AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Asaltul minorităţilor

In jos

Asaltul minorităţilor Empty Asaltul minorităţilor

Mesaj Scris de Admin Mier Dec 21, 2016 3:06 pm

Cu riscul de a fi interpretat greşit, nu pot să nu constat, repet să constat, nimic altceva, că lista minoritatrilor care acced pe funcţii înalte la conducerea ţării a mai adăugat un nume. După cum se ştie, Domnul Dragnea a făcut o propunere pentru postul de prim ministru care nu poate fi refuzată de Iohannis, din mai multe motive:
1.       Nu mai poate spune că propunerea nu are majoritatea parlamentară, de vreme ce chiar preşedinţii celor două camere(reprezentanţi ai partidelor care au propus azi premierul),   au trecut fluierând de votul camerelor iar UDMR a declarat că susţine un guvern condus de PSD.
2.       Propunerea este o femeie faţă de care Iohannis până la ora asta nu  are ce să comenteze, refuzul nejustificat putând fi interpretat şi ca misoginism;
3.       Doamna reprezintă, ca şi el, o dublă minoritate, atât etnică  cât şi religioasă, deci ar trebui să fie mulţumit, minorităţile conduc România, acesta e unul din visurile lui;
4.       Cu sau fără propunerea pe care o va face mâine PMP, pe care el însă teoretic şi legal o poate îmbrăţişa dar cu mari riscuri, PSD are majoritate şi asta, aşa cum spuneam, s-a văzut la votul preşedinţilor camerelor.
Domnul Iohannis dacă vrea să îşi sape şi mai mult propria groapă ar putea, aşa cum a intenţionat până azi, să meargă pe mâna lui Băsescu, căci în ceea ce priveşte varianta Cioloş, s-a văzut azi ce sprijin a avut din partea „ societăţii civile”. Dar, după ce şi Hunor s-a dat cu Dragnea, doar un nebun ar putea să mai propună alt premier. Acum, să fiu sincer nu bag mâna în foc că nu  e capabil de aşa ceva. Oricum, cert este că nu se va lăsa şi va lucra de acum încolo şi mai vârtos, şi mai dur la pedepsirea „ penalilor” care l-au pus momentan cu botul pe labe. Singura întrebare care se pune este dacă „sistemul” va mai executa orbeşte ordinele lui, pentru că se clatină cam de mult şi spre deosebire de el, cei care îl slujesc sunt mult mai flexibili, că altfel nu se menţineau acolo unde sunt.
Ar putea domnul Iohannis să o conteste pe doamna Shhaideh? Asta o pot spune numai cei care au toate datele şi el le poate avea. Deocamdată se discută despre legătura de cununie dintre cuplul Dragnea – Nicuşor Constantinescu şi doamna Shhaideh dar asta este ceva de ordin  moral nu legal,  aşa că nu are sorţi de izbândă.  Ar mai fi faptul că este căsătorită cu un sirian, ceea ce ar putea ridica probleme de securitate în orice ţară civilizată. Nu poţi trece cu vederea o asemenea ipoteză sau variantă chiar dacă ar fi să te gândeşti numai la problema securităţii familiei premierului. Să nu uităm  ce a declanşat şi unde a dus legătura fostei prinţese Diana cu un şeic arab pentru că jumătate din lume nu crede în varianta accidentului incluzând aici şi anumite servicii secrete.   La noi nu se va ajunge până acolo, nu avem o Casă Regală la mijloc, noi  nu avem de fapt nici o casă regală nicăieri, avem doar câteva „familii regale”unele autodeclarate, dar oricum există elemente de risc în plus. Al treilea fapt care ar putea cel puţin ridica întrebări este dacă doamna Shhaideh are cumva dublă cetăţenie. Cineva din presă l-a întrebat pe Dragnea despre acest lucru şi a fost prima oară când l-am văzut iritat, chiar foarte iritat făcându-se că nu a înţeles întrebarea. Din fericire pentru el,  chiar dacă ar fi aşa, legea nu interzice, pentru că de fapt Art 2 din legea 90  cere ca membrii guvernului să aibă cetăţenie română, nu „doar” cetăţenie română. Din modul în care a răspuns Dragnea reiese că doamna are dublă cetăţenie, dar oricum  nu e singura.  Ca să parafrazez pe cineva, „este o cutumă” ca funcţiile cheie din România să fie ocupate de persoane cu dublă cetăţenie. Oricum, sunt state occidentale cu democraţii adevărate, care interzic accederea pe posturi de conducere de stat  celor cu dublă cetăţenie şi nimeni nu a făcut scandal.
Ca să rămân strict în tema titlului, după o pauză scurtă, UDMR revine la butoane, oficial sau neoficial, pe funcţii mai mici sau mai mari, dar va reveni şi pot paria că îşi va băga oamenii pe la cultură, învăţământ,sănătate,  mediu, dar nu neapărat miniştri,  e suficient pentru ei şi ceva secretari de stat. Apropo să nu uităm de nepotul domnului Marko  Attila, fostul deputat rătăcit prin Ungaria. Parcă văd că va fi reabilitat, aşa ca bonus. Deci vrem nu vrem vom fi din nou căpuşaţi de minoritari.Ceea ce nu trebuie să uite românii este că la ultima sărbătorire a Zilei Naţionale a României, domnul Hunor a declarat că Marea Unire este o înfrângere pentru minoritatea maghiară. Acest om, cu aceste gânduri este chemat la guvernare. Punct şi virgulă. Punctul îl punem mâine…
Apoi având în vedere ultimele evenimente din Germania şi cruda constatare că cel care a comis masacrul de acum câteva zile ar fi un azilant primit cu braţele deschise de doamna Merkel, e de aşteptat ca nemţii să se cam opună programului de reciclare. Ce ţară credeţi că va prelua „opera de binefacere”? Păi atât preşedintele nostru,  care trebuie să îşi ajute „mama” cât şi premierul care trebuie să îşi ajute fraţii de credinţă, vor aproba bucuroşi planul de „întărire” a naţiei cu oameni  întreprinzători.
Şi totuşi, înclin să cred că doamna Shhaideh nu va face mulţi purici la Victoria. Spuneam încă de acum 10 zile că având în vedere art 2 din Legea 90/2001, Dragnea  nu poate să se propună premier, dar poate numi un iepuraş  care să ducă funcţia până ce legea este amendată şi nu va mai fi banat. Spuneam atunci că va fi foarte  greu să găsească o persoană care să fie şi capabilă ca să nu fie forfecată de presă, şi curată ca să nu fie tăiată de Iohannis, şi fidelă, ca să nu îl lase cu ochii în soare cum au făcut el  şi Zgonea cu Ponta.  Se pare că a găsit persoana, este o femeie, deci nu va ridica pretenţii mai mari,  el i-a fost martor la cununie, ceea ce la arabi e echivalent cu naş sau best man deci este fidelă, şi nu are bube cunoscute care să oprească numirea. În plus, problemele de sănătate , deja date în vileag de mama acesteia pot fi o justificare perfectă pentru retragerea acesteia atunci când vor fi create condiţiile pentru Dragnea, care , culmea a şi spus ,  mult prea transparent că urmăreşte să schimbe legea. Aici nu a mai dat dovadă de înţelepciune, pentru că dacă el poate face şi  schimba legi, Iohannis şi Codruţa pot face dosare şi schimba încadrări. Eu mă tem că nu va apuca să schimbe legea şi se va trezi cu un alt dosar şi o condamnare foarte  rapidă, chiar şi  pentru un nimic, dar care îl va trimite după gratii.Este clar că doamna Shhaideh a fost scoasă la sacrificiu.
Oricum Dragnea, chiar dacă nu va reuşi să ajungă premier speră să conducă guvernele prin comisia deja anunţată. Aici însă tare îmi e teamă că va comite o mare greşeală. El îşi poate supraveghea discret miniştrii pentru a vedea dacă îşi îndeplinesc sarcinile de partid dar nu se poate amesteca în activitatea acestora atâta vreme cât aceştia au fost aprobaţi de Parlament şi investiţi de preşedinte. Din momentul investirii,  membrii guvernului dau socoteală Parlamentului.
Ceea ce a anunţat Dragnea că vrea să facă, chiar dacă neoficial se făcea şi înainte, în sensul păstrării direcţiei programului de guvernare, nu se poate şi face prin forţă, sau  cu o comisie declarată,  oricum s-ar numi ea şi cine ar constitui-o,  fără a încălca legea. Ar fi de recomandat ca domnul Dragnea să îşi revizuiască exprimarea şi atitudinea.
Ce va urma? Mai e un hop, ziua de mâine, mulţi spun că Iohannis e înfrânt, că nu mai are ce face, dar el se învârte acum ca o muscă fără cap. De la el nu te mai poţi aştepta acum la ceva anume, orice reacţie este posibilă oricât de absurdă ar fi, dar cine crede că a pierdut războiul, nu îl cunoaşte.Mihaela nu a murit….
Dragnea însă va merge ca pe jar. A supralicitat cu măsurile pe care le-a promis cu termene şi date precise, acum dacă nu se va ţine de ele –şi este aproape imposibil să le respecte- va pierde pas cu pas începând din luna Ianuarie. Acesta este riscul celui aflat la guvernare, poate pierde mai repede decât a câştigat. Oricum va urma o perioadă foarte dificilă pe care o vor deconta românii de jos.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum