AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Liberalii contra Ionuț Cristache

In jos

Liberalii contra Ionuț Cristache Empty Liberalii contra Ionuț Cristache

Mesaj Scris de Admin Lun Iun 07, 2021 10:36 am

Liberalii contra Ionuț Cristache
Decizia interimarei de la TVR de a muta România 9 mai pe la 5, după emisiunile în limbile minorităților (cînd în afara unui grup restrîns se mai uită la TVR numai șefii gărilor părăsite) este ca o tăietură de brici pe gîtul unui luptător. Arată ca o execuție de mercenar. Ea a fost detașată în TVR pentru neutralizarea unui om incomod.
Și care a fost „incomod” și pentru liberali, și pentru pluseriști, și pentru pesediști, inclusiv pentru Traian Băsescu. Emisiunea lui Ionuț Cristache încă mai joacă rolul unui reper de credibilitate pentru TVR. Poate fi socotită ca un for public de dezbatere, în care s-a vorbit deschis, critic, fără menajamente, despre politică și politicieni, economie, corupție, impostură și toate celelalte care apasă peste țară.
Emisiunea lui Ionuț Cristache a devenit un punct de mare interes pentru o televiziune împărțită între partide și servicii, grupuri de interese și mediocrități și a așezat-o pe o poziție de top în orele de seară. De multe ori, Romania 9 era și mai este egală ca audiență cu programele televiziunilor de știri. Ceea ce, pentru TVR, este o performanță pe care care nu a mai atins-o de decenii.
Mutarea emisiunii simbol a TVR la oră de înmomîntare mediatică este un mod de intervenție politică în libertatea de exprimare. Avem de-a face cu o operațiune plănuită de PNL, pentru a reduce impactul unei tribune publice de la care nu ploua cu tămîieri și pupături. Nu m-ar mira ca la această tentativă de minimalizare a unei emisiuni de impact să fi pus umărul și președintele Klaus Iohannis și devotații săi susținători din SRI.
Deprimantă poate fi socotită și reacția „industriei”. Exceptînd două-trei site-uri care au semnalat manevra și au consemnat reacția lui Ionuț Cristache, celelalte ziare și televiziuni n-au zis nimic. Organizațiile profesionale (din ce în ce mai adormite) și cele sindicale se fac acum că au alte preocupări. Cele din TVR au amuțit, semn că au schimbat macazul. MediaSind, organ de luptă împotriva Doinei Gradea, tace de parcă și-ar fi atins scopul. În sfîrșit, partidele politice au tăcut și ele. Se liniștește tronsonul orar la care aveau probleme. Mai mult, liberalii, cu guvern cu tot, ar putea considera că au cîștigat un canal la care să se exprime lejer și fără întrebări incomode. În plus, se pot lăuda și ei cu „realizările” și cu ambigua reconstrucție a României.
Tăcerea din jurul deciziei luate în privința emisiunii Romania 9 este un semn că mass-media din țara noastră s-a împăcat cu statutul de întreținută.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 9279
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum