AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Guvernul PSD-ALDE și victoria cleptocrației

In jos

Guvernul PSD-ALDE și victoria cleptocrației Empty Guvernul PSD-ALDE și victoria cleptocrației

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Sept 05, 2017 2:35 am

Dacă îi lăsăm să câștige, cleptocrații ne vor scoate din UE și din NATO. Ca o cârtiță a Moscovei, ei lucrează deja la subminarea acestor alianțe și a valorilor lor. Iar noi, dacă îi tolerăm în continuare, riscăm să le devenim complici.După aproape opt luni de guvernare sub conducerea lui Liviu Dragnea, constatăm victoria cleptocrației asupra democrației: PSD și anexa sa ALDE s-au dovedit o haită de animale de pradă la fel de lipsită de scrupule ca FSN/FDSN care, la în­ce­pu­tul anilor ’90, a pus bazele sistemului cleptocratic, prin care puterea sifonează ba­nii publici în buzunarele sa­le și ale clientelei sale, apă­rată de o justiție aservită și de un sistem complex de manipulare a opiniei pu­bli­ce. Cum cleptocrația este in­compatibilă cu statul de drept, condiție sine qua non a apartenenței la UE și NATO, cleptocrații lui Dragnea și Tă­ri­cea­nu s-au îndreptat cu precădere împotriva statului de drept, pentru a se salva de puș­cărie și a continua să-și însușească ba­nul public. Ca atare, guvernarea PSD-ALDE s-a concentrat asupra destructurării ordinii de drept, a legislației anticorupție agreate cu UE și a instituțiilor care o aplică, în spe­ță DNA, de asemenea apreciate de UE. A doua direcție, definitorie pentru clep­to­crați, este confiscarea resurselor econo­mi­ce, publice și private, în vederea asigurării prosperității activului și a  clientelei de partid și a cumpărării sprijinului po­pu­lației pentru demantelarea legislației și instituțiilor anticorupție.
 
Forțată să bată în retragere de protestele civice din februarie, alianța cleptocraților din PSD-ALDE s-a repliat în parlament, sub conducerea lui Șerban Nicolae, și apoi, în disprețul recomandărilor UE și ale SUA, l-a convins pe ministrul Tudorel Toader să prezinte un proiect de lege pri­vind jus­tiția care se încadrează perfect în strategia de aservire a justiției prin in­ti­midarea magistraților integri - care, la ne­voie, pot fi declarați in­stabili psihic, în cazul în ca­re nu le-a venit deja de hac Inspecția Judiciară, tre­cută în subordinea mi­nistrului, adică a unui per­sonaj numit politic. Aron­darea CCR intereselor PSD, începută deja în mandatul lui Victor Ponta, a con­ti­nuat în perioada Dragnea cu decizii contestate de mulți juriști res­pectabili, dar apreciate de pe­sediști. Statul de drept și lupta an­ti­co­rupție nu s-au con­fruntat niciodată în ul­timii 12 ani cu un pericol mai sever de ani­hilare, și aceasta pentru că, mai ales în ul­timii patru ani, a avut succese notabile în combaterea co­rupției, punând în pericol gașca de clep­tocrați care ne conduc.
 
Dezastrul este deocamdată înțeles doar de Comisia Europeană și de SUA, de câțiva jurnaliști și câteva organizații civice, dar probabil nu va provoca seisme sociale, pen­tru că operațiunea de mituire a elec­to­ratului este în curs. Că ea se desfășoară cu mijloace primitive văd, de asemenea, prea puțini. O vor resimți însă cu toții la un mo­ment dat, căci o creștere economică ba­zată preponderent pe un consum stimulat de creșteri salariale necorelate cu pro­duc­tivitatea nu poate rămâne fără consecințe la infinit. Guvernele lui Dragnea se com­portă însă precum guvernele emiratelor arabe bogate în hidrocarburi, care împart bani gratis populației. Noi însă nu dis­pu­nem de asemenea resurse naturale, deci gu­vernul este nevoit să-și finanțeze ge­ne­rozitatea față de pensionari și de bugetari din împrumuturi, pe care le vor plăti ge­nerațiile viitoare, din buzunarul ce­tă­țea­nului, prin taxe și impozite (vezi rein­tro­du­cerea accizelor) sau prin confiscarea pi­lonului II de pensii, după care salivează Guvernul Tudose. De altfel, sectorul privat este privit de guvern ca o pradă din care trebuie finanțat sectorul bugetar, mediu de cultură a clientelei PSD. Primele ținte vizate sunt multinaționalele și băncile, pe care Dragnea, Tudose și locotenenții lor au purces să le demonizeze pentru a jus­ti­fica probabil jecmănirea ulterioară, indi­ferent de efectul acestui demers asupra investitorilor străini. Nu scapă însă nici companiile de stat, a căror devalizare este pregătită prin Legea Fondului Național de Investiții.
 
Guvernul Tudose se dovedește așadar con­tinuatorul direct al Guvernului Văcăroiu, pentru care „privații“ erau dușmanii so­cietății. Ambele sunt emanația „sis­te­mu­lui ticăloșit“, promotor al corupției și apă­rător al corupților, sistem creat inițial de FSN și preluat de reîncarnările sale po­li­ti­ce, din care PSD este cea mai recentă. Așa cum Guvernul Văcăroiu a abandonat acor­dul cu FMI, Guvernul Dragnea-Tudose res­pinge standardele europene de respon­sa­bilitate și stabilitate economică, sfidează re­gulile pieței concurențiale și blochează combaterea corupției. În plus, se rățoiește la ambasadorii occidentali, făcându-se eco­ul Kremlinului.  În 1996, Guvernul Vă­că­roiu  a lăsat țara cu datorii externe imen­se care riscau să ne ducă în inca­pa­ci­tate de plată, la fel ca Guvernul Tăriceanu, susținut de PSD, în 2008. Având în vedere aceste antecedente, ar trebui să ne gândim totuși unde ne va duce inconștiența eco­nomică a Guvernului Tudose. Evidentul regres al unor domenii ca infrastructura, educația, sănătatea și cultura oferă un indiciu important.
 
Guvernați de o gașcă de corupți fără scru­pule, mai primitivi și mai prost pregătiți profesional decât antecesorii lor, dar la fel de deciși să îndatoreze generațiile viitoare pentru a-și asigura astăzi prosperitatea personală și impunitatea în fața legii, puși pe jaf, inclusiv pe seama celor bolnavi - după cum a demonstrat recentul scandal de la Casa Națională de Sănătate -, nu mai avem niciun drept la iluzii. Dacă îi lă­săm să câștige, cleptocrații ne vor scoate din UEși din NATO. Ca o cârtiță a Mos­covei, ei lucrează deja la subminarea aces­tor alianțe și a valorilor lor. Iar noi, dacă îi tolerăm în continuare, riscăm să le de­ve­nim complici.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8699
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum