[rezolvat]Țară de vite! (I-V)
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: IN ZBOR PESTE UN CUIB DE CUCI PLANEAZA LACOMI POLITRUCI :: LECTURI CU SLITUL DESCHEIAT
Pagina 1 din 1
[rezolvat]Țară de vite! (I-V)
Țară de vite! (I)
Ca să nu fiu acuzat de plagiat, precizez de la bun început că acest titlu a fost folosit de Marian Nazat pentru articolul său publicat in Jurnalul Național din 3 sept. 2010. Am reținut titlul întrucît în conținutul articolului este preluat un citat din cartea mea (…Fiindcă, vorba lui Dan Cristian Ionescu, „Cel mai mare pericol pentru sănătatea şi viaţa oamenilor este stresul, iar cel mai important factor de stres este statul. Statul, cel care controlează tot mai mult viaţa cetăţenilor, care le impune obligaţii noi şi le restrânge drepturile lor naturale, care creează nedreptate, care îi jefuieşte, îi umileşte şi îi chinuie”. Neîndoielnic, autorul cărţii samizdat „Codul lui Lucifer” are dreptate în încercarea de a surprinde esenţa principalei surse a dezintegrării româneşti.)
Mi-am amintit de acest titlu, gîndindu-mă la poporul meu.
*
Odată cu intrarea noastră în rîndul așa-ziselor țări „civilizate”, am devenit și noi o țară de vite. Desigur, la naștere, românii încă primesc un nume, ca să știm cum să ne strigăm între noi, dar pentru stat sîntem niște vite identificate printr-un număr reprezentat de CNP. Este bine că cel puțin deocamdată, nu sîntem obligați să purtăm la urechi crotalii pe care să fie stanțat CNP-ul. Și este bine că putînd fi localizați prin telefonul mobil sau prin GPS, nu sîntem obligați să purtăm la gît talăngi personalizate, ca să se știe în orice moment unde sîntem.
În decembrie 1989, cineva scrisese la Piața Romană „ne-am luat rația de libertate”. A fost ultima noastră rație de libertate. Apoi, am început treptat să pierdem tot mai multe drepturi și libertăți, să fim împovărați cu totul felul de noi obligații. Controlul asupra noastră a ajuns total, cu mult peste nivelul celui de pînă în 1989, imbecilizarea tineretului ne apropie și din acest punct de vedere de țările „civilizate”. Ni se explică, precum unor copii tîmpiți, că aceste restrîngeri de drepturi și libertăți, aceste noi îndatoriri, sînt în interesul nostru, pentru binele nostru, pentru siguranța noastră, sînt necesare pentru a lupta împotriva terorismului. Dar, concomitent, acceptăm în țară (și în UE) potențiali teroriști.
Cu excepția bolșevismului și nazismului, niciodată serviciile secrete nu au avut drepturi, atribuții și privilegii atît de mari ca astăzi, niciodată nu au beneficiat ca acum de toate cuceririle științei și tehnicii, dintre care pe unele nici măcar nu le cunoaștem.
Interceptarea convorbirilor telefonice, interceptările ambientale, verificarea mail-urilor, verificarea site-urilor de internet accesate, sateliții de supraveghere, dronele, camerele de supraveghere interioare sau exterioare, microtehnica plasată în locuințe ori clădiri publice, dispozitivele de detectare a metalelor ori percheziții corporale la intrarea în unele instituții, verificarea cumpărăturilor plătite prin card, controlul sumelor depuse ori retrase din bancă și atîtea altele, depășesc cu mult imaginația lui George Orwell din cartea sa (scrisă în 1947), considerată pînă de curînd de ficțiune, „1984” (iar conducătorii Europei și ai României ne duc cu gîndul la o altă carte a lui Orwell, „Ferma animalelor”). Europa începe să semene cu un continent cu jumătate de miliard de teroriști. Dar europenii simpli nu își dau seama că pe adevărații teroriști îi poți găsi în palatele de reședință ale conducătorilor statelor OTAN (NATO).
Cît de real este în România pericolul terorist? Iar dacă este real, aceasta se întîmplă fiindcă pe unii i-a mîncat undeva să sprijinim direct OTAN înainte de aderare, după care să și aderăm. O vorbă spune: „prietenul dușmanului meu este dușmanul meu” – ne-am împrietenit cu SUA și astfel multe țări arabe ne privesc ca pe dușmani.
Dar chiar dacă acest pericol este real, justifică faptul că serviciile noastre secrete (mult supradimensionate față de cele de pe vremea lui Ceaușescu) se ocupă numai de terorism? Pe vremea lui Ceaușescu nu toți securiștii se ocupau cu poliția politică și apărarea dictaturii – cei mai mulți urmăreau spionii sau apărau economia națională de sabotaje, corupție, jafuri (în vara anului 1990, Măgureanu i-a trecut în rezervă pe toți care aveau experiență înlocuindu-i în general cu oameni fără pregătire și fără experiență, dintre care foarte mulți nu au dobîndit nici una și nici alta chiar dacă au ajuns generali la mai puțin de 40 de ani și s-au pensionat cu pensii de mii de euro lunar după ce au depășit această vîrstă), pe vremea lui Ceaușescu lucrătorii DIE erau spionii care apărau interesele României în țările în care erau trimiși (în 1992, ajuns în fruntea SIE – noua denumire – Ioan Talpeș a desființat cele mai importante rețele pe care le aveam, cele din SUA și Germania), pe vremea lui Ceaușescu, USLA era unitatea specială de luptă antiteroristă și erau o mînă de oameni, cei mai buni fiind uciși din ordinul gen. Nicolae Militaru, cel racolat de KGB și pus de Ion Iliescu în fruntea M.Ap.N. (astăzi, parcă toate zecile de mii de lucrători din serviciile secrete ar fi cu toții uslași).
SRI avea în decursul timpului multe de făcut, dar nu a făcut nimic din toate acestea. De pildă, ar fi trebuit să afle cine i-a dat lui Frank Timiș hărțile secrete cu zăcămintele aurifere ale României, cine a dat multor altora alte hărți secrete cu bogățiile subsolului țării, cum a vîndut pe cont propriu Radu Berceanu (presa susține că a primit 6 mil. $) unei firme israeliene planurile avionului IAR 109 proiectat de Uzina de avioane Craiova, în general SRI trebuia să combată distrugerea economiei României. Dar nu a făcut-o. S-au mulțumit doar să strîngă stele pe umeri și bani în cont.
Acum, mai este o problemă, o mare problemă legată de secretul pe care lucrătorii SRI trebuie să îl respecte cu strictețe. Eu nu știu conținutul jurămîntului pe care îl depun ofițerii SRI, dar nu cred că jură credință mafiei și trădătorilor de țară ci, probabil, patriei și poporului român. Și atunci, cînd vezi că șefii rup și aruncă la coșul de gunoi rapoartele și informările despre distrugerea României, nu crezi că este de datoria ta ca prin toate metodele posibile și toate canalele pe care le ai, să aduci la cunoștința poporului căruia i-ai jurat credință cum este jefuit, cum este distrus? Oare nu este Constituția mai presus de toate, mai presus de orice lege? Cînd șefii încalcă Constituția, te poți ascunde în spatele secretului de servici?
Și SIE mănîncă banii degeaba, se țin doar de chefuri prin capitalele în care își primesc sinecura și își văd de propriile afaceri. Ar fi trebuit să informeze asupra bonității pretinșilor mari investitori, dar nu a făcut-o. Dacă ar fi făcut-o, ARO Cîmpulung Muscel ar fi putut să continue exportul pe 5 continente, combinatele siderurgice Reșița și Oțelul Roșu nu și-ar fi intrerupt activitatea și … mă opresc, mai sînt sute de exemple.
Cîinii de pază ai dictaturii (fiindcă noi trăim o dictatură așa zis democratică, în care o gașcă ineptă de trădători, corupți, nepricepuți și nepăsători la problemele țării, repartizați în partide aparent opuse, a ajuns să reprezinte alternativa la guvernare) sînt cei mai bine plătiți din țară. Fiindcă cei mai bine plătiți nu sînt cei care ne asigură hrana, cei care ne asigură educația, cei care ne asigură sănătatea. Cei mai bine plătiți sînt judecătorii, procurorii, cei din serviciile secrete, armata, jandarmeria.
*
Mai există oare în lume vreo altă țară în care marii Eroi ai Neamului să fie ori necunoscuți, ori interziși? Cîți dintre tinerii de azi știu adevărul despre legionari? Cîți dintre tinerii de azi știu despre luptătorii din munți? Cîți dintre tinerii de astăzi știu despre sacrificiul suprem de care au dat dovadă Liviu Corneliu Babeș, Călin Nemeș, Radu Chesaru? Respect jertfele lor, dar s-au dovedit inutile. Liviu Corneliu Babeș și-a dat foc în martie 1989 pe pîrtia Bradu din Poiana Brașov pentru a atrage atenția Occidentului asupra situației din România – dar Occidentul știa foarte bine, de cîțiva ani plănuia înlăturarea lui Ceaușescu, însă nu spre binele nostru, ci pentru înrobirea țării. Ceilalți doi, bravi luptători în decembrie (iar ultimul și fondator în 1989 al organizaței clandestine „Vulturul Brîncovenesc”), scîrbiți de nedreptate și de conducătorii statului român, trădători, corupți, nepricepuți și nepăsători, au ales să se sinucidă în semn de protest – eu socotesc însă că era mult mai bine să continue lupta lor curajoasă spre binele țării.
Țară de vite! Dar oare cine sînt vitele? Cei care au plecat? Cei care au rămas? Și unii și alții?
Exodul forțat al românilor a început la mijlocul lui iunie 1990, cînd în urma diversiunilor din 13 iunie, Ion Iliescu a obținut singurul lui cîștig: în urma prigoanei dezlănțuite împotriva lor, mulți dintre luptătorii din decembrie și dintre ceilalți participanți la fenomenul Piața Universității extins în toată țara, rămași fără speranță, au părăsit țara. Au fost mulți, nu știu cîți la nivelul țării, dar numai eu știu destui. Au plecat fiindcă ei sperau în ajutorul Occidentului, care a fost exact ca cel dat rezistenței din munți în anii ’40-’50 – adică nul. Iliescu a scăpat de cei mai vehemenți, mai curajoși, mai periculoși contestatari ai săi. Nu îmi aduc aminte ca vreun stat democratic să fi criticat derapajele totalitare ale lui Iliescu și Roman.
Apoi au venit valurile mari ale plecărilor. Distrugerea economiei naționale a avut două efecte importante: pe de-o parte posibilitatea ca aceasta să fie împărțită (și jefuită) între mafioții români și companiile occidentale, iar pe de-altă parte milioane de români, tineri, în putere, au ales calea străinătății ca să își cîștige pîinea.
De ani de zile, salvarea României nu putea fi decît o revoluție adevărată. Dar cei care ar fi putut să o facă, acum slugăresc în străinătate, iar cei care ar fi trebuit să fie în fruntea lor, ori s-au sinucis ori, dezgustați, s-au retras.
Mai sînt multe de spus, dar hai să luăm o pauză, să îmi trag și eu puțin sufletul și poate reușesc să mănînc.
Dan Cristian IONESCU
Țară de vite (II)
Cînd am terminat prima parte (Țară de vite! (I)), în care mă referisem sumar și la serviciile secrete, nu aveam de gînd să revin asupra acestora. S-a întîmplat însă că am aflat cu mare întîrziere și cu întristare de moartea, la sfîrșitul anului trecut, a fostului căpitan SRI Constantin Bucur, cel care în anul 1996 a denunțat public faptul că SRI interceptează neautorizat convorbirile unor persoane publice considerate periculoase pentru sistem. A fost trimis în judecată și, la capătul unui proces în care actele solicitate ca probe în apararea sa nu au fost desecretizate, a fost condamnat – o altă pată rușinoasă pe obrazul justiției române. Cu mare întîrziere, în 2015, i s-a făcut dreptate la CEDO, astfel încît în 2016 și instanța română a fost nevoită să îl achite – după cîteva luni, a murit. A murit sărac, cu o pensie mizeră.
Am restructurat planul inițial pentru cea de-a doua parte a articolului, întrucît mi-am dat seama că am fost prea blînd cu Virgil Măgureanu.
În decursul timpului am mai scris despre servicii, iar un articol a fost dedicat exclusiv acestora (http://ioncoja.ro/aveam-prieteni-din-noul-sri-si-noua-um-0215-care-imi-spuneau-cum-sefii-lor-arunca-la-cos-rapoartele-lor/).
Am scris în decursul timpului și despre Măgureanu, despre cum în iunie 1990 serviciul condus de el a întocmit listele cu cei care trebuiau arestați întrucît luptau, democratic, împotriva regimului Iliescu; despre faptul că în vara aceluiași an a trecut în rezerva ofițerii superiori din SRI, adică pe cei care aveau cea mai multă experiență; despre vila de lux (peste 1.000 m.p. suprafață construită) pe care și-a ridicat-o la Giurtelecul Hododului fără ca veniturile sale să poată justifica costul enorm. Constantin Bucur a arătat că acest conac a fost construit fără plată de oameni de afaceri șantajați de Măgureanu, iar surse din aceeași instituție declară că gresia și faianța montate la vilă au fost furate de la SRI – mai exact, atunci cînd s-a construit la Grădiștea hotelul SRI, Măgureanu s-a dus personal să aleagă gresia și faianța, după gustul său, parte din aceasta luînd drumul Giurtelecului. De altfel, după ce am dobîndit și noi acces la Internet, au apărut multe articole pe această temă. Îmi pare rău că bunul meu prieten Samoilă (Ilă) Joarză (Dumnezeu să îl ierte!), procuror militar, ajuns general de justiție, un ardelean cinstit și corect, așa cum îl știam eu, l-a scos pe Măgureanu basma curată.
Deci, mă întorc la Măgureanu. Născut cu numele de Imre Asztalos, a lucrat o perioadă în securitate, dar spre sfîrșitul anilor ’80 este racolat de KGB intrînd în grupul de conspiratori împotriva lui Ceaușescu. Întrucît Iliescu avea mare încredere în KGB-iștii lui, într-un mod firesc am putea spune, Virgil Măgureanu a ajuns șeful celui mai important serviciu de informații din România.
Și acum haideți să vă spun care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare păcat al lui Măgureanu, care îl face în mod direct vinovat de distrugerea economiei țării – el a desființat principiul muncii în obiectiv. Cine crede că cei 15.000 de lucrători din securitate se ocupau cu toții numai să intercepteze convorbirile telefonice, să-i urmărească și să-i bată pe cei care ascultau Europa Liberă sau spuneau bancuri cu Ceaușescu, se înșeală. Mii de ofițeri de securitate aveau ca sarcină de servici să supravegheze obiectivele economice și, în raport de specificul acestora (siderurgie, petrochimie, construcții de mașini, medicamente, industrie alimentară, etc.) fie erau absolvenți ai unei facultăți de resort, fie primeau o pregătire ulterioară de specialitate. Aceștia supravegheau obiectivul pentru a-l apăra de sabotaje, de furturi, de o administrare proastă.
Din momentul în care Măgureanu a desființat acest principiu, întreprinderile românești au rămas orfane, au putut să fie devalizate și jefuite în voie (îmi aduc aminte de un caz exemplu pentru distrugerea economiei naționale, pentru îmbogățirea directorului: în anul 1995, un director de întreprindere din domeniul energetic a achiziționat utilaje nou-nouțe pe care le-a vîndut imediat la preț de fier vechi firmei private cu același obiect de activitate pe care o înființase, după care, nu mai țin minte dacă a demisionat sau s-a pensionat, dar a plecat cu utilajele și cu clienții).
Nu pot să mă pronunț asupra unor suspiciuni de corupție aduse de presă lui Măgureanu întrucît nu am fost interesat să le verific, dar pe pagina lui wikipedia o parte dintre acestea sînt menționate („A fost suspectat că a fost omul din umbră în marile scandaluri de corupție – Eurocolumna, afacerile cu petrol, Țigareta I și Țigareta II, Bastos, Porțelanul, Megapower și Vila de la Giurtelec”).
Și după cum se știe, foarte multe alte acuzații i-au fost aduse de fosta sa noră, Alina Petre – nu or fi chiar toate false.
Revenit la putere în anul 2000, Ion Iliescu numește în fruntea SRI un alt racolat de sovietici, pe răposatul Alexandru Radu Timofte, recrutat de GRU încă de pe cînd era ofițer activ în armata română. Cum șade bine unui trădător, Ion Iliescu i-a acordat în anul 2002 ordinul Steaua României în grad de cavaler.
Despre generalul Mihail Florian Coldea, am auzit unele lucruri care nu apar în biografia sa wikipedia. Le expun, menționînd că dacă nu sînt reale, îmi cer scuze. Mi s-a spus că după absolvirea liceului agricol (și nu exclusiv industrial, cum menționează wikipedia) s-a înscris la facultatea de construcții din Timișoara, unde a rămas repetent. Apoi a absolvit ANI, dar fără să își dea licența, absolvind astfel academia cu gradul de sergent major. Repet, dacă aceste informații nu sînt reale, îmi cer scuze – dar dacă sînt reale, este greu de înțeles cum a putut să ajungă general și, în două situații, sa conducă în calitate de director interimar SRI-ul.
Am tot vorbit despre ordinul „Steaua României”. Deși sub ochii lor economia țării a fost făcută praf, foștii directori ai SRI sînt abonați la acest ordin.
Nu am ce să-i reproșez lui Costin Georgescu, un om decent și bun specialist în domeniul lui de activitate (construcții hidrotehnice). Dar am ce să îi reproșez lui Emil Constantinescu. Eu înțeleg dorința fiecărui conducător de a se înconjura cu oameni de încredere (Costin Georgescu a fost membru în consiliul de conducere al fundației lui Constantinescu), dar pune, Doamne iartă-mă, omul potrivit la locul potrivit, să cunoască specificul activității, să știe despre ce este vorba în propoziție. Nu înțeleg pentru care merite Costin Georgescu a primit în anul 2000 ordinul „Steaua României” în rang de mare ofițer.
Despre alt director SRI decorat, am pomenit (Alexandru Radu Timofte).
Dar cel mai decorat dintr toți este George Cristian Maior. Decorat în 2002 de Ion Iliescu cu ordinul național „Serviciu credincios”, a primit apoi de la Traian Băsescu de trei ori „Steaua Romaniei” (2008 – în grad de cavaler, 2010 în grad de ofițer și 2013 în rang de comandor), iar în 2017 a primit de la CIA medalia „Earl Warren”. Nu vreau să spun ce părere mi-am făcut despre Maior cînd l-am auzit vorbind la TV (pe cînd aveam cablu), dar mă gîndesc uneori că Băsescu și-a bătut joc de SRI, iar Iohannis de americani. Desigur, cred că mă înșel.
În vara acestui an, în „Adevărul” a apărut un articol cu un titlu absolut imbecil, care ridică semen de întrebare asupra autorului (idiot sau manipulator?): „Curăţenia de vară la SRI. Iohannis a pensionat-o pe „Anaconda“, alături de alţi 10 generali SRI, unii avansaţi de Băsescu”. Cum adică. Iohannis a făcut curățenie la SRI? Idiotul (sau manipulatorul) chiar nu știa că generalii s-au îngrămădit să prindă ultimul tren ca să se pensioneze la puțin peste 40 de ani, cu pensii de cca. 4.000 de euro lunar, pentru ca apoi să se angajeze la privați ori să își deschidă propria afacere?
„Anaconda“ este fostul general SRI Elena Istode, numită în presă ca fiind „șefa acoperiților din … presă”! Tot presa pretinde că și-a dobîndit acest renume în timp ce urma cursurile de la Grădiștea pentru calități pe care nu le comentez întrucît nu am informații (și eu de mult nu mai cred ceea ce citesc în presă). Amanta unui alt general SRI care a cerut acum pensionarea, Sorin Gabriel Cozma, cel care a intrat în SRI și a promovat întrucît era căsătorit cu o nepoată a soției lui Virgil Măgureanu, pe care apoi a lăsat-o. Elena Istode, ceea care își petrecea vacanțele cu familia parlamentarului PSD infractor Cristian Rizea.
De altfel, politicienii infractori aveau întotdeauna ușa deschisă la sediul SRI, unde erau ca la ei acasă. Sebastian Ghiță, Elena Udrea, Dorin Cocoș (infractor și fără să fie politician, fiindcă se poate și așa) sînt doar cîteva exemple.
Pe internet poți afla multe lucruri interesante despre SRI și lucrătorii săi. Astazi, căutînd cu totul altceva, am dat întîmplător despre Camelia Butnaru, locotenent SRI, care după ce și-a părăsit iubitul în favoarea unui coleg de servici, a ieșit un mare scandal în urma căruia ex-ul a fost arestat. Nu știu care este adevărul, dar sms-urile prin care ea îî cerea ori sute de lei, ori sute de euro, ori să-i trimită la București un taxi să o ducă la el, în Moldova, pentru o noapte de sex, nu cred că puteau fi falsificate (http://www.ziare.com/piatra-neamt/stiri-actualitate/santaj-sexual-la-sri-5151739).
Vă mai mirați de ce a ajuns România în halul acesta? Priviți cine sînt cei care au fost însărcinați să o apere! Și întrebați-vă de ce trebuie permanent majorate alocațiile de la buget.
Există în parlament o comisie numită de control a SRI – în realitate, este o comisie controlată de SRI. În parlament, este o majoritate formată din acoperiți sau din șantajabili. Prin presa pe care o controlează, SRI promovează în timpul și în afara campaniilor electorale pe cei care îi poate controla în parlament – iar aceștia sînt corupți și/sau trădători de țară.
Această nenorocită de lege a secretului de stat ne împiedică să aflăm cine au fost și cine sînt trădătorii țării, ne împiedică să aflam multe încălcări ale Constituției. La umbra legii, trădătorii își fac nestingheriți treaba.
Încă mai sînt lucrători patrioți și cinstiți în SRI. Dar cîți or mai fi? Constantin Bucur a fost dat afară și condamnat. Alții au fost trecuți nejustificat în rezervă. În zilele noastre, fostul col. Ion Dedu a fost dat afară din SRI, și a început să vorbească. A început să vorbească, nu știu cît de obiectiv, și fostul col. SRI Daniel Dragomir (dar după ce a fost condamnat și el).
M-aș bucura dacă alți ofițeri (foști sau activi) SRI ar interveni prin comentarii, rectificînd sau completînd ceea ce am scris eu. Totul, spre binele României.
Acum, fiindcă mi-am răcorit sufletul, cred că mai am puțin drept la odihnă, după care voi continua cu alte aspecte.
Dan Cristian IONESCU
Țară de vite (II)
Cînd am terminat prima parte (Țară de vite! (I)), în care mă referisem sumar și la serviciile secrete, nu aveam de gînd să revin asupra acestora. S-a întîmplat însă că am aflat cu mare întîrziere și cu întristare de moartea, la sfîrșitul anului trecut, a fostului căpitan SRI Constantin Bucur, cel care în anul 1996 a denunțat public faptul că SRI interceptează neautorizat convorbirile unor persoane publice considerate periculoase pentru sistem. A fost trimis în judecată și, la capătul unui proces în care actele solicitate ca probe în apararea sa nu au fost desecretizate, a fost condamnat – o altă pată rușinoasă pe obrazul justiției române. Cu mare întîrziere, în 2015, i s-a făcut dreptate la CEDO, astfel încît în 2016 și instanța română a fost nevoită să îl achite – după cîteva luni, a murit. A murit sărac, cu o pensie mizeră.
Am restructurat planul inițial pentru cea de-a doua parte a articolului, întrucît mi-am dat seama că am fost prea blînd cu Virgil Măgureanu.
În decursul timpului am mai scris despre servicii, iar un articol a fost dedicat exclusiv acestora (http://ioncoja.ro/aveam-prieteni-din-noul-sri-si-noua-um-0215-care-imi-spuneau-cum-sefii-lor-arunca-la-cos-rapoartele-lor/).
Am scris în decursul timpului și despre Măgureanu, despre cum în iunie 1990 serviciul condus de el a întocmit listele cu cei care trebuiau arestați întrucît luptau, democratic, împotriva regimului Iliescu; despre faptul că în vara aceluiași an a trecut în rezerva ofițerii superiori din SRI, adică pe cei care aveau cea mai multă experiență; despre vila de lux (peste 1.000 m.p. suprafață construită) pe care și-a ridicat-o la Giurtelecul Hododului fără ca veniturile sale să poată justifica costul enorm. Constantin Bucur a arătat că acest conac a fost construit fără plată de oameni de afaceri șantajați de Măgureanu, iar surse din aceeași instituție declară că gresia și faianța montate la vilă au fost furate de la SRI – mai exact, atunci cînd s-a construit la Grădiștea hotelul SRI, Măgureanu s-a dus personal să aleagă gresia și faianța, după gustul său, parte din aceasta luînd drumul Giurtelecului. De altfel, după ce am dobîndit și noi acces la Internet, au apărut multe articole pe această temă. Îmi pare rău că bunul meu prieten Samoilă (Ilă) Joarză (Dumnezeu să îl ierte!), procuror militar, ajuns general de justiție, un ardelean cinstit și corect, așa cum îl știam eu, l-a scos pe Măgureanu basma curată.
Deci, mă întorc la Măgureanu. Născut cu numele de Imre Asztalos, a lucrat o perioadă în securitate, dar spre sfîrșitul anilor ’80 este racolat de KGB intrînd în grupul de conspiratori împotriva lui Ceaușescu. Întrucît Iliescu avea mare încredere în KGB-iștii lui, într-un mod firesc am putea spune, Virgil Măgureanu a ajuns șeful celui mai important serviciu de informații din România.
Și acum haideți să vă spun care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare păcat al lui Măgureanu, care îl face în mod direct vinovat de distrugerea economiei țării – el a desființat principiul muncii în obiectiv. Cine crede că cei 15.000 de lucrători din securitate se ocupau cu toții numai să intercepteze convorbirile telefonice, să-i urmărească și să-i bată pe cei care ascultau Europa Liberă sau spuneau bancuri cu Ceaușescu, se înșeală. Mii de ofițeri de securitate aveau ca sarcină de servici să supravegheze obiectivele economice și, în raport de specificul acestora (siderurgie, petrochimie, construcții de mașini, medicamente, industrie alimentară, etc.) fie erau absolvenți ai unei facultăți de resort, fie primeau o pregătire ulterioară de specialitate. Aceștia supravegheau obiectivul pentru a-l apăra de sabotaje, de furturi, de o administrare proastă.
Din momentul în care Măgureanu a desființat acest principiu, întreprinderile românești au rămas orfane, au putut să fie devalizate și jefuite în voie (îmi aduc aminte de un caz exemplu pentru distrugerea economiei naționale, pentru îmbogățirea directorului: în anul 1995, un director de întreprindere din domeniul energetic a achiziționat utilaje nou-nouțe pe care le-a vîndut imediat la preț de fier vechi firmei private cu același obiect de activitate pe care o înființase, după care, nu mai țin minte dacă a demisionat sau s-a pensionat, dar a plecat cu utilajele și cu clienții).
Nu pot să mă pronunț asupra unor suspiciuni de corupție aduse de presă lui Măgureanu întrucît nu am fost interesat să le verific, dar pe pagina lui wikipedia o parte dintre acestea sînt menționate („A fost suspectat că a fost omul din umbră în marile scandaluri de corupție – Eurocolumna, afacerile cu petrol, Țigareta I și Țigareta II, Bastos, Porțelanul, Megapower și Vila de la Giurtelec”).
Și după cum se știe, foarte multe alte acuzații i-au fost aduse de fosta sa noră, Alina Petre – nu or fi chiar toate false.
Revenit la putere în anul 2000, Ion Iliescu numește în fruntea SRI un alt racolat de sovietici, pe răposatul Alexandru Radu Timofte, recrutat de GRU încă de pe cînd era ofițer activ în armata română. Cum șade bine unui trădător, Ion Iliescu i-a acordat în anul 2002 ordinul Steaua României în grad de cavaler.
Despre generalul Mihail Florian Coldea, am auzit unele lucruri care nu apar în biografia sa wikipedia. Le expun, menționînd că dacă nu sînt reale, îmi cer scuze. Mi s-a spus că după absolvirea liceului agricol (și nu exclusiv industrial, cum menționează wikipedia) s-a înscris la facultatea de construcții din Timișoara, unde a rămas repetent. Apoi a absolvit ANI, dar fără să își dea licența, absolvind astfel academia cu gradul de sergent major. Repet, dacă aceste informații nu sînt reale, îmi cer scuze – dar dacă sînt reale, este greu de înțeles cum a putut să ajungă general și, în două situații, sa conducă în calitate de director interimar SRI-ul.
Am tot vorbit despre ordinul „Steaua României”. Deși sub ochii lor economia țării a fost făcută praf, foștii directori ai SRI sînt abonați la acest ordin.
Nu am ce să-i reproșez lui Costin Georgescu, un om decent și bun specialist în domeniul lui de activitate (construcții hidrotehnice). Dar am ce să îi reproșez lui Emil Constantinescu. Eu înțeleg dorința fiecărui conducător de a se înconjura cu oameni de încredere (Costin Georgescu a fost membru în consiliul de conducere al fundației lui Constantinescu), dar pune, Doamne iartă-mă, omul potrivit la locul potrivit, să cunoască specificul activității, să știe despre ce este vorba în propoziție. Nu înțeleg pentru care merite Costin Georgescu a primit în anul 2000 ordinul „Steaua României” în rang de mare ofițer.
Despre alt director SRI decorat, am pomenit (Alexandru Radu Timofte).
Dar cel mai decorat dintr toți este George Cristian Maior. Decorat în 2002 de Ion Iliescu cu ordinul național „Serviciu credincios”, a primit apoi de la Traian Băsescu de trei ori „Steaua Romaniei” (2008 – în grad de cavaler, 2010 în grad de ofițer și 2013 în rang de comandor), iar în 2017 a primit de la CIA medalia „Earl Warren”. Nu vreau să spun ce părere mi-am făcut despre Maior cînd l-am auzit vorbind la TV (pe cînd aveam cablu), dar mă gîndesc uneori că Băsescu și-a bătut joc de SRI, iar Iohannis de americani. Desigur, cred că mă înșel.
În vara acestui an, în „Adevărul” a apărut un articol cu un titlu absolut imbecil, care ridică semen de întrebare asupra autorului (idiot sau manipulator?): „Curăţenia de vară la SRI. Iohannis a pensionat-o pe „Anaconda“, alături de alţi 10 generali SRI, unii avansaţi de Băsescu”. Cum adică. Iohannis a făcut curățenie la SRI? Idiotul (sau manipulatorul) chiar nu știa că generalii s-au îngrămădit să prindă ultimul tren ca să se pensioneze la puțin peste 40 de ani, cu pensii de cca. 4.000 de euro lunar, pentru ca apoi să se angajeze la privați ori să își deschidă propria afacere?
„Anaconda“ este fostul general SRI Elena Istode, numită în presă ca fiind „șefa acoperiților din … presă”! Tot presa pretinde că și-a dobîndit acest renume în timp ce urma cursurile de la Grădiștea pentru calități pe care nu le comentez întrucît nu am informații (și eu de mult nu mai cred ceea ce citesc în presă). Amanta unui alt general SRI care a cerut acum pensionarea, Sorin Gabriel Cozma, cel care a intrat în SRI și a promovat întrucît era căsătorit cu o nepoată a soției lui Virgil Măgureanu, pe care apoi a lăsat-o. Elena Istode, ceea care își petrecea vacanțele cu familia parlamentarului PSD infractor Cristian Rizea.
De altfel, politicienii infractori aveau întotdeauna ușa deschisă la sediul SRI, unde erau ca la ei acasă. Sebastian Ghiță, Elena Udrea, Dorin Cocoș (infractor și fără să fie politician, fiindcă se poate și așa) sînt doar cîteva exemple.
Pe internet poți afla multe lucruri interesante despre SRI și lucrătorii săi. Astazi, căutînd cu totul altceva, am dat întîmplător despre Camelia Butnaru, locotenent SRI, care după ce și-a părăsit iubitul în favoarea unui coleg de servici, a ieșit un mare scandal în urma căruia ex-ul a fost arestat. Nu știu care este adevărul, dar sms-urile prin care ea îî cerea ori sute de lei, ori sute de euro, ori să-i trimită la București un taxi să o ducă la el, în Moldova, pentru o noapte de sex, nu cred că puteau fi falsificate (http://www.ziare.com/piatra-neamt/stiri-actualitate/santaj-sexual-la-sri-5151739).
Vă mai mirați de ce a ajuns România în halul acesta? Priviți cine sînt cei care au fost însărcinați să o apere! Și întrebați-vă de ce trebuie permanent majorate alocațiile de la buget.
Există în parlament o comisie numită de control a SRI – în realitate, este o comisie controlată de SRI. În parlament, este o majoritate formată din acoperiți sau din șantajabili. Prin presa pe care o controlează, SRI promovează în timpul și în afara campaniilor electorale pe cei care îi poate controla în parlament – iar aceștia sînt corupți și/sau trădători de țară.
Această nenorocită de lege a secretului de stat ne împiedică să aflăm cine au fost și cine sînt trădătorii țării, ne împiedică să aflam multe încălcări ale Constituției. La umbra legii, trădătorii își fac nestingheriți treaba.
Încă mai sînt lucrători patrioți și cinstiți în SRI. Dar cîți or mai fi? Constantin Bucur a fost dat afară și condamnat. Alții au fost trecuți nejustificat în rezervă. În zilele noastre, fostul col. Ion Dedu a fost dat afară din SRI, și a început să vorbească. A început să vorbească, nu știu cît de obiectiv, și fostul col. SRI Daniel Dragomir (dar după ce a fost condamnat și el).
M-aș bucura dacă alți ofițeri (foști sau activi) SRI ar interveni prin comentarii, rectificînd sau completînd ceea ce am scris eu. Totul, spre binele României.
Acum, fiindcă mi-am răcorit sufletul, cred că mai am puțin drept la odihnă, după care voi continua cu alte aspecte.
Dan Cristian IONESCU
Țară de vite (III)
Mi-aduc aminte de efervescența mitingurilor din 1990, cînd nu erau programate pe facebook de unii sau de alții, pe care nu îi știu. Poate că mă înșeală memoria (în plus, am mai și lipsit din București), dar cred că ultimul mare miting adevărat a fost marșul din 13 iulie 1990, „marșul celor 100.000 de cămăși albe”, toți cu o garoafă în mînă (încă păstrez în „colțul roșu” din birou acea floare uscată, înfiptă în gîtul ultimei sticle de apă minerală Borsec pe care am descărcat-o în seara de 22 dec. 1989 dintr-un camion al armatei în fața CC-ului, după ce dacă nu mă înșel Teodor Brateș, născut Froim Bernard, anunțase otrăvirea apei curente), miting prin care se demonstra pentru punerea in libertate a liderilor politici și civici arestați fără probe.
De atunci, au fost nenumărate situații în care românii ar fi trebuit să iasă în stradă cu milioanele. Dar nu au ieșit. Europa a devenit în general un continent conservator, liniștit, fără chef de proteste, un continent imbecilizat și ținut în lesă. Și din acest punct de vedere, îmi pare rău că ne-am integrat perfect în Europa, regret că nu avem curajul și demnitatea irlandezilor sau bascilor, a corsicanilor sau sicilienilor, a sîrbilor sau croaților, a polonezilor sau ungurilor – sau a legionarilor.
Clasa politică i-a condamnat din nou pe legionari. De spaimă, de frică. Nu de doctrina legionară care era foarte simplă și foarte corectă: „Dumnezeu și Patria!” – nu, le era frică de faptul că legionarii acționau foarte corect astfel încît atunci cînd justiția coruptă refuza să îi cerceteze și să îi condamne pe criminali, corupți și trădători, atunci, legionarii, în loc să le ofere, ca azi, ordinul „Steaua României”, le ofereau cîteva gloanțe fiecăruia. Și totul conform unui principiu al dreptului roman (care stă la baza sistemului nostru de drept), „Salus patriae, lex suprema”, existent și sub formele Salus populi sau Salus republicae („Salvarea patriei este legea supremă”, respectiv salvarea poporului sau salvarea republicii); conform unui alt principiu exprimat în latină, chiar dacă a fost folosit ca atare pentru prima dată de împăratul Ferdinand I (fratele mai mic al lui Carol Quintul), devine prin modificarea unor vorbe ale lui Seneca „Fiat justitia, pereat mundus” (“Să se facă dreptate, de ar fi să piară lumea”) – Seneca s-a referit la un caz concret absurd, dar Ferdinand I a avut în vedere altceva, desigur, hiporbolizînd: ca să se facă dreptate, să piară trădătorii, ucigașii, tîlharii; și mai este și conform Noului Testament: în ultima sa noapte, în grădina Ghetsimani, Mîntuitorul i-a învățat pe ucenicii Săi să se înarmeze (Luca, 22.36) – de ce oare? ca să atace? nu! ca să se apere cînd vor fi atacați. Iar astăzi, România este atacată de jefuitorii externi care se pretind prieteni, ajutați de nemernicii trădători ai țarii.
Dar trădatorii pot să fie liniștiți. Dacă mai există legionari în viață, aceștia sînt acum trecuți de 95 de ani. La această vîrstă ochii te lasă, mîna nu mai este sigură, iar armele ascunse (dacă au mai rămas unele neconfiscate), au ruginit de mult.
*
Au fost multe cazuri în care poporul trebuia să iasă în stradă pentru a cere organizarea de referendumuri. Dar au existat și referendumuri care mă fac să mă tem de ele. Îmi dau cu părerea asupra unora sau altora dintre situații.
Eu cred că pentru abolirea (ilegală) a pedepsei cu moartea atunci, în ianuarie 1990, ar fi trebuit un referendum. Astăzi, nu se mai poate – UE, ca și CEDO, sînt apărătorii criminalilor și altor infractori. În UE pedeapsa cu moartea este interzisă, iar CEDO este preocupată de condițiile de viață ale deținuților, nu de milioanele de cetățeni cinstiți, care în locuințele lor mizere nu beneficiază de condițiile oferite infractorilor condamnați. Nu sînt un tip sîngeros, dar cînd un criminal în serie după a doua crimă, o săvîrșește și pe a treia știind că nu va primi pedeapsa cu moartea, nu se va opri – este ca o primă de încurajare. Dacă ar fi existat o limită valorică la jefuirea economiei naționale peste care să se aplice pedeapsa cu moartea, politicienii noștri și camarilele lor cred că nu ar fi cutezat să depășească această limită – s-ar fi mulțumit doar cu cîteva milioane (de dolari, de euro), sau poate chiar mai puțin. Dacă pentru trădare s-ar fi primit prin hotărîre judecătorească glonțul, trădătorii s-ar fi gîndit de două ori înainte să trădeze – fiindcă, la urma urmei, nimeni nu poate fi sigur că toată viața va fi stăpînul serviciilor, poliției, parchetului și justiției. Dar Băsescu, așa pare să fie.
Este evident că nu se poate pretinde ca orice tratat internațional să fie în prealabil aprobat prin referendum, dar sînt cazuri în care acesta este obligatoriu (cînd se renunță la teritorii istorice ale țării, cînd se renunță la suveranitate, cînd poporul urmează să piardă drepturi importante sau să fie împovărat cu obligații ori interdicții noi, etc.).
Consider că tratatul trădător de țară semnat de nemernicul Emil Constantinescu cu Ucraina, prin care acesta a renunțat în numele poporului român la teritorii care ne-au fost răpite în afara oricărui tratat, trebuia supus unui referendum. Dar nu s-a întîmplat asta. Am scris în multe rînduri despre acest tratat. Ieri, cineva a „comemorat” cei 20 de ani de la semnarea tratatului: Emil Constantinescu, Petre Roman, Adrian Severin – Trei nume cu aceeași semnificație: trădători de Neam și Țară.
Singurul lucru pe care îl adaug, din vechile mele scrieri la acest articol, și de care văd că nu își amintește nimeni, este următorul: pe vremea lui „Marius Tucă Show” (în treacăt fie spus, Marius Tucă a fost o mare jigodie, un mare gunoi, care din motive pe care să le spunem că nu le cunosc, evita să pună invitaților întrebările deranjante, le ridica mingea la fileu ca să puncteze și care refuza să primească în emisiune întrebările telefonice ale telespectatorilor care știau adevărul, adevărul acela adevărat, care nu îl interesa – știu cazuri concrete, iar Nica Leon a avut propria lui experiență) este invitat un tînăr diplomat de succes, Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a declarat (cu mîndrie!) cum, primind sarcina, a studiat o noapte întreagă dreptul internațional public și a redactat tratatul cu Ucraina! Am rămas nauc, adică un absolvent de istorie, specialist în studii iudaice și ebraice, după o noapte de studiu redactează un tratat de o atare importanță! Poate face cineva un sondaj de opinie întrebînd subiecții cîți dintre cei cinci (într-o ordine aleatorie, Silviu Brucan, Adrian Severin, Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Constantinescu și Petre Roman) sînt români get-beget?
Adaug totuși și link-ul unui articol postat după moartea lui Lorin Fortuna, cu o informație pe care mi-a dat-o acesta asupra unei alte mîrșăvii săvîrșite de Constantinescu legată de același tratat: Lorin Fortuna… In memoriam!…
Părea firesc ca cele două aderări ale României, la OTAN (NATO) și la UE , să fie aprobate de popor prin referendum, conform Constituției – dar nu s-a procedat constituțional, au hotărît asta o gașca de trădători corupți. Este adevărat, probabil că poporul ar fi votat pentru aderare. Și asta fiindcă la nici un post TV, la nici un post de radio, în nici un ziar nu au fost prezentate argumentele contra aderării, nicăieri nu a avut dreptul la cuvînt vreun eurosceptic, sau vreun anti-OTAN. Singura țară din UE în care la TV nu a fost invitat niciodată, nici un eurosceptic.
Am văzut, ascultat și citit doar ditirambele trădătorilor de țară, care ne promiteau miere și lapte, bani, locuințe, locuri de muncă și fericire. Este adevărat că la un timp după aderare, după ce cîțiva ani am fost contributori neți (adică am plătit mai mult decît am primit) am început să primim mai mult decît cotizația – este adevărat, am primit bani de la UE, dar nu prea știu cîți din acești bani au ajuns la europenii ajunși agricultori în România, după ce am fost obligați să le vindem pămîntul străbun. Ni s-a arătat cît de lucitoare este coaja exterioară a mărului, fără să ni se spună cît de viermănos este miezul! A făcut vreodată cineva calculul cît ne-a costat pe noi șpaga dată pentru a fi primiți în OTAN și în UE? Cîte halci din economia națională le-am cedat fără nici un referendum?
Acum mă refer la referendumuri care nu au avut loc deși ar fi fost obligatorii, iar despre cele care au avut loc, mai tîrziu.
La așa zisele „negocieri” pentru aderarea la UE, am fost reprezentați de Vasile Pușcaș (îl las pe el să se autodefinească, ori imbecil, ori trădător – „tertium non datur”), cel pe care Adrian Năstase (cei bătrîni să nu îi uite numele, cei tineri să îl rețină!) l-a însărcinat cu distrugerea României. Pușcaș nu a negociat nimic, el a stat în genunchi și a acceptat tot.
Nu am probe, dar intuiția mă face să cred că aderarea noastră la UE (iar în unele cazuri și la OTAN) a avut trei faze: prima, neoficială, de preaderare; a doua, oficială, de aderare, iar cea de a treia, din nou neoficială, de postaderare.
Prima, pe cînd românii nici nu se gîndeau la aderare, pe timpul lui Constantinescu. Atunci, am început așa zisă „privatizare” în favoarea UE (și am început să privatizăm în favoarea unor firme …cu capital de stat din UE!). Au avut loc licitații, dar cei care nu le-au urmărit, nu au văzut că după ce „firmele agreate” au oferit cel mai mic preț, prin acte adiționale, ori cîștigul nostru a fost redus la maxim sau anulat, ori, poate chiar am devenit datori! O să vorbesc (dar nu azi) despre cum nemernicii de conducători ai României au preconizat și promovat, avant la lettre, jefuirea românilor de către companiile furnizoare de utilități publice pe care urmau să le ofere Occidentului.
Poate cineva are timpul, puterea și informațiile necesare pentru a face lista cu societățile comerciale și regiile de interes național pe care le-am cedat ca mită pentru intrarea în UE (dar și în OTAN).
A doua fază, cea a pretinselor negocieri, a însemnat să ne obligăm să vindem pămîntul țării vest-europenilor (fiindcă ei aveau bani); să privim nepăsători la falimentul companiilor și societăților de stat rămase ale noastre întrucît le devenise interzis ajutorul de stat (îmi aduc aminte, vag, cum acum vreo două decenii, FMI sau BM – asta nu-mi amintesc exact, ne-a obligat să închidem Comtimul sub motivul că are prea multe capete de porci, mi se pare că 300.000, după care a ajutat financiar Ungaria să înființeze, în apropiere, un combinat și mai mare! din anul 2004 Comtim a fost cumpărat de firma americană Smithfield Ferme care, conform wikipedia, „fermele Smithfield dețin peste 50.000 de scroafe și cresc peste 850.000 de porci comerciali pe an” deci, dacă patronul este american, se poate); am fost obligați să acceptăm liberalizarea pieței energetice – deci companiile din domeniu, toate cedate „țărilor civilizate” (Franța, Germania, Italia și Cehia) să poată majora după bunul plac tarifele; am fost obligați (fiecare cu oful lui!) să majorăm în mod continuu accizele la țigări (în vechea definiție, acciza fiind o taxă suplimentară aplicată produselor de lux, înseamnă că în România democrată și europeană, benzina, electricitatea, țigările și multe alte produse au devenit de lux), și se pare că această majorare va continua pînă în 2021, deși deja acciza depășește prețul de producție al unei țigări. Iarăși spun, cine are timp, răbdare și acces la informații, să muncească din greu pentru a întocmi lunga listă a nenorocirilor asumate de Vasile Pușcaș, din ordinul lui Adrian Năstase, împotriva poporului român.
A treia fază, cea pe care o parcurgem, le îmbină pe primele două, adică dăm pe doi bani ce mai avem, tarifele la utilități continuă să crească, ne trezim cu noi drepturi pierdute și cu noi obligații impuse.
Ce a însemnat aderarea noastră la OTAN? În primul rînd ne-am transformat în dușmani țări arabe care ne erau prietene și partenere de afaceri, în al doilea rînd mari cheltuieli (cotizația plătita la OTAN; banii, în prezent 2 % din PIB, folosiți în special pentru a cumpăra rable și vechituri depășite – începînd cu cele două fregate britanice ieșite din uz, afacerea lui Adrian Năstase, afacere în urma căreia presa din insulă vorbea de o mită de 10 mil. lire sterline dată cuiva din România, după care însă s-a pus batista pe țambal, continuînd cu rablele F-16 cumpărate de la portughezi, cu rachetele Patriot depășite, uzate moral, pe care Iohannis s-a angajat să le cumpere de la americani – și aici există versiunea conform căreia noi le vom cumpăra de fapt de la Israel, care va primi în schimb de la americani rachete de ultimă generație, am înțeles că trebuie să mulțumim și industria de război a lui Markel și Macron, de la care vom cumpăra elicoptere și alte jucării, cheltuieli legate de participarea noastră la războaiele declanșate de SUA, cheltuieli legate de militarii români răniți sau uciși în teatrele de operațiuni, etc.), în al treilea rînd tineri militari uciși sau mutilați în războaie care nu sînt ale noastre.
Cred că ar fi trebuit să constituie teme de referendum alte două probleme, acceptarea de baze militare străine pe teritoriul României și participarea militarilor români la agresiunile împotriva unor țări independente și suverane.
România s-a umplut de baze americane și de poligoane militare puse la dispoziția militarilor americani. Nu le știu nici eu pe toate, dar văd cum se inmulțesc: aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, baza de la Deveselu, fosta UM de la Cincu și poligonul ei, baza de la Cîmpia Turzii, baza de la Babadag, poligonul de la Smîrdan.
Militarii români dau șpagă să se ducă la moarte. Cînd mor, sînt declarați eroi, sînt avansați post-mortem, sînt decorați post-mortem – cu tot regretul, sînt nevoit să contrazic poziția M.Ap.N.: eroi sînt cei care își dau viața apărîndu-și țara, nu mercenarii care pentru mulți bani se duc să ucidă patrioții care își apără țara lor proprie. Să nu credeți cumva că militarii români pleacă de pildă în Afganistam pentru a ține prelegeri despre democrație. Nu, ei se duc să îi ucidă pe cei care luptă împotriva invadatorului american. Există statistici foarte exacte asupra militarilor români uciși sau răniți în țări în care nu aveau ce căuta, dar există oare statistici cu privire la patrioții uciși de mercenarii români? Cheltuielile legate de mercenarii români (cheltuieli de înmormîntare, pensii de urmași, cheltuieli de spitalizare, pensii de invaliditate, etc.) ar trebui suportate nu de M.Ap.N. ci de SUA, mai exact prin societăți de asigurare americane, fiindcă moartea sau rănirea lor s-au produs în urma apărării intereselor americane.
Am dat cîteva exemple. Deși în mod normal un referendum ar trebui să aibe un caracter excepțional, prin modul în care cîrmacii României ne conduc spre un imens aisberg, au fost foarte multe motive de referendum – dar nimeni nu a ieșit în strada pentru așa ceva.
De altfel, instituția referendumului, care ține de esența democrației, a fost aruncată pentru prima dată în derizoriu de Nicolas Sarkozy. Cînd a vazut că Tratatul de la Lisabona a fost respins la referendumul popular în primele două țări în care a fost supus acestei proceduri democratice și avînd informații că și poporul francez ar vota împotrivă, s-a gîndit (evident, minte de evreu!) să nu supună tratatul votului popular, ci votului parlamentar! La fel de evident, parlamentul Franței l-a votat, dovedind falia enormă dintre popor și conducătorii săi.
Referendumul a fost aruncat în derizoriu și în România. Este vorba despre referendumul în urma căruia poporul a votat pentru un parlament unicameral, cu 300 de membri.
Și trecerea noastră la euro, o dublă mare nenorocire, ar trebui supusă unui referendum – dar conducătorii noștri nu au în vedere așa ceva, iar „țării de vite” nu îi pasă.
Sînt multe de spus, dar din cînd în cînd, de la o anumită vîrstă, este bine și să te odihnești puțin.
Dan Cristian IONESCU
Țară de vite (IV)
M-am referit în episodul trecut la referendumuri care erau imperios necesare, dar nu au avut loc. Acum voi trece în revistă cele care au avut loc, și o să vedeți de ce am scris că îmi este frică de acestea.
Voi trece brusc la altceva. O să credeți că m-am senilizat. Nu, nu încă, sau cel puțin sper că nu încă. O să vorbesc despre Radio Romania Actualitați, postul principal național de radio, pe care de peste un an, în lipsă de TV, îl ascult pentru a afla informațiile la care au primit dezlegare să le comunice poporului. Au promo-uri inepte, din care înveți că doar ascultîndu-i pe ei afli ce te interesează. Ei bine, în majoritate zdrobitoare, reclamele sînt la produse farmaceutice produse de companiile de resort. Nu am auzit nici o emisiune în care românilor să li se recomande leacurile naturale, leacurile băbești, cele care nu te costă sau te costă foarte puțin, care te pun pe picioare și care nu crează nici efecte secundare și nici dependență. Se bucură de publicitatea plătită gras de escrocii din industria farmaceutică, în loc să îi învețe pe cei în slujba cărora pretind că se află cum se pot vindeca fără cheltuieli, sau cu cheltuieli minime. Și acum să fac legătura – dacă românii au pus și ei umărul, în momente esențiale, la distrugerea României, aceasta s-a datorat și posturilor naționale de radio-TV.
De ce referendumuri am avut parte?
8 dec. 1991 – referendumul pentru aprobarea Constituției (pe atunci, existau doar posturile radio-tv publice, posturile radio particulare, proaspăt înființate, aveau doar muzică pentru tineri). Cunoscută printre juriști și politicieni ca fiind „Constituția lui Iorgovan”, pentru popor era „Constituția lui Iliescu”, cel care cu un an înainte obținuse 87 % dintre voturile celor care s-au prezentat la urne. În mod firesc, a fost votată – bizonul oricum nu îi înțelegea textul și sensurile, iar proclamarea economiei de piață pentru el însemna, așa cum susținea media, apariția concurenței, adică scăderea prețurilor. De unde să știe bizonul că economia de piață însemna de fapt înțelegerea „concurenților” de a majora prețurilor?
Am pomenit la un moment dat (nu mai știu unde, nu mai știu cînd) momentul în care la tribunal, într-o pauză, am ieșit pe hol la o țigare (încă nu începuse restrîngerea drepturilor noastre) iar după mine iese din sală și Antonie Iorgovan. Mă duc la el și îi spun: „Bine mai Toni, cum ai putut să treci în Constituție tîmpenia asta?” (repet, ca și în articolul precedent, nu mai țin minte care tîmpenie, fiindcă erau multe). Și părintele Constituției îmi răspunde: „Dacă o lăsau cum am facut-o eu, ar fi fost perfectă!”. Deci Constituția lui, de fapt nu era a lui, deci, precum în dreptul roman, pater semper incertus!
Nu am ce să îi reproșez lui Toni Iorgovan decît naivitatea. Am rămas surprins să aflu că este specialist în drept constituțional, eu știind că era asistent la drept administrativ. Dumnezeu să îl ierte!
Antonie Iorgovan a fost primul dintre singurii trei independenți care au cîștigat alegerile în România, el (cu sprijinul FSN) senator iar Elena Băsescu (cu sprijinul PDL) și Mircea Diaconu (cu sprijinul Antenei 3) europarlamentari.
La un timp după referendum, un reporter de la ziarul „Azi” m-a întrebat ce părere am despre noua Constituție. I-am răspuns că este cea mai imbecilă Constituție de la acest sfîrșit de secol și de mileniu. Desigur, i-am și exemplificat de ce.
18-19 nov. 2003 – cel mai mîrșav, mai trădător și mai controversat referendum. Media ne-a prezentat două avantaje, desființarea imunității parlamentarilor și desființarea serviciului militar obligatoriu (am scris, iarași nu mai țin minte unde și cînd, că asta a fost o mare prostie, dacă nu chiar un act de trădare: eu am făcut o armată foarte grea, însă aceasta m-a călit fizic și psihic, m-a învățat o disciplină necesară, m-a învățat să mă gospodăresc singur, m-a învățat multe alte lucruri, dar în primul rînd m-a învățat să îmi apăr Patria – astăzi, cine o mai apără? OTAN (NATO)? și dacă OTAN se desființează, cine o apără? generalii burtoși și corupți din M.Ap.N.? – fiindcă puținii militari activi pe care îi mai avem, sînt acum mercenari pe alte tărîmuri).
Nevoia acestui referendum era de fapt legată de acordul de aderare la UE, care presupunea o renunțare parțială la suveranitatea națională.
În prima zi, nu s-a întrunit cvorumul, așa că Adrian Năstase a hotărît să se mai voteze încă o zi, după care a declarat referendumul valid. Au existat (și încă mai există), inclusiv în parlament, voci care au contestat întrunirea cvorumului.
Și ce a constatat poporul, sau acea parte a poporului care înțelege ce se întîmplă, după validarea referendumului?
– s-a renunțat la imunitatea parlamentară – dar am avut la scurt timp surpriza să constatăm că cei mai mari infractori corupți, adică miniștrii, fie foști, fie în funcție, au nevoie de ridicarea imunității! iar la noi, cu foarte rare excepții, miniștrii sînt aleși dintre membrii parlamentului (halal de așa rezervă de cadre, halal de așa separare a puterilor în stat!);
– în schimb, poporul (adică cei care au înțeles) au aflat că deși Constituția vorbește în tîmpenie de statul suveran roman, noi nu mai sîntem suverani – sîntem obligați să ascultăm ordinele primate de la Bruxelles și Strasbourg;
– și parșivul de Năstase, profitînd cu ajutorul presei din „Țara de vite”, a introdus în Constituție adoptarea tacită a legilor – adică atunci cînd primești din afară ordin să adopți o lege dar nimeni nu vrea să se mînjească pe mîini cu ea, atunci o lași uitată, iar după un timp se consideră adoptată! Așa a devenit lege nemernica OUG nr. 31/2002.
Desigur, se poate susține ca România a renunțat la suveranitate prin voința liber exprimată a poporului. Dar ce voință liber exprimată este aceea în care sub nici o formă mass-media nu a atras atenția asupra nemerniciilor care sînt urmărite în realitate de guvernanți, ascunse în spatele promisiunilor mincinoase și frumos ambalate? De asta îmi este frica de referendumuri.
Am avut două referendumuri de demitere a președintelui Traian Băsescu (19 mai 2007 și 29 iulie 2012). Mulți l-au simpatizat pe Băsescu, ceea ce mi-a amintit de vorbele unei tinere (pe atunci!) care pe cînd se zvonea că Nicolae Ceaușescu ar avea cancer la prostată, spunea: „Să plece bătrînul și să vină în locul lui, Nicușor! Asta este de-al nostru, e bețiv și curvar!”. Eu nu știu dacă Băsescu e bețiv și curvar, dar așa umblă vorba.
Nu l-am simpatizat pe Băsescu (pînă în ultimul lui an de mandat), dar în anul 2004 l-am votat. Alegerea lui Adrian Năstase ar fi fost o catastrofă mult mai mare. Apoi, am zis„maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară” și m-am dus și am votat pentru demitere la cele două referendumuri. La ambele însă nu s-a întrunit cvorumul legal de participare. Acum, mă întreb în termenii istoriei contrafactuale, ce se întîmpla dacă Băsescu ar fi fost demis? în 2007 ar fi ajuns președinte Mircea Geoană, iar în 2012 Crin Antonescu sau Victor Ponta, adică din lac în puț.
Trompeta de servici a PSD a aruncat vina eșecului pe seama ambasadelor occidentale sau a Curții Constituționale. Să fim serioși, vina a fost a organizatorilor referendumului. Dacă ești tîmpit, nu te apuca de lucruri importante (mai ales împotriva lui Băsescu, un om de o inteligență diabolică) fiindcă nu te ajută mintea să vezi toți pașii care trebuie făcuți. Victor Ponta nu s-a gîndit la reactualizarea listelor electorale, pline cu morți ori cu români care au renunțat la cetățenie. Și atunci, în mod firesc, nu s-a realizat cvorumul. Din acest eșec, Victor Ponta nu a învățat nimic, astfel încît la următoarele alegeri a păstrat exact aceleași liste – ceea ce înseamnă că a recunoscut implicit justețea deciziei Curții Constituționale.
Am spus că în ultimul an de mandat Băsescu mi-a devenit simpatic. Asta din cauza Antenei 3, din cauza campaniei deșănțate și cretine antibăsescu organizate (probabil) și conduse (sigur) de Mihai Gîdea. Atitea minciuni, exagerări, deformări evidente l-au transformat pe Băsescu într-o victimă, iar victimele sînt simpatizate. Gîdea nu și-a dat de seama de un risc, riscul efectului contrar celui urmărit.
Am avut încă un referendum eșuat (25 nov. 2007) din lipsă de cvorum, cel pentru schimbarea sistemului de vot.
Și am mai avut, probabil unic pe plan mondial, un referendum valid, dar de care nu i-a păsat nimanui. Este vorba de cel din 22 nov. 2009 pentru trecerea la un parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Cvorumul a fost realizat, iar aproape ¾ dintre votanți au fost in favoarea parlamentului unicameral. Dar degeaba, clasa politică dorea un parlament bicameral, cu cit mai multe locuri.
Întrucît pe atunci mai aveam cablu, mi-aduc aminte de o declarație uluitoare a lui Crin Antonescu, în acel moment președinte al Senatului și teoretic candidatul alianței PSD-PNL la președenție, întrebat ce se întîmplă cu votul poporului la referendum, a dat un răspuns de genul „a fost într-un anumit moment istoric” (nu mai țin minte exact exprimarea). Deci Crin Antonescu se dorea președintele unui popor a cărui voință o călca în picioare! Sarcina lui nu era să evalueze momentul istoric al votului, ci să îndeplinească voința poporului.
Am avut multe discuții contradictorii cu diverși prieteni (fie juriști, fie nu) pe această temă, ei susținînd necesitatea continuării tradiției bicamerale, care există și „la casele mari”. Eu am argumentele mele în favoarea parlamentului unicameral:
– tradiția bicameralismului nu are nici o legătură cu democrația – a apărut în Anglia medievală în care au fost înființate Camera lorzilor (mai numeroși, care nu erau aleși ci își obțineau locul ereditar, ca primul născut al lordului proaspăt defunct) și Camera comunelor (cu mai puțini membri decît lorzii) – deci cei numiți pe viață, sînt mai mulți decît cei aleși. La începutul acestui mileniu, a avut loc o infuzie de lorzi – Tony Blair, ca să îi recompenseze pe bancherii evrei care au contribuit la campania sa electorală, i-a făcut pe bandă rulantă lorzi! Scandalul s-a mușamalizat, s-a sistat acordarea titlului tuturor de pe listă, iar un funcționar (țapul ispășitor) și-a dat demisia (sau a fost destituit – nu mai țin minte). Blair a fost foarte recunoscător celor care au contribuit din greu la campania sa – indianul Lakshmi Mittal, unul dintre cei mai importanți contributori, a primit ca recompensă Combinatul siderurgic Galați! (da, ca să se achite de datorie, Blair l-a sunat pe partenerul său întru nelegiuiri Adrian Năstase, mi se pare că a dublat telefonul și cu o scrisoare, rugîndu-l să-i vîndă prietenului lui indian cel mai mare combinat siderurgic al României la un preț prietenos, iar Năstase i-a vîndut lui Mittal combinatul la un preț care dacă mai țin bine minte, a fost cam jumătate din prețul vilei pe care ulterior Mittal a cumpărat-o în centrul Londrei). Într-o lume ideală, Blair ar fi fost arestat, iar Năstase, mult mai mult decît atît, dar lumea noastră este departe de a fi ideală;
– existența a două camere legislative înseamnă plimbarea inutilă a proiectelor de lege de la o cameră la alta, deci o tergiversare inutilă a procesului legislativ;
– s-a ajuns la situația paradoxală, zic eu, în care unii aleși ai poporului au dreptul la ultimul cuvînt asupra unor legi, în timp ce ceilalți, asupra altor legi, adică aleși toți de popor, dar cu competențe diferite;
– în sfîrșit, mă gîndesc și la aspectul cel mai practic, la economii – de ce să suportăm cheltuieli enorme pentru două camere (în mandatul precedent, parlamentarii se apropiau de 600), cînd ne este suficientă și o singură cameră cu doar 300 de incompetenți, corupți și trădători de țară?
*
Acum sîntem în pragul unui nou referendum, unul care acum 15 ani părea absurd, dar trăim timpuri absurde. Un referendum care să definească ce este familia, ce înseamnă soții. De două milenii creștinii știu foarte bine ce înseamnă familia, iar soții înseamnă un soț și o soție. Dar uite că se contestă în prezent ceea ce știm de milenii!
Știți care este paradoxul? Toate relele prezente vin din țările creștine, care în prezent se definesc doar ca fiind de cultură creștină. Valoarea supremă a creștinismului este Adevărul, așa cum ne-a spus însuși Mîntuitorul („Eu spre aceasta m-am născut și pentru aceasta am venit în lume, ca să mărturisesc adevărul” – Ioan, 18.37).
Și totuși, în țările creștine sînt trimiși în închisoare cei care spun adevărul despre exagerările sioniste asupra holocaustului (de aproape trei sferturi de veac știm că în lagărele naziste au murit 12 milioane de oameni, dintre care jumătate evrei, cei mai mulți la Auschwitz-Birkenau – de peste două decenii la Auschwitz placa comemorativă în care se menționau 4 milioane de victime a fost înlocuită cu alta, în care numărul victimelor s-a redus la 1,5 milioane, dar numărul evreilor uciși a rămas tot la 6 milioane). Și tot în țările creștine, instituții asemănătoare CNCD-ul nostru te amendează dacă spui că sodomia este un păcat.
Nu de islamiști îmi este mie teamă, ci de pretinșii conducători creștini!
Vă fac o mărturisire care desigur o să îmi atragă oprobriul comunităților LGBT. În vara anului 1979 am arestat 4 homosexuali! Pe toți într-o singură săptămînă, pe cînd eram procuror la sectorul 4 (în prezent 3) și supravegheam circumscripția 9 de miliție (în prezent secția 12 poliție). Pe primul, l-am arestat întrucît făcea prozelitism; pe următorii doi, prozeliți, i-am arestat întrucît după ce s-au dus în locuința primului unde s-au distrat în felul lor, au bătut măr gazda, l-au legat și l-au jefuit de tot ce era de valoare; iar pe ultimul l-am arestat fără nici o legătură cu primii, într-un alt dosar, pentru mărturie mincinoasă.
Am intrat în acest fel (al anchetei) în lumea lor și cu zeci de ani în urmă, am tras unele concluzii pe care mi le amintesc și acum. În primul rînd, am constatat că sînt extrem de ușor de anchetat, stăteau cu capul aplecat și răspundeau sincer la toate întrebările, în al doilea rind sînt persoane sensibile, multe cu calități artistice și culturale (cei mai celebri homosexuali din România de acum 4-5 decenii erau, nu stiu de ce, balerini, au fost și scriitori, este homosexual Elton John, un cîntăreț pe care l-am apreciat foarte mult dar în prezent, din motive pe care unii ar considera că țin de discriminarea sexuală, nu-l mai suport. Astea sînt concluziile pozitive, dar sînt și celelalte. Homosexualii sînt lași (văd că în unele țări se discută despre acceptarea homosexualilor în armata regulată – treaba lor, nu mă interesează, dar nu i-aș sfătui), mulți își schimbă mult mai des partenerii decît cuplurile normale, sînt extrem de geloși și ucid din acest motiv mult mai des decît în aceleași cupluri normale. Și mai sînt unii, nu știu cît sînt ei homosexuali convinși, dar care practică această deja această meserie pentru a-și jefui sau șantaja partenerii.
În scurt timp, în tot mai multe țări creștine homosexualitatea a fost legalizată, apoi căsătoriile între homosexuali au fost acceptate, apoi homosexualilor li s-a acordat dreptul de a înfia copiii altora (cînd mă refer la homosexuali, includ aici și lesbienele). Totul, sub ochii pasivi ai creștinilor.
Voi fi criticat și pentru asta, dar eu consider homosexualitatea nu ca pe o stare de normalitate, cum se induce ideea, ci ca pe o boală. Ca și zoofilia, ca și pedofilia, ca toate aberațiile sexuale contra naturii. Mitingurile organizate de LGBT au efecte negative, afectează moralitatea, atrag prozeliți – dar sînt aprobate de autorități.
Mai sînt unii bolnavi psihici, obsedații de pedofilia pe internet – ei stau în cămăruța lor și se uită ca tîmpiții la filme sau fotografii, făcute de alții, cu copii (fete sau băieți) în pielea goală. Ei nu fac rău nimănui, nici nu ultragiază opinia publică, precum găștile LGBT, dar totuși, cînd li se găsesc în calculator filmulețele sau pozele, repet, făcute de alții, sînt arestați. Nu este evident că suferă de afecțiuni psihice? Și atunci, de ce în loc să fie internați, sînt arestați? Sînt cumva asimilați dizidenților din vremurile trecute?
Bolnavii mintali, în loc de internare în institutele de specialiate (care oricum, au ajuns ca penitenciarele) primesc pedepse cu închisoarea mai mari decît trădătorii sau devalizatorii economiei naționale (care de fapt, nici nu sînt pedepsiți!). Cea mai mare pedeapsă de care știu în România de azi, este cea primită de actorul și regizorul Mihnea Columbeanu (pedofil, dar nu ca cei virtuali de care scriam înainte, ci chiar efectiv pedofil practic) – 26 de ani și 4 luni de închisoare pentru faptul că plăcîndu-i fetițele, a plătit o mamă să-i aducă fetița ei să se bucure de ea. Păi ăsta este în mod evident anormal, cum sînt și homosexualii, ar fi trebuit să fie internat la Bălăceanca, Gătaia, Sapoca, sau alte instituții de specialitate, din cîte or mai fi rămas, dar este mai pedepsit decît cei care au distrus România.
*
M-am uitat în urmă, și mi-am dat seama că fără să am în asta în plan, m-am referit sub acest titlu la trădare. La trădarea țării, la trădarea poporului. Pentru astăzi, ajunge. Aș mai adăuga două teme. Una, despre cum conducătorii României au sprijinit în mod direct firmele occidentale care au pus mîna pe companiile de utilități să îi jefuiască pe români, iar a doua despre Directivele NKVD pentru țările din Europa de est (da, nu vă mirați, între aceste directive ale lui Lavrenti Beria și politica actuală din UE și implicit din România, există multe similitudini). Cine este curios, va trebui însă să mai aștepte două-trei zile.
Dan Cristian IONESCU
Țară de vite (V)
Nu am probe, dar sînt convins că în momentul în care sub Emil Constantinescu s-a hotărît „întoarcerea armelor” în varianta modernă, respectiv aderarea noastră la UE și OTAN, în discuțiile neconsemnate nicăieri ni s-a cerut să predăm noilor „aliați” mult mai mult decît ce au jefuit sovieticii, adică au cerut tot ce avea mai rentabil România, plus serviciile de utilitate publică. Demnitarii s-au bucurat să facă asta, fiindcă nu o făceau pe gratis. Se susține că primul act de mare corupție în materie de privatizare s-ar fi săvîrșit pe timpul lui Nicolae Văcăroiu, legat de Daewoo (firmă sud-coreeană, dintr-o țară în care condamnarea la închisoare pentru corupție a conducătorilor tinde să devină o practică), cu privire la privatizarea Uzinei de automobile Craiova și a Șantierului naval Mangalia, dar ce contează o șpăguță prezumată de 1 mil. $ față de cele 75 mil. $ șpagă certă luată de demnitarii români pentru privatizarea Romtelecom, șpagă pe care Laura Codruța Kovesi (lăudata președinților României doar cînd sînt în funcție, dar și a ambasadorilor străini, pentru fapul că nu cercetează corupții din SUA, UE și Israel care operează în România) nu numai că a refuzat să o cerceteze, dar cînd a fost obligată de ICCJ, s-a opus, și a cîștigat. M-am săturat cît am scris despre asta, și am scris inutil.
Am pierdut ani din viață luptînd pentru a apăra în instanțe interesele României și ale poporului român. Dar România este o entitate abstractă, în timp ce poporul român este o entitate concretă, care nu este preocupat de interesele lui – preferă să își bată nevasta, să se îmbete la MAT, să se uite la meciuri și telenovele. Am scris mult și despre aceasta și poate că cel mai amplu text de cînd avem internet este următorul:
http://www.napocanews.ro/2015/09/cum-se-falimentau-firmele-romanesti-in-favoarea-celor-din-u-e-pentru-cei-care-au-murit-saraciti-ancheta-e-prea-tarzie.html
Părerea mea este că în cursul negocierilor pentru privatizarea utilităților, în cursul negocierilor s-a discutat cam așa: „măi slugă, pentru șpaga primită, ia măriți voi tarifele și introduceți taxe noi, să vă injure pe voi românii, nu pe noi!
Dau doar trei exemple.
Chiar înainte de privatizarea Romtelecom, Sorin Pantiș a introdus avansul spre decontare, adică plata în avans a două abonamente lunare, majorate lunar în raport de rata inflației, dar nepurtătoare de dobînzi. Ani de zile am luptat alături de camarazii mei (nelegionari!) împotriva acestui abuz, dar cînd banii s-au dat înapoi, nu s-a mai ținut cont de rata inflației, astfel incît fiecare din cei 4,5 mil. români abonați la Romtelecom au fost furați cu 50 % din valoarea reală.
Guvernanții români, nu străinii, au scumpit treptat înainte de privatizare energia electrică și au introdus alte biruri (abonamentul zilnic, adică rezervarea). De la 1,76 cenți un kW/h la data de 1 ian. 1997, tariful a crescut la 10 cenți în aprilie 2003. În prezent un kW/h a ajuns la peste 10 cenți, la care acum se adaugă rezervare, contribuție pentru cogenerare, certificate verzi, accize, TVA.
În București, apa a fost preluată de francezi (opera sau capodopera lui Viorel Lis). La 1 ian 1997, un m.c. de apă rece era 12 cenți, în aprilie 2003, după privatizare, ajunsese la 25,42 cenți. Știu că izbucnise un scandal pentru faptul că „Les eaux Vivendi” încălcase contractul și nu efectuase nici una dintre investițiile promise. In prezent în București un m.c. de apă costă 5,73 lei (aproape 1,5 $), pentru fiecare m.c. de apă folosită și care se scurge în canalizările făcute de Ceaușescu, de Gheorghiu Dej sau de regalitate noi plătim (ceea ce nu plăteam înainte) contravaloarea a 1/2 m.c. de apă, plătim pentru apa pluvială (chiar cînd nu plouă), plătim TMAU (nu știu ce înseamnă asta, dar nici nu mai sînt curios să aflu).
Băncile. Din momentul în care acestea au ajuns în mîinile străinilor (după cum se știe, proprietarii băncilor nu sînt nici moți de-ai lui Avram Iancu și nici panduri gorjeni de-ai lui Tudor – nu comentez mai mult ca să nu se interpreteze), Mugur Isărescu joacă după cum îi cîntă acestea. Dobînzile acordate la depozite sînt sub un sfert din cele pretinse pentru credite, iar aceste dobînzi la depozite sînt la jumătate din dobînda acordată de CEC-ul lui Ceaușescu, neimpozitată și pentru care nu se plăteau comisioane. Am trăit un moment absurd cînd, după ce am cîștigat la Strasbourg un proces impotriva statului român, aflînd că am primit banii în cont la BCR (deja bancă austriacă), am întrebat cînd au intrat – mi s-a spus că nu îmi pot da aceasta informație, decît dacă cer un extras de cont, care m-a costat 10 lei!
A fost o mare greșeală numirea lui Victor Ciorbea ca Avocat al poporului. Din punctul meu de vedere, Ciorbea se afla într-un grav conflict de interese: cum să apere Ciorbea poporul de agresiunea și jaful băncilor, cînd el era sclavul acestora, cînd el le era dator vîndut? În anul 2007 Victor Ciorbea a făcut un împrumut bancar de peste 1,5 mil. euro (se pare că și un altul, mai mic, în dolari) pe care nu are cum să îl restituie. Poate cineva să ne spună cît a achitat Ciorbea pînă în prezent? Dacă s-a cerut executarea lui silită? Aș mai putea vorbi mult despre Ciorbea, dar îmi este scîrbă.
Iar situația băncilor ne arată cine conduce UE și SUA. În UE, ajutoarele de stat sînt interzise în timp ce conducătorii băncilor (care, repet, nu sînt nici moți și nici panduri), după ce le devalizează și provoacă mari crize economice mondiale, primesc ajutoare de stat (de la buget) ca să recupereze pierderile! În SUA, la fel. Eu unul cred că într-o lume cu adevărat creștină, bancile nu și-ar găsi locul. Într-o lume creștină exista solidaritatea și întrajutorarea.
*
În iunie 1947, Lavrenti Beria a lansat Directivele NKVD pentru țările din Europa de Est. Deconspirate pentru prima dată în Polonia, au fost găsite apoi și în alte țări est-europene – mai puțin România, unde încă nu au fost găsite! Cititi-le!
Cititi-le si recitiți-le, întrucît doar așa veți înțelege cum UE și România și-au însușit directivele NKVD-ului! Citiți-le, fiindcă eu voi face doar cîteva referiri:
– art. 10 – infiltrarea pînă la nivelul guvernului a agenților NKVD (azi și aici, a agenților SRI, SIE și din fosta DIA – după atîtea metamorfoze nici nu știu cum se mai numește azi aceasta);
– art. 13 – politica față de mica gospodărie țărănească, pentru a deveni nerentabilă;
-art. 15 – constituirea unor comisii fără drept de decizie, în lipsa unei consultări;
– art. 16-17 – controlul asupra sindicatelor; nu îmi aduc aminte dacă în multele sale cărți Claudiu Iordache a scris ceea ce mi-a spus mie, și anume faptul că atunci cînd împreună cu unii dintre marii lideri sindicali a hotărît înființarea Partidului Solidarității Sociale (un mare eșec), ”cineva” i-a pus în față dosarele partenerilor politici – fie turnători, fie urmăriți (oricum, șantajabili);
– art. 18 – avansarea celor slugarnici și obedienți;
– art. 22 – controlul asupra institutelor de cercetări;
– art. 32 – accentuarea birocrației statului;
– art. 34 – dirijarea antipatiei față de biserică și credința creștină;
– art. 36 – înlăturarea din școli a profesorilor de valoare care se bucură de popularitate;
– art. 41 – împiedicarea reabilitării condamnaților politici;
– art. 42 – conducătorii incompetenți nu sînt destituiți, ci promovați.
Citiți-le și recitiți-le cu atenție, veți mai găsi și alte directive pe care UE le aplică.
*
Revin asupra art. 32, privitor la accentuarea birocrației. Aceasta nu este un scop în sine, urmărește de fapt stresarea cetățenilor, supunerea lor la cozi inutile, ca să nu aibe timp să gîndească, să se organizeze, să acționeze.
În sectorul meu, îl am primar pe Daniel Băluță. Nu l-am votat, deci măcar nu pot să mă înjur pe mine. În primăvara trecută, mi s-a întimplat pentru prima dată să mă duc la vot bou și să plec vacă. Obișnuiam să mă duc la vot alegînd un partid mic, pe care îl simpatizam (și de regulă în care aveam prieteni) – în 2016 m-am trezit că nu am pe cine vota, în alegeri participa, sub diferite sigle, doar mafia!
Nu știu ce promisiuni electorale a făcut Băluță, dar simt ce a făcut.
Există prin lege cazuri care prevăd scutirea de impozit pentru proprietate. Deși este prevăzută prin lege, Băluță îi obligă pe beneficiari să se ducă în fiecare an, pînă în 15 decembrie, la administrația financiară, unde să completeze o cerere prin care să li se recunoască acest drept! Dacă nu ceri, ți se încalcă dreptul!
Băluță a avut o inițiativă, desființînd firma de salubrizare cu care primăria avea contract, a înființat o firmă proprie, a primăriei (am auzit ca ar fi avut și niște interese personale, știu cîte ceva, dar nu comentez). Importante sint trei consecințe:
– dacă pînă acum noi plăteam salubritatea la administrația blocului, pe lista cu cheltuielile de întreținere, acum trebuie să plătim individual, la administrația financiară! Gîndiți-vă la următorul paradox: pentru anii lucrați la stat, am dreptul la o a doua pensie, am dosarul întocmit de 10 luni, dar chiar dacă nu vă vine să credeți, cu genunchii mei care imi fac atunci cînd nu mă aștept surprize neplăcute și cu starea mea în general foarte proastă de sănătate, îmi este teamă să mă duc la coadă la Casa de pensii (după o viață întreagă petrecută pe cîmpul de luptă, să mori la coadă la pensii nu este o moarte prea onorantă!). Și totuși, Băluță mă trimite la coadă să plătesc gunoiul!
– vechea firmă de salubritate, avea din loc în loc tomberoane pentru selectarea gunoiului – acum, nu mai avem; cînd se pune atît accent pe colectarea selectivă, Băluță ne-a privat de așa ceva, am masa din bucătărie plină cu borcane pe care nu știu unde să le arunc;
– înainte, cine lipsea mai mult timp din locuință, era scos de la plata întreținerii – acum, faci gunoi sau nu faci, plătești (asta îmi aduce aminte de un slogan referitor la legionarii condamnați în anii ’50: „vinovat, nevinovat, stuful trebuie tăiat”);
– ca și cum ar fi fost ales de supermarketuri și nu de locuitorii sectorului, primarul Băluță a interzis micilor patroni de magazine să își expună marfa în fața magazinului – asta a dus la pierderi pentru micii patroni români (pe de-o parte, neavînd spațiu de depozitare, au redus aprovizionarea și implicit cîștigul) iar pe de altă parte i-a privat și pe cumpărători (cînd vezi lăzile cu legume și fructe proaspete pe trotuar, ori îți aduci aminte de ceva ce trebuie cumpărat, ori pur și simplu „îți face ceva cu ochiul”, chiar dacă nu aveai de gînd să să cumperi;
– a schimbat (fără să fie nevoie) băncile din stațiile de autobuz cu unele cu spătarul mult mai înalt (ca pentru Ghiță Mureșan), deci mai multe șipci, deci mai scumpe; a început schimbarea din nou a bordurilor; a desființat o serie de chioșcuri de vînzare a presei cu intenția de a le transforma în chioșcuri de vînzare de flori (chioșcurile au fost închise de poliție cu tot ce se afla înăuntru – ziare, cărți, reviste). Ne-am trezit cu o premieră, prima grevă a difuzorilor de presă.
*
„Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi!” – sînt vorbele lui Petre Țuțea. Sînt vorbe grele, de ocară, la adresa poporului român. Dar există oameni care, sacrificîndu-și întreaga viață acestui popor, au dobîndit dreptul de a spune asta. Sînt însă unii care spun astăzi că le este scîrbă de România, pentru care nu au făcut nimic, niciodată.
Nu am făcut închisoare politică – deși mulți ar fi vrut asta, Dumnezeu m-a apărat de fiecare dată. Dar prigoana împotriva mea, a fost permanentă timp de decenii. Eu am suportat-o (este ceva ce ține de sîngele și rezistența aromânilor), Din păcate, mama mea a murit în urma unui atac cerebral grav, cauzat de judecători nemernici care refuzau să-i facă dreptate. Pe tatăl meu, la aproape 80 de ani de viață, l-am găsit plîngînd – administrația financiară îi furase din cont 50 de milioane de lei (vechi) pe care nu îi datora (asta declarase chiar Curtea Constituțională). Am făcut plîngere penală – ca să se acopere au venit cu acte false, încercînd să dovedească respectarea procedurii, depunînd o pretinsă afișare de somație, datată cu două zile înainte de data pretinsei somații! Abuzuri și falsuri peste care au trecut cu vederea poliția, parchetul, instanțele și CEDO. Bieții mei părinți (Dumnezeu să-i odihnească!), oameni cinstiți și buni creștini, au plătit scump faptul că m-au adus pe lume, după care nu m-au strunit ci m-au lăsat sa lupt pentru dreptate și adevăr, pentru România și poporul român.
Cu ce m-am ales pentru asta? Cu comentatorii (anonime) insultatoare sau chiar amenințătoare.
Îmi vine să nu mai scriu. De ce să mai scriu, cînd scriu degeaba? Am scris degeaba despre temele importante, despre trădarea României, despre mafia care a luat-o în stăpînire, despre serviciile care trebuiau să apere țara dar au vîndut-o, și despre multe altele.
Probabil însă că voi mai scrie, punctual, pe teme mici.
Părinții nu mi-au lăsat moștenire o baterie de rachete sol-sol. Fără îndoială, le-aș fi folosit pe toate, ba chiar aș fi împrumutat și altele, de la vecini. S-ar fi făcut însă dreptate în țară, iar România putea în sfîrșit să plece pe drumul cel bun.
Dan Cristian IONESCU
Subiecte similare
» Discutii INCENDIARE intre Gheorghe Nichita si apropiatii sai: "Mi-am rezolvat problemele cu justitia".Aceasta tara este condusa de generalul Florian Coldea, pentru ca presedintele Klaus Iohannis nici nu stie ce are de facut
» România mea şucară ,nu vreau o ţară ca afară, străinii din ţară piară mici , bere în noi dospească "domnu " Dragnea să trăiasCĂ CĂ-I CAPU LA ţara noastră
» Țara pacient, țara cobai, țara dezrădăcinată…
» A insulta credincioşii BOR, făcându-i „vite”, nu se face
» Iohannis a „Rezolvat!”. Acum o scaldă!
» România mea şucară ,nu vreau o ţară ca afară, străinii din ţară piară mici , bere în noi dospească "domnu " Dragnea să trăiasCĂ CĂ-I CAPU LA ţara noastră
» Țara pacient, țara cobai, țara dezrădăcinată…
» A insulta credincioşii BOR, făcându-i „vite”, nu se face
» Iohannis a „Rezolvat!”. Acum o scaldă!
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: IN ZBOR PESTE UN CUIB DE CUCI PLANEAZA LACOMI POLITRUCI :: LECTURI CU SLITUL DESCHEIAT
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|