AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cine mai vrea ”Marea Unire”?

In jos

Cine mai vrea ”Marea Unire”? Empty Cine mai vrea ”Marea Unire”?

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Aug 07, 2017 9:04 pm

Așa cum anunțam acum o zi, acțiunile doamne Olguța împotriva militarilor, nu au rămas fără replică. Cei activi au sărit cu rapoarte de pensionare. Nu comentez, fiecare își planifică viața cum poate, în măsura în care poate, mai ales având în vedere ”predictibilitatea” legislației și politicii guvernanților. Ce este totuși urât mirositor aici este că printre cei care pleacă primii  din structuri alergând după o pensie mărită sunt cei care la introducerea tăierilor sau ciuntirilor anterioare ale pensiilor ieșeau în public să ne convingă cât de bune sunt măsurile luate de conducerea de partid și cum 65% este mai mare decât 85%. Mă refer direct și fără rușine la domnii Frățilă și Dumistrăcel cărora îmi e greu să le spun generali. Ce e trist este că printre cei care pleacă, poate scârbiți de ceea ce văd că se pregătește armatei și poate regretă că nu se pot opune sistemului sunt și oameni ca Generalul Harabagiu Marius, abia uns șef al SMFT. Asta e viața .
Dar pe lângă hemoragiile deja anunțate, acțiunile ordonanței Vasilescu au  și partea lor bună. Una din ele este că lumea rezerviștilor  a putut să vadă cine este Dogaru cu adevărat, cel care organiza proteste la toate Zilele Naționale, cu sau fără motiv, numai ca să mai apară și el pe sticlă. Acuma când rezerviștii și activii fierb, Dogaru scrie scrisori și îi sfătuiește pe cei care vor unirea să stea în banca lor sau eventual să vină la el să îi consilieze, eventual să se unească sub burta lui. Punem pariu că după publicarea Ordonanței, domnul Dogaru va redeveni războinic, va dezlănțui jihadul și îi va sfătui pe toți cei loviți să vină la el că el și compartimentul lui Juridic vor acorda asistență juridică contra unei sume modice ? Hai repede, că am nevoie de bani pentru concediu.
Și uite că totuși, în ciuda acțiunilor Vasileascăi și a sfaturilor Dogarului, două asociații ale militarilor, conduse de doi militari care nu au orgolii ci doar principii, au decis și propun tuturor asociațiilor să se unească într-o Uniune Națională  a Asociațiilor Militarilor care să îi reprezinte pe toți în toate situațiile care vor mai pune în pericol de acuma statutul militarilor, sau starea de operativitate și  capacitatea de apărare a armatei. Uniunea se vrea o formațiune care să coordoneze, concilieze și susțină interesele militarilor în fața factorilor de răspundere politici și guvernamentali, a conducerii armatei și a tuturor celor care intenționat sau nu lovesc în armată. Oare câte asociații, câți șefi de asociații vor lăsa orgoliile prostești și se vor alătura celor două asociații ? Dacă ei nu vor, poate vor militarii care le compun și vor reuși să îi determine să facă pasul spre unirea tuturor asociațiilor militarilor.  Citiți aici comunicatul celor două asociații și acționați dacă mai aveți sânge kaki în vine, dacă nu, aruncați-vă livretele militare la gunoi și așteptați ordonanța liniștiți.
Asociația ADMAR și Asociația ROMIL emit următorul
COMUNICAT COMUN
Avand in vedere situatia dezastruoasa a Armatei Romane la capitolele inzestrare, dotare echipare, selectionare, incadrare, situatie care se deterioreaza cu fiecare zi,  dar si ultimele masuri ale guvernului privind salarizarea si modificarea legii pensiilor militare, au decis demararea actiunilor  in vederea constituirii “ Uniunii Nationale a Asociatiilor Militarilor din Romania” avand ca scop unirea eforturilor  asociatiilor militarilor activi si in rezerva din  toate categoriile de forte si profesionale ca si personalului civil si coordonarea  acestora in vederea identificarii si sustinerii intereselor comune, pentru apararea drepturilor legitime individuale si colective ale personalului din armata, cresterea prestigiului  si intarirea Armatei Romane.
Asociatiile de mai sus  fac apel pe aceasta cale la toate asociatiile si formele asociative ale tuturor categoriilor de militari  sa se alature acestei initiative pentru a sustine puncte de vedere comune si argumentate in relatiile cu conducerea Ministerului Apararii Nationale, a guvernului si  tuturor Ministerelor si structurilor departamentale care contribuie la influentarea activitatii si vietii militare. Intentia noastra este constituirea unui partener credibil puternic si reprezentativ care sa elimine interesele meschine de grup sau personale care la aceasta ora dezbina si aduc mari deservicii militarilor si sa ofere unitate si forta militarilor in relatiile cu factorii politic, guvernamental si legislativ.
Asociatiile care vor sa se alature acestui deziderat si care inteleg ca numai unirea face puterea, lasand deoparte orgoliile si interesele marunde sau ambitiile personale, sunt rugate sa contacteze conducerile celor doua asociatii initiatoare in vederea definitivarii in comun a statutului Uniunii si principiilor de functionare.
Din partea ADMAR: Alexandru Gheorghe-0769.642.543
Din partea ROMIL: Tudor Marian-Telefon:0761.684.325, email:< romilbuc@gmail.com>
Oare nu ar fi minunat dacă am sărbători centenarul Marii Uniri cu participarea acestei Uniuni la eveniment?Cred că așa ar trebui să răspundem acțiunilor politicienilor.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum