AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis

In jos

Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis Empty Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis

Mesaj Scris de Admin Mier Noi 24, 2021 3:22 am

La un an de la alegerile parlamentare, România are, în fine, o echipă câştigătoare : alianţa  social-liberală  şi-a definitivat lista de miniştri şi aşteaptă  votul în Parlament. În cele din urmă, dorinţa de stabilitate a şefului de stat este îndeplinită. Ludovic Orban este înlăturat din PNL,iar perspectiva suspendării din funcţie, iniţiată de PSD şi AUR, eliminată definitiv. Preşedintele Iohannis a încredinţat, la un an de la momentul în care PNL clama victoria împotriva PSD,  partidului condus de Marcel Ciolacu controlul asupra puterii executive.
          Căci, privită cu luciditatea care nu mai pare să îl definească pe  Preşedintele Republicii, negocierea posturilor din cabinet a oferit PSD privilegiul de a  participa la guvernare,fără a fi cu adevărat responsabil pentru eşecul acestei formule politice. Premierul desemnat nu are nici experienţa şi nici autoritatea de a  domina un astfel de guvern.  PSD are, acum, la cel mai înalt  nivel, pârghiile necesare spre a pregăti, tenace, viitorul succes electoral,  oferind, în acelaşi  timp, reţelei sale de clienţi şansa de a exploata  bugetul de stat.
          Marcel Ciolacu, recent propulsat la şefia Camerei Deputaţilor, a câştigat pentru PSD ceea ce ce PSD intenţiona să câştige. Demagogia şi populismul  fesenist au ,prin Gabriela Firea, de azi înainte, o voce dedicată apărării familiei. Revenirea lui Sorin Grindeanu, desemnat vicepremier, nu face decât să întărească sentimentul unei restauraţii a colegilor de acţiune ai  lui Liviu Dragnea. Absenţa  lui Florin Iordache este de regretat: tabloul de familie ar fi fost atunci cu adevărat întreg  şi armonios.
          Echipa câştigătoare din PNL a  redus acest partid la   statutul de anexă a instituţiei prezidenţiale. PNL a încetat, o dată cu naşterea  guvernului de acum, să mai  conteze  cu adevărat. Tensiunile care au urmat negocierilor au dezvăluit aroganţa şi inepţia celor  care au oferit inamicilor de ieri întreg avantajul strategic. Florin Cîţu este, în acest context,  o fantoşă lipsită de  legitimitate. Poziţia sa este doar aceea de executant al comenzilor prezidenţiale. Sciziunea din PNL este încă mai profundă decât pare. Ea implică nu doar naşterea aripii Orban, ci şi apariţia unui centru de putere organizat în jurul celor care îl contestă pe actualul preşedinte. Mediocritatea  este calitatea preţuită de  cei care au luat în stăpânire PNL.
          Preşedintele Iohannis poate privi cu mulţumire la  opera sa. Mandatul nu îi mai este pus în pericol, iar şeful de stat poate  gestiona numirile în justiţie, din liniştea  terenului de golf. Compromisul de acum îi conferă autoritatea absolută asupra unui PNL caricatural.  De pe soclul statuii sale şeful de stat priveşte această Românie în care prietenii inamici domnesc, în aşteptarea rupturii de dinainte de alegeri. 
          Preşedintele Iohannis a mai oferit o şansă PSD. În cele din urmă, domnia-sa este cel mai bun preşedinte la care PSD putea spera.  Pentru România calmul şi liniştea vor fi  garanţia stabilităţii: concordia se naşte cu binecuvântarea prezidenţială.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum