AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fost ministru de externe deconspirat ca agent al Federaţiei Ruse

In jos

Fost ministru de externe deconspirat ca agent al Federaţiei Ruse Empty Fost ministru de externe deconspirat ca agent al Federaţiei Ruse

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Aug 30, 2015 3:42 am


Acuzaţii foarte dure şi grave la adresa unui fost ministru de externe al României. Marginalizat după ce a fost prins în Parlamentul European că ar fi luat mită pentru a face diverse modificari legislative (The Sunday Times), Adrian Severin s-a dedat zilele trecute la un atac fără precedent la adresa DNA şi în general la adresa autorităţilor române pe care le acuză că ar fi la căruţa americanilor care au instituit asupra României un adevărat protectorat.
În aceste condiţii unul din liderii PMP lansează acuzaţii dure la adresa fostului demnitar:
"Poate n-aş fi dat importanţă ultimelor ziceri ale dlui Adrian Severin dacă nu le-aş fi auzit recitate, în limba română, de radio Sputnik, radio oficial al Moscovei. Dl Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi urmărit penal într-un alt dosar pentru spălare de bani - pune la zid politica externă a SUA în regiune, într-o recentă postare pe blog:

“Dacă faţă de eşecul politicii americane în România pe terenul valorilor şi faţă de realitatea descurajantă a unei prezenţe americane extrem de modeste în economia românească, …..

Bazele militare americane de pe teritoriul României său scutul antirachetă în curs de instalare la Deveselu, nu valorează doi bani câtă vreme SUA pierd minţile şi sufletele românilor...

Zadarnică este desemnarea formală a României ca avanpost american …..dacă mamele românce nu vor înţelege de ce viaţa copiilor lor trebuie pusă în pericol spre a promova agenda geopolitică a unei Americi care umileşte şi devitalizează naţiunea română.

Pentru toţi cei care credem în valoarea şi chiar în caracterul indispensabil al parteneriatului strategic româno-american, este cutremurător să vedem cum românii, care au aşteptat totdeauna cu un entuziasm aproape naiv “venirea americanilor” pe meleagurile lor, ajung să fie tot mai convinşi că apropierea de Rusia este acum soluţia optimă pentru supravieţuirea lor ca naţiune liberă, adică pentru evitarea statutului de protectorat (american).”


Mai mult, dl Adrian Severin susţine că un "birou FBI" din sediul DNA ar avea obiective suspecte - urmărirea penală a unor persoane care deranjează interesele SUA.
Prima întrebare care îţi vine în minte este: în numele cui vorbeşte dl Adrian Severin? Cine l-a mandat să vorbească în numele „mamelor românce”, în numele românilor care au aşteptat venirea americanilor şi ajung să fie tot mai convinşi „că apropierea de Rusia este acum soluţia optimă pentru supravieţuirea lor”?

Cu ce drept se erijează dl Adrian Severin în purtător de cuvânt al românilor? Din câte ştiu eu nu l-a mandat nimeni! Şi atunci? De unde tupeul că vorbeşte în numele românilor? Poate ne explică dl Adrian Severin.
Adrian Severin nu este un fitecine. Iată câteva repere din CV-ul său:
· 2000 - 2004 - membru în Delegaţia Permanentă PSD, membru în Biroul Executiv Central şi în Colegiul Naţional PSD, membru în Consiliul municipal Bucureşti PSD.
· 1990 - 1991 - Ministru de stat pentru reformă şi relaţiile cu Parlamentul; · 1996 - 1997 - Ministru de stat şi Ministrul afacerilor externe;
· Societatea Academică Română - membru fondator;
· Fundaţia Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" - director coordonator;

Iată şi o parte dintre „performanţele” dlui Adrian Severin.


Tratatul privind relaţiile de bună vecinătate şi cooperare între România şi Ucraina a fost semnat în 1997, în timp ce dl Adrian Severin era ministru de externe.

În art 2, paragraful 1 al acestui tratat se spune: „Părţile Contractante, în concordanţă cu principiile şi normele dreptului internaţional şi cu principiile Actului final de la Helsinki, reafirmă că frontiera existentă între ele este inviolabilă şi, de aceea ele se vor abţine, acum şi în viitor, de la orice atentat împotriva acestei frontiere, precum şi de la orice cerere sau acţiune îndreptată spre acapararea şi uzurparea unei părţi sau a întregului teritoriu al celeilalte Părţi Contractante.”
Cu alte cuvinte, România renunţă de bună voie şi nesilită de nimeni la teritoriile româneşti din Bucovina de Nord, pierdute prin tratatul Molotov-Ribentrop.

Ziarul britanic "The Sunday Times" a realizat o investigaţie jurnalistică sub acoperire în urma căreia a demascat trei europarlamentari că sunt de acord să susţină amendamente la legislaţia europeană, în schimbul primirii unor sume de bani. Adrian Severin a şi facturat cu 12.000 de euro firma de lobby, după care a fost sunat de editorul publicaţiei şi i s-a explicat în ce situaţie se află.

Ziarul a dezvăluit că alţi doi membri ai Parlamentului European au fost în aceeaşi situaţie, însă Adrian Severin a fost singurul dintre cei trei care nu şi-a dat demisia din Parlamentul European, deşi a fost ulterior huiduit în plen şi marginalizat, pierzând funcţia de vicepreşedinte din partea Partidului Socialiştilor Europeni.

Politicianul român a susţinut că nu a făcut nimic „ilegal sau anormal”. Adrian Severin este acuzat că ar fi contribuit la iniţierea unui amendament legislativ în schimbul a 100.000 euro.

Dl Adrian Severin, anchetat de către DNA şi cu o parte a conturile blocate, pentru presupusa infracţiune din perioada în care a fost europarlamentar, a găsit şi ţapul ispăşitor: America.

Pentru că America şi reprezentanţii ei au susţinut şi susţin statul de drept şi independenţa justiţiei române, căreia i-a căzut în „plasă” şi dl Adrian Severin.

În momentul de faţă există o reacţie puternică a Rusiei, care nu vrea instalat scutul antirachetă la Deveselu. Şi cine îi preia mesajele şi îi face cu ou şi cu oţet pe americani? Nimeni altul decât dl Adrian Severin.

Oare de ce?

Cine eşti dumneata, dle Adrian Severin? Cumva spion sovietic în trecut, iar acum agent al Federaţiei Ruse?"
(comentariul a fost făcut pe blogul său de pe platforma Adevarul)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum