AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

LA STRADA...............

In jos

LA STRADA............... Empty LA STRADA...............

Mesaj Scris de KLEIN_RALU Joi Noi 05, 2015 10:44 am

„Iohannis, ai o singură șansă!” a fost mesajul străzii în a doua seară de proteste care, după cele trei demisii obținute s-au întețit cerând schimbarea întregii clase politice și „jos mâna de pe justiție”. Într-adevăr, președintele are un examen greu de trecut la numirea noului premier. Dl. Iohannis a apreciat „revolta autentică” a tinerilor care au cerut lucruri „de bun simț” în „cele mai potrivite manifestări pe care le-am văzut eu, fără incidente și fără încăierări” - soldate cu demisia guvernului: „a fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”. Fraza asta sună rău, Mihalache. Nu era nevoie deloc să moară oameni. Și e neadevărat: Ponta, Oprea și Piedone n-au demisionat pentru că au murit oameni (altfel ar fi făcut-o imediat) ci mânați de la spate. Probabil că în momentul declarației dl. Iohannis considera manifestația încheiată: mersi, ați fost drăguți, de când așteptam eu demisia lui Ponta. Văzând însă că strada se lungește, președintele a invitat-o la consultări pentru noul premier – ca semn de „politică curată, eficientă, pragmatică și transparentă care să-l asculte pe cetățean”. Știam că-l ascultă deja. Și păstrează înregistrările un timp. Vorba e: cu cine începe o politică eficientă, curată și transparentă? Dragnea a anunțat că are o propunere de premier acceptabilă. Ar fi Vasile Dâncu, consilierul tuturor liderilor PSD și un personaj deloc transparent. Gorghiu și Blaga care au pierdut semnalul în aceste zile vor alegeri anticipate. Imposibile, oricum. Liberalul Mihăiță Calimente chiar s-a supărat pe viață și pe piață: „dacă strada nu ne vrea pe noi, să-i voteze pe bulgari” - enervând-o pe dna Gorghiu care l-a amenințat pe Mihăiță cu eliminarea din clasă. Dacă Piața vrea altă clasă, să candideze la alegeri și să le câștige. Altfel degeaba cer „să plece toate javrele” căci ele nu dispar. Se înlocuiesc. De regulă cu altele și mai turbate. Prezenți la TVR exact când în Piață se striga „pentru crimă și hoție noi vă vrem la pușcărie”, Doina Pană (PSD) și Nicolicea (UNPR) îi invitau pe tineri în partidele lor ca să „împrospăteze clasa politică”. Ăștia nu renunță la proxenetism politic nici de frică și mint până-n ultima clipă – Piedone s-a smiorcăit „din respect pentru victime” (deși respectul i-a venit după șase zile) dar s-a victimizat imediat când a fost întrebat de-un contract ilegal: „dacă vreți să mă vedeți în genuchi o fac și pe-asta” după care și-a vizionat filmarea să vadă cum i-a ieșit scena „în genuchi”. Și Oprea a avut un final bun: „eu personal nu voi mai face parte din niciun guvern, vreau să știți că nu mi-am luat concediu, am muncit”. La cât a muncit, odihnească-se acum în pace și prietenie: cu executare. Și fără să scrie.

KLEIN_RALU

Data de înscriere : 10/06/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum