AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis

In jos

Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis Empty Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis

Mesaj Scris de Admin Vin Aug 04, 2017 12:37 am

Ceea ce traim zilele acestea mi se pare un caz clasic de manipulare a opiniei publice prin folosirea unor fobii, furii si asteptari legitime in scopuri mizerabile.


Este ceva foarte asemanator cu ceea ce s-a intamplat cand CCR a decis sa elimine SRI din supravegherea tehnica din dosarele penale, o masura privita prin prisma fobiei de Securitate drept o victorie a drepturilor omului, dar care, in mod real, era doar o lovitura teribila data anticoruptiei si Justitiei in general, in spatele perdelei de fum a drepturilor omului.



Vad multa lume, chiar informata, care saluta disparitia pensiilor speciale, bucurie cu atat mai mare cu cat este alimentata de cifre despre pensii spectaculoase nu numai in raport cu restul pensiilor, ci chiar cu imensa majoritate a salariilor.


Da, revolta este justificata, dar PSD NU LOVESTE CU ADEVARAT PENSIILE SPECIALE. Asta trebuie sa ne fie foarte clar.



Pensiile speciale raman. Cele scandaloase aflate acum in plata nu vor fi atinse si reprezentantii PSD au grija sa dea asigurari in acest sens. Toate si neatinse. Ba chiar cu mult mai multe, pentru ca aceia invitati sa se pensioneze rapid, pana la data limita, teoretic septembrie, vor avea tot aceste pensii revoltatoare, cu diferenta ca in timp ele nu vor mai avea acelasi sistem de indexare ca pana acum, ceea ce raportat la valoarea lor nici macar nu e un capat de tara.



Teoretic, dupa data limita, se va schimba doar modul de calculare a pensiei, acel mod introdus in 2015 tot de PSD, de nimeni altcineva.



Repet teoretic, pentru ca deocamdata a fost data doar alarma cu tinta septembrie, insa nu exista absolut nicio garantie ca, dupa ce scopul va fi atins, modificarea va mai fi facuta sau care va fi continutul ei real.



Iar scopul mi se pare evident: EPURAREA unor sisteme esentiale, de forta ale statului: securitate nationala, ordine publica si justitie.



De acolo trebuie scosi cu furca oameni altfel greu de urnit, ca judecatorii inamovibili, care sa se ceara singuri afara manati de teama ca, daca nu pleaca acum, repede, in fereastra de oportunitate lasata generos de PSD, vor avea pensii cu mult mai mici.



Se mizeaza pe lacomie si egoism? Da, dar ele tin de natura umana, pe ele se mizeaza.



Si nu m-as mira deloc ca, dupa ce scopul va fi atins, si pare ca va fi atins la ce hemoragie a inceput in institutiile vizate, dupa ce indezirabilii vor fi eliminati, modificarea sa nici nu mai fie facuta invocand, culmea, exact hemoragia care e prea grava. Deja avem precedente cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate si alte gaselnite abandonate. Si asistam la o prima amanare a luarii deciziei la nivel de Guvern.



Ba chiar mai mult, ma astept ca invocand lipsa de cadre, care va fi reala, cei dezirabili PSD sa fie reangajati cumuland pensia, calculata pe regulile actuale, cu salariul.



Nu cred o iota din povesta cu presiunea pe buget. Daca ea era motivul principal, masura era luata instant, cu aplicare de maine, nu cu acea generoasa fereastra in care se pot intampla multe, dar in care valul de panica sa functioneze.



Cum sa aperi bugetul cand tu generezi un tsunami de pensionari pe sume foarte mari, pensii pe care vei continua sa le platesti la valoarea de acum? Dimpotriva, mie mi se pare ca ii mai dai o lovitura.



Dar multi oameni aplauda aceasta initiativa, convinsi ca se termina cu pensiile speciale. Nu se termina. Se termina doar cu stabilitatea unor institutii, intre care, ce sa vezi?, chiar Justitia, se termina doar cu unele procese care ar trebui reluate de la capat daca judecatorii se pensioneaza inainte sa dea verdictul.



In acelasi timp, cred ca in povestea asta avem dovada unui mare blat. Dupa cum remarca Dan Tapalaga, presedintele tace. Daca e dl Hellvig fericit sa scape de niste generali din echipa lui Coldea si daca i-a susurat Dragnea in ureche ca nu-l suspenda, ba o sa-l si lase sa castige alegerile din 2019 e bine, nu? E OK! Asa cum a fost si cu masacrarea conflictului de interese?



Merge orice cat timp acel orice este o caramida, reala sau iluzorie, la linistea anilor ramasi din primul mandat si obtinerea celui de-al doilea, nu?



PNL toarce linistit in vacanta. Cu exceptia lui Catalin Predoiu, ramas ca un ultim mohican anti-Dragnea si anti-PSD pe Facebook, liberalii ori sunt in vacanta, ori privesc cu satisfactie ceea ce se intampla. Lor credeti ca nu le pica manusa haosul din Justitie? Se aude ca dl Blaga a scos din nou capul, sa nu se uite cumva ca exista si sa nu se creada ca e resemnat.



Era sa uit, a mai ramas pe baricade si Virgil Guran, condamnat in prima instanta pentru fals si evaziune fiscala, adica pentru ca a furat statul roman, si salvat de prescriptie, dupa ce a invocat, spune cu dovezi presa, inclusiv un cerificat medical de la un spital de psihiatrie.



Dl Guran e invitat permanent la Antena 3, de unde ataca mai virulent decat pesedistii insisi justitia si anticoruptia. Remarc faptul ca dl Orban ii permite sa fie principalul comunicator al partidului, a si spus ca se simte confortabil cu condamnatul in prima instanta. Mare semn de reformare a PNL dat electoratului pierdut, nimic de zis! Poate electoratul USL.



Deci PSD si Liviu Dragnea galopeaza practic fara Opozitie, cu exceptia unor voci din presa, spre acapararea totala a statului.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10860
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis Empty Pensiile speciale, o noua criza majora intr-un PSD ranit de Liviu Dragnea

Mesaj Scris de Admin Vin Aug 04, 2017 12:41 am

La nivelul Guvernului, se pare ca exista o confruntare intre ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, ministrul de Interne, Carmen Dan, cu Liviu Dragnea, in legatura cu ordonanta ce priveste pensiile speciale.


Cele doua ministere au fost luate cu asalt de angajati care-si depun dosarele de pensionare, ceea ce i-a pus intr-o situatie jenanta si dificila pe cei doi ministri. Am aflat ca acestia contesta textul ordonantei si vor modificari care sa nu plafoneze in totalitate pensiile speciale.



Coalitia PSD-ALDE a intrat intr-o mare criza din cauza faptului ca nu are resurse financiare suficiente pentru a asigura punerea in practica a legii salarizarii unice, dar si a cresterii punctului de pensie pentru anul 2018.



In aceasta situatie, Liviu Dragnea a dat verde inceperii unui conflict deschis intre Guvern si salariatii ministerelor de forta care beneficiaza de posibilitatea legala de a obtine pensii speciale care, in multe cazuri, ajung sa fie mai mari decat salariile.



Marea criza pe care a creat-o presedintele PSD prin masurile populiste luate pana acum l-au dus in punctul in care va trebui sa inceapa sa sacrifice categorii de bugetari pentru a oferi o fragila perspectiva partidului de a rezista la guvernare si anul viitor.


Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis Liviu-dragnea-costum-national


Liviu Dragnea, presedintele PSD, incearca prin toate mijloacele sa recastige o popularitate pierduta - Foto: Hepta.ro



In opinia mea, ceea ce se intampla acum e un razboi intern in PSD. Liviu Dragnea isi pierde, pas cu pas, influenta in interiorul partidului si coalitiei, pe de-o parte din cauza competitiei tot mai dure cu Mihai Tudose, premierul care castiga popularitate, iar pe de alta parte, seful PSD a ajuns in acel moment in care se confrunta cu realitatea cifrelor.



Romania e in situatia de a nu-si atinge tinta de deficit maxim convenit cu Uniunea Europeana daca nu stopeaza hemoragia de fonduri publice care pleaca spre salariile bugetarilor si pensiile speciale. In plus, exista o presiune tot mai mare din partea multor companii private si publice a caror stabilitate financiara e amenintata de prabusirea investitiilor publice.



Ranit de motiunea de cenzura



Liviu Dragnea e prins intre ciocan si nicovala, iar oamenii sai de incredere au inceput sa se revolte. Deocamdata, Carmen Dan da informatii ambigue despre pensiile speciale si a preferat sa faca un pas in spate, dar aceasta atitudine e, in sine, un raspuns negativ la incercarile Executivului de schimbare a legislatiei in domeniul pensiilor speciale.


Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a pornit pe cont propriu si isi urmareste agenda politica, incercand sa-si creeze o platforma solida pentru viitor. Ea a ales sa joace in continuare cartea populismului si sa faca promisiuni fara acoperire, mizand pe indemanarea ei de a rasuci mesajul politic ca pe o sabie cu doua taisuri.


Asistam in aceste zile la o degringolada majora la nivelul coalitiei de guvernare PSD-ALDE. Atat Liviu Dragnea, cat si Calin Popescu Tariceanu sunt in cadere libera in ce priveste sustinerea publica.



In prima linie au aparut figuri noi. Mihai Tudose, prin pozitia de prim-ministru, isi foloseste influenta pentru a reusi sa atraga de partea sa cat mai multi parlamentari PSD de care are nevoie in cazul unei viitoare confruntari cu seful partidului.



Tudorel Toader e un ministru al Justitiei care si-a castigat autonomia, iar agenda politica si-o face singur, fara a mai tine prea mult seama de nevoile si dorintele lui Liviu Dragnea.



In ciuda amenintarilor lansate de acesta din urma la TV intr-un interviu la Antena 3, cum ca va lupta pana la capat cu "sistemul", presedintele PSD e in pierdere de viteza.



Motiunea de cenzura pe care a declansat-o impotriva Guvernului Grindeanu i-a afectat grav autoritatea in interiorul partidului. Nu-si permite sa declanseze un nou conflict cu premierul. Toate temele pe care le propune nu mai au tractiune.



Mult visatul "Fond Suveran de Investitii" a fost blocat de Guvern care nu vrea sa-si asume responsabilitatea pe un proiect atat de controversat. Trimiterea lui la Parlament poate insemna moartea acestui fond atat de drag lui Liviu Dragnea, care vede in el salvarea investitiilor publice, fara a constientiza pericolul falimentarii celor mai profitabile companii publice.



Lipsa de decizie a Executivului, balbaielile ministrilor, ezitarile lui Liviu Dragnea, amanarea discutarii ordonantei de urgenta in domeniul pensiilor speciale arata o criza majora la nivelul conducerii PSD, una care cred ca va continua cel putin pana la inlaturarea actualului presedinte.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10860
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum