci? Vom da vina pe „ciuma roșie”? Sau pe Guvernul Orban doi și jumătate? Care, între timp, va deveni Guvernul Orban trei și jumătate?

Sursa: CorectNe


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Atenție! La Cotroceni se joacă o nouă cacealma    Empty Orban a înfipt economia României în cap

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Noi 19, 2020 10:36 am

Bomba vine de la Comisia Europeană. Dar este detonată la București. Fără ca Guvernul să sufle vreun cuvânt. Economia României a căzut în cap. Într-un dezechilibru major. În acest an, deficitul va depăși 10%. Iar anul viitor crește. Praful s-a ales din toate angajamentele Executivului.
În ceea ce privește tragedia din Sănătate, pot să merg atât de departe încât să-mi imaginez că, scăpând total situația de sub control, Guvernul nu mai cunoaște cifrele reale ale infectaților și că ne dezinformează zi de zi, fără rea credință. Merg și mai departe și îmi imaginez același lucru și despre STS. Serviciul de Telecomunicații Speciale, o instituție secretă și militarizată, aflată la cheremul puterii, ne anunță un mare succes. A realizat aplicația de montorizare a pandemiei. Dar ce face acestă aplicație? Concentrează într-o bază de date informațiile primite de la Direcțiile de Sănătate Publică, care, la rândul lor, primesc informații de la clinicile de stat și particulare, care realizează testări gratuite și contra cost. Vor lipsi din această bază de date sutele de mii de teste pe care cetățenii și le fac la ei acasă, cu testere achiziționate online sau de la farmacii, și vor lipsi desigur și milioanele de situații în care cetățenii s-au infectat cu forme ușoare de coronavirus, s-au tratat cum au știut și nu le-au raportat autorităților. Iată, deci, pot merge atât de departe încât să admit pur și simplu că Guvernul ne dezinformeză, pentru că, la rândul său e dezinformat. Asta în materie de pandemie.
Se schimbă radical situația în ceea ce privește cealaltă criză majoră. Criza economică. Aici toate numerele sunt în mâna Guvernului. Guvernul ia temperatura economiei, cu exactitate, zi de zi. Tot Guvernul este cel care îl informează pe președinte.Tot Guvernul e cel care, răspunzând solicitărilor Comisiei Europene, îi pune acesteia la dispoziție informațiile indispensabile Raportului privind Mecanismul de Alertă. Informându-l pe președinte și informând Comisia Europeană, guvernații ne informează și pe noi. Iar aici a intervenit marea fractură.
Nu am mai numărat de câte ori Florin Cîțu, ministrul Finanțelor ne-a asigurat că economia merge bine. Și că rezultatele sunt peste așteptări. Mai bune chiar decât în anul precedent, când nu a existat nici pandemie, nici criză economică. Premierul Ludovic Orban a preluat și el aceleași tipuri de mesaje adresate populației și întărite prin autoritatea sa. La fel a procedat și președintele Klaus Iohannis. Inclusiv în cea mai recentă ieșire a sa la rampă. Ei bine, de această dată prezumția bunei credințe nu le mai poate fi acordată. În niciun fel.
Ceea ce știe Comisia Europeană, respectiv conținutul Raportului privind Mecanismul de Alertă, am aflat și noi, bieții muritori, dar după ce în prealabil au aflat demnitarii mai sus enumerați. Deci ne-au mințit în față. Cu bună știință. Și au făcut-o până ieri. Pentru că abia începând de ieri populația din România a putut să afle, prin intermediul unei agenții de știri, în ce hal a căzut în cap economia acestei țări. Nu suntem desigur singurii aflați în această situație. România este acompaniată de încă șapte state, inclusiv de Germania. Suntem în schimb singurul membru al Uniunii Europene care, de la nivelul celor mai înalte demnități ale statului, își minte cu nerușinare proprii cetățeni. Jucându-se cu acești de-a alba-neagra. Această atitudine a celor care ne conduc nu trebuie nici tolerată și nici iertată. Pentru că ea dovedește dispreț față de cetățeni și un cinism nemăsurat. Ticăloșie politică!
Și dacă îmi permit să fiu atât de intransigent cu cei aflați la putere, ce m-ar putea împiedica să-i întreb pe reprezentanții onorabilei opoziții de ce nu reacționează? De ce nu iau instantaneu foc când sunt puși în fața evidenței? Când sunt confruntați cu o apocalipsă economică? La care au contribut și ei. Fie prin acțiune, fie prin inacțiune.
Sursa: CorectNews.ro
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum