Blocaj la negocieri. Coaliția PNL-PSD, în pericol! / „Ambele partide vor să fie desemnat premier președintele partidului”
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: OHA si PNL :: DIN TARA LUI OHA , CEL CARE NU CUVINTA :: scrisorili lu Neacsu din Câmpulung cătră KRAUS WERNER judele Sibiului și alți ciumpalaci :: Cei cu mușchii ca oțelul și puța ca tăiețelul vor culege mușețelul
Pagina 1 din 1
Blocaj la negocieri. Coaliția PNL-PSD, în pericol! / „Ambele partide vor să fie desemnat premier președintele partidului”
Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că negocierile privind funcția de premier s-au blocat pentru că și PNL, și PSD vor postul pentru președintele partidului – Florin Cîțu, respectiv Marcel Ciolacu. Propunerea a fost ca funcția de prim-ministru să fie deținută prin rotație de către PNL, PSD și UDMR: „Problema este cine începe”, a precizat liderul UDMR.
„AICI NE-AM BLOCAT. PNL NU ACCEPTĂ CA PSD SĂ VINĂ CU PROPUNERE DE PREMIER, PSD NU ACCEPTĂ PNL CU PROPUNERE DE PREMIER. AMBELE PARTIDE VOR SĂ FIE DESEMNAT PREMIER PREȘEDINTELE PARTIDULUI. S-A PROPUS SĂ FIE O ROTAȚIE ÎN TREI, SE POATE ȘI PREMIER INDEPENDENT.
Era discuția să fiu și eu. Nu contează câte luni. Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați pentru că după acea poate să vină și PNL și PSD. Problema este cine începe. Nu știu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Digi 24.Premier independent, o variantă
Liderul UDMR admite că se poate guverna și cu un premier independent, „dar va fi foarte greu”.„Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă. Au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la președinte pentru că el desemnează. Deocamdată nu există o înțelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, a comentat Kelemen Hunor.
Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început, miercuri, cu partea economică şi socială. Subiecte similare
» Viorica Dăncilă: Avem în ambele partide miniştri care trebuie să plece
» DOUA PARTIDE IN PERICOL SA FIE IMPUSCATE IN CAP: PNL SI PSD
» Basescu ACCEPTA sa fie viitorul premier desemnat al Romaniei: Iohannis mi-a propus. Am acceptat
» Chirieac, scenariu tare. De ce PNL l-ar prefera mai degrabă premier pe Ciolacu, decât pe Ciucă. "Pericol pentru Cîțu"
» Deși și-a depus mandatul, tot Nicolae Ciucă va fi premier + Nicolae Ciucă își depune mandatul. Ce urmează? Noi negocieri eșuate din start pentru formarea unei majorități
» DOUA PARTIDE IN PERICOL SA FIE IMPUSCATE IN CAP: PNL SI PSD
» Basescu ACCEPTA sa fie viitorul premier desemnat al Romaniei: Iohannis mi-a propus. Am acceptat
» Chirieac, scenariu tare. De ce PNL l-ar prefera mai degrabă premier pe Ciolacu, decât pe Ciucă. "Pericol pentru Cîțu"
» Deși și-a depus mandatul, tot Nicolae Ciucă va fi premier + Nicolae Ciucă își depune mandatul. Ce urmează? Noi negocieri eșuate din start pentru formarea unei majorități
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: OHA si PNL :: DIN TARA LUI OHA , CEL CARE NU CUVINTA :: scrisorili lu Neacsu din Câmpulung cătră KRAUS WERNER judele Sibiului și alți ciumpalaci :: Cei cu mușchii ca oțelul și puța ca tăiețelul vor culege mușețelul
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum