AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!

In jos

Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei! Empty Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!

Mesaj Scris de Admin Vin Oct 22, 2021 4:10 am

Pentru Dacian Cioloș căderea în Parlament e un eșec doar aparent. În realitate e o mare victorie: A devenit Liderul Dreptei!
Guvernul Dacian Cioloș a căzut la votul de investire în Parlament.Căderea a fost atît de sigură înainte cu mult de ziua votului, încît eșecul USR n-a fost o știre.O știre era dacă Guvernul Cioloș trecea de Parlament.
În aceste condiții, rămîne mai departe un mister decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș pentru formarea noului Guvern știind sigur (evoluția evenimentelor confirmă că știa) că va eșua. Pînă la lămurirea misterului, altfel spus pînă cînd Klaus Iohannis își va scrie memoriile (cărțile tipărite pînă acum sub semnătura sa n-au nici o legătură cu memoriile, sînt simple broșuri electorale) să consemnăm că perioada dintre 10 octombrie și 20 octombrie 2021, dintre desemnarea și căderea în Parlament a fost una benefică pentru Dacian Cioloș. S-a înțeles Dacian Cioloș cu Klaus Iohannis pentru a primi o desemnare condamnată din start la eșec? I-a întins Klaus Iohannis o capcană lui Dacian Cioloș? Sau Dacian Cioloș i-a întins lui Klaus Iohannis o capcană în capcană? Importante pentru Istoria secretă a acestor vremuri, întrebările sînt neimportante pentru ceea ce s-a întîmplat între 10 octombrie și 20 octombrie 2021.
Și anume afirmarea pe scena politică a unui concurent însemnat al lui Klaus Iohannis la ipostaza de lider al Dreptei.
Din 2015, de cînd a ajuns președinte, Klaus Iohannis și-a făcut un obiectiv din pustiirea scenei noastre politice. Orice politician mai acătării, pe care românii îl puteau contrapune politicianului mediocru Klaus Iohannis a fost eliminat de pe scena politică. Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie. Victor Ponta a căzut din funcțiile de premier și președinte de partid. Călin Popescu Tăriceanu a fost anihilat cu dosare penale. Traian Băsescu, dintre cei la care era raportat în chip fatal Klaus Iohannis, a fost pus la punct prin tîrîrea fiicei prin anchete și procese și, în cele din urmă, prin scoaterea la lumină a unui dosar care ședea prin sertare demult știute. Personalitățile din afara scenei politice au fost și ele îndepărtate de pe scena publică. Florian Coldea a fost trecut în rezervă cu șuturi în fund, Codruța Kovesi a fost debarcată de la șefia DNA. Unele personalități s-au retras ele însele: Dacian Cioloș a plecat la Bruxelles. Altele s-au transformat în slugi ale lui Klaus Iohannis. Ludovic Orban, de exemplu. Cînd acesta a dat semne de independență, Klaus Iohannis a răsturnat țara cu fundu-n sus pentru a-l debarca de la șefia PNL. Florin Cîțu a fost preferat de Klaus Iohannis pentru că și dacă ar fi vrut, Florin Cîțu n-ar fi reușit să fie altceva decît o personalitate interimară. Sînt și personalități care au evitat o confruntare directă cu Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu, de exemplu. Președintele Klaus Iohannis s-a simțit concurat, mai ales din partea Dreaptă a scenei politice. De la alegerile prezidențiale, cînd lui Dan Barna i s-a aranjat un frumos eșec în primul tur (Klaus Iohannis n-a riscat să-l întîlnească în turul al doilea), Klaus Iohannis n-a avut concurent pe partea Dreaptă a scenei politice. Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au fost – oricît ar părea de ciudat – favorabile lui Klaus Iohannis. Dacă PNL cîștia cu 40%, Ludovic Orban – premier și președinte al PNL – s-ar fi lansat ca principal concurent al lui Klaus Iohannis. Și din cîte s-a văzut în ultimul timp, cînd Ludovic Orban și-a cîștigat independența față de Cotroceni, l-ar fi îngenuncheat pe Klaus Iohannis. Împărțirea electoratului cu USRPLUS de către PNL a fost unul dintre obiectivele lui Klaus Iohannis. Nici PNL, nici USRPLUS nu-l puteau refuza în dorința de a avea Guvernul Meu, Parlamentul Meu. Cele opt luni care au trecut de la investirea Guvernului Cîțu au conturat o Coaliție de Centru-Dreapta despre care Klaus Iohannis putea spune că e Coaliția mea. Cu un premier de turtă dulce în persoana lui Florin Cîțu, Klaus Iohannis convoca miniștrii la Cotroceni, unde funcționa adevăratul Guvern, îi muștruluia, le trasa sarcini. Și asta în prezența premierului, care-și nota conștiincios într-un caiet ce i-a zis Klaus Iohannis ministrului că trebuie să facă. Acestei practici anti-constituționale nu i s-a opus USRPLUS. Cu un Dan Barna lipsit de personalitate, miniștrii USRPLUS s-au manifestat ca Miniștrii Mei ai lui Klaus Iohannis.
Prima Criză din Coaliție – cea numită Vlad Voiculescu – și-a avut cauza în obsesia lui Klaus Iohannis de a nu fi concurat pe partea Dreaptă. Vlad Voiculescu devenise rapid o vedetă a electoratului de Dreapta, a celui tînăr îndeosebi. Revocarea lui Vlad Voiculescu a avut drept scop scoaterea de pe scenă a unui concurent. Cea de a doua Criză – din 1 septembrie 2021 – a fost provocată tot de obsesia lui Klaus Iohannis de a avea în persoana miniștrilor simple rotițe dințate. Încă din ianuarie 2021, Stelian Ion a pornit o campanie pe cont propriu pentru reformarea Justiției. Justiția e un domeniu care l-a făcut pe Klaus Iohannis vedetă a Dreptei. Și deodată în partea Dreaptă apare un politician care nu-și ascunde scopul de a reforma el Justiția. Firește, picătura care a umplut paharul a fost chestia cu procurorii. Klaus Iohannis i-a ordonat bietului Florin Cîțu să-l revoce cu orice preț nu pentru că se temea că se va ajunge la inculparea sa, ci pentru că Stelian Ion nu i se ploconise în public. La Marius Tucă Show, răspunzînd unei întrebări venite din partea mea, Liviu Dragnea a dezvăluit, în chip senzațional, felul de a fi președinte al lui Klaus Iohannis. Pentru Klaus Iohannis nu există cuvîntul Se discută. Există doar cuvîntul Se execută. A fost și motivul marii supărări pe Dacian Cioloș. Mai întîi, pentru că acesta n-a executat ordinul de a candida din partea PNL în 2016. Apoi, pentru c-a îndrăznit ulterior să facă o observație critică în public despre Klaus Iohannis.
Alegerile din USRPLUS i-au făcut lui Klaus Iohannis o mare surpriză prin victoria lui Dacian Cioloș. Preferatul lui era Dan Barna.
Și nu pentru că Dan Barna ar fi fost de slugărnicia lui Florin Cîțu, ci pentru că Dan Barna nu va reuși niciodată să fie o vedetă a Dreptei, veritabil concurent al lui Klaus Iohannis.
Pentru Dacian Cioloș victoria n-a fost deplină. În conducerea colectivă a USR, sînt oamenii lui Dan Barna. Venit de la PLUS, un partid pînă atunci anexă a USR, pe Dacian Cioloș îl aștepta o luptă grea pentru a se impune ca președinte al USR.
A avut noroc.
Un noroc chior.
Lui Klaus Iohannis îi trebuia un Guvern care să cadă pe bune la prima trecere prin Parlament. Dacă desemnat era alt lider PNL decît Florin Cîțu, s-ar fi simțit imediat comedia.
Desemnarea lui Dacian Cioloș a servit și altor scopuri decît Căderea pe bune a primului Guvern:
o    a) A dovedit electoratului de Dreapta că președintele știe să fie echidistant în bătălia dintre PNL și USR.
o    b) A arătat electoratului de Dreapta că USR e o formațiune izolată pe scena politică.
o    c) Și pe fondul Pandemiei, a creat condițiile pentru ca PSD, invocînd Salvarea patriei să poată justifica electoratului de Stînga un concubinaj cu PNL.
Așa cum arătam într-un alt comentariu, și în acest caz a funcționat Legea consecințelor negîndite. În chip fatal, fără să fi dorit asta Klaus Iohannis, perioada 10 octombrie 2021 – 20 octombrie 2021 a propulsat pe scena politică, ba chiar și pe scena publică, o personalitate care îl eclipsează pe Klaus Iohannis ca lider al Dreptei.
În toată această perioadă românii au putut să vadă, afirmat ca personalitate de Dreapta, un politician calm, cumpătat, care nu și-a pierdut o clipă cumpătul, ținînd conferințe de presă, vorbind în public. O personalitate de Dreapta total diferită de Klaus Iohannis și de Florin Cîțu.
Alcătuind Programul de Guvernare, desemnînd miniștrii, Dacian Cioloș s-a afirmat definitiv ca președinte al USR. Nimeni n-ar crede de acum încolo că e un președinte fără putere. Nu doar în partid, dar și în opinia publică Dacian Cioloș s-a afirmat ca președinte al USR. Fostul președinte – Dan Barna – a trecut în plan secund.
Nu știu dacă Dacian Cioloș a premeditat acești pași cînd s-a autopropus premier. Cunoscuții susțin că n-a jucat o comedie, că e genul de om care își ia în serios orice misiune asumată sau primită.
Sigur e că între 10 octombrie și 20 octombrie 2021, pe partea Dreaptă a scenei politice și chiar pe întreaga scenă politică, s-a ivit un mare concurent al lui Klaus Iohannis.
Fără a sări calul precum Ludovic Orban, Dacian Cioloș s-a manifestat ca un lider de Dreapta, total independent de Klaus Iohannis.
Fie și din acest punct de vedere Dacian Cioloș merită aplauze.
În toată această perioadă el a reușit să țină un echilibru perfect între respectul cuvenit șefului statului și evitarea oricărui gest de slugărnicie.
Toate cîștigurile dobîndite de Dacian Cioloș în această perioadă s-ar fi făcut praf și pulbere dacă Guvernul USR trecea în Parlament.
Confruntat cu o Românie a unui stat eșuat, cu o minoritate în Parlament, cu boicotarea de către Sistemul lui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș ar fi fost scos de la Putere după trecerea crizelor.
Și nu numai de la Putere, dar și din politică.
Norocul, marele lui noroc:A căzut în Parlament.Căderea în Parlament e un eșec doar aparent pentru Dacian Cioloș.În realitate e o mare victorie.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum