AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

AUSTRIA: GUVERNUL DE REZISTENTA IMPOTRIVA ISLAMIZARII

In jos

AUSTRIA: GUVERNUL DE REZISTENTA IMPOTRIVA ISLAMIZARII Empty AUSTRIA: GUVERNUL DE REZISTENTA IMPOTRIVA ISLAMIZARII

Mesaj Scris de ion_pribeagu la data de Mier Dec 27, 2017 10:45 am


Dupa legislativele din 1999, Partidul Libertatii (FPÖ) a obtinut 27% din voturile alegatorilor austrieci, venind imediat dupa social-democrati si devansandu-i cu doar 400 de voturi pe conservatorii Partidului Popular (ÖVP ). Atunci ministrul Afacerilor externe, conservatorul Wolfgang Schussel, a luat hotararea curajoasa de a nu mai repeta alianta cu social democratii, formand, dupa indelungi tratative, o coalitie guvernamentala cu FPÖ, partid calificat drept populist in  Austria, dar considerat de extrema dreapta in restul tarilor occidentale.
In Februarie 2000, dupa ce Wolfgang Schussel a devenit cancelar, conducand coalitia guvernamentala dintre conservatori si cei etichetati drept “extrema dreapta”, 14 State membre ale Uniunii Europene au decis sa inceteze intalnirile bilaterale cu guvernul austriac, sa impuna limite in activitatea ambasadorilor de la Viena si sa retraga sprijinul european acordat candidatilor austrieci pentru posturile din organizatiile internationale.
Catalizatorul acestei politici de sanctiuni europene, de pedepsire a dreptei austriece, a fost atunci presedintele de “dreapta” al Frantei, Jacques Chirac. “Dreapta” franceza considera normal ca socialistii lui Mitterand sa conduca tara impreuna cu comunistii, iar, in Austria, conservatorii sa faca alianta cu socialistii timp de 20 de ani, dar nu-si putea imagina si accepta ca dreapta austriaca sa se alieze cu cei considerati de “extrema dreapta”! Dresajul aplicat de stanga “dreptei” franceze si-a aratat, si atunci, efectele.
Luna aceasta, conservatorul Sebastian Kurz a depus juramantul, devenind seful unei aliante guvernamentale ÖVP –  FPÖ care o reediteaza pe cea din urma cu 20 de ani. Si de ce nu, din moment ce, in Germania, Angela Merkel nu se sfiieste, cu scopul de a-si conserva puterea, sa duca tratative pentru formarea unei aliante cu radicalii de stanga de la Bündnis 90/Die Grünen?
Numai ca, de data asta, singurii care au protestat au fost 5000 de anarhisti de stanga, adunati in centrul Vienei sub steagurile rosii si banderole cu sloganul “No Pasarran”, si organele media socialiste europene. “Cancelariile europene” s-au multumit sa-si tina gura dand dovada de multa prudenta.
Despre noul guvern austriac, despre “guvernul de rezistenta impotriva islamizarii” format din conservatori si “extremistii de dreapta” austrieci, autorul Soeren Kern intr-un text publicat pe platforma gatestoneinstitute.org:
<<Anti-imigrationistii Partidului Popular austriac si cei impotriva establishmentului, de la Partidul Libertatii (FPO), au incheiat un acord de guvernare care i-a adus in pozitia sa conduca Austria in urmatorii 5 ani. Aceasta alianta politica revolutionara, care a depus juramantul pe 18 decembrie 2017, a catapultat Austria in fruntea rezistentei din Europa de Est, indreptata impotriva imigratiei musulmane de masa.
Sebastian Kurz, 31 de ani, invingator in legislativele din 15 octombrie, a promis sa stopeze imigratia clandestina. El va conduce impreuna cu Heinz-Christian Strache, 48 de ani, liderul FPO, care sustine ca imigratia de masa este echivalentul islamizarii Austriei. Acordul de guvernare incheiat intre cele doua partide ii confera lui Strache postul de vice cancelar, precum si ministerele apararii, de interne si al afacerilor externe. Aceste posturi vor fi ocupate de personalitati ale FPO.
Sebastian Kurz s-a afirmat criticand in mod deschis politica imigrationala a cancelarului Angela Merkel, care, in cursul ultimilor doi ani, a deschis larg portile Germaniei pentru mai mult de un milion de persoane, in marea lor majoritate barbati, originari din Africa, Asia si Orientul Mijlociu.
Ministru al Afacerilor externe (2013-2017) in precedentul guvern, Sebastian Kurz a jucat un rol cheie in adoptarea unei legi revolutionare privind integrarea imigrantilor. Respectiva lege interzice femeilor musulmane sa-si ascunda fata in spatiul public si islamistilor radicali sa distribuie Coranul, stabilind totodata o lista clara de reguli si obligatii pentru persoanele care doresc sa obtina azil si pentru refugiatii autorizati sa stea in tara.
Noua lege le cere imigrantilor proveniti dintr-o tara terta sa semneze un “contract de integrare” care ii obliga sa scrie si sa vorbeasca germana si sa urmeze cursuri despre “valorile fundamentale juridice si sociale austriece”. Imigrantii trebuie sa dobandeasca, deasemenea, “cunostinte despre regulile democratiei si principiile de baza care decurg din acestea.”
Sebastien Kurz a cerut, deasemenea, revizuirea legii islamice (Islamgesetz) care guverna statutul imigrantilor musulmani de mai bine de un secol. Noua lege, adoptata in februarie 2015, are drept scop integrarea musulmanilor si combaterea radicalismului prin promovarea unui “islam austriac”. Noul text al legii precizeaza clar ca legea austriaca este pentru musulmanii care traiesc in Austria, deasupra Sharia.
Potrivit statisticilor Universitatii din Viena, numarul musulmanilor din Austria a depasit 700 000 de persoane (8% din totalul populatiei), fiind in 2001 de 340 000 (4,25%) si in 1990 de 150 000 (2%).
Austria, tara traditional catolica, face fata unei uriase schimbari demografice si religioase, care pastreaza toate aparentele unui proces ireversibil. La Viena, unde musulmanii reprezinta acum 12,5 % din populatie, elevii musulmani sunt déjà mai numerosi decat elevii catolici, in licee si colegii. In scolile elementare vieneze, elevii musulmani sunt pe cale sa depaseasca ca numar elevii catolici.
In acelasi timp, Austria se prezinta ca o baza importanta a islamului radical. Agentia austriaca pentru protectia statului si lupta impotriva terorismului (BVT) a tras un semnal de alarma in legatura cu “radicalizarea exploziva a miscarii salafiste austriece.” Salafismul este o ideologie anti-occidentala, care , peste tot unde prinde radaciuni, lupta pentru impunerea Sharia.
Sebastien Kurz, care a facut campanie cu un program intitulat “Lege si Ordine” a declarat ca “imigratia, asa cum a fost ea organizata in ultimii ani, a schimbat tara noastra de o maniera negativa.”  El a adaugat: “Imigratia necontrolata a distrus ordinea in Austria”.
Heinz-Christian Strache este un prieten al Israelului, care s-a distantat de retorica extremei drepte austriece. El insista asupra faptului ca antisemitismul nu-si are locul in partidul pe care-l conduce si preconizeaza un front comun de lupta impotriva islamistilor. El a promis ca va veghea ca “boicotarea produselor israeliene sa dispara din agenda”.
In aprilie 2016, in timpul unei vizite oficiale la Memorialul Holocaustului de la Yad Vashem din Ierusalim – vizita organizata de Likoud, partidul premierului Benjanim Netanyahou – Strache a declarat: “Pentru noi este important sa actionam impotriva antisemitismului si sa discutam impreuna problemele pe care le avem in comun: antisemitismul apare din nou avand drept provenienta islamismul si stanga.Noi avem multe in comun cu Israelul.  Am spus intotdeauna ca daca definim Occidentul ca iudeo-crestin atunci Israelul reprezinta frontiera lui. Si daca Israelul cade, Europa cade si ea, si invers.”
Strache a declarat ca datorita politicii sale imigrationiste, Angela Merkel este femeia cea mai periculoasa din Europa. In repetate randuri el a afirmat ca Islamul nu face parte din Austria. Strache a adaugat : “afluxul incontrolabil de imigranti straini in cultura noastra, care profita de sistemul nostru de protectie sociala, creaza, pe termen mediu, un climat propice razboiului civil. Eurosceptic convins, Strache a calificat Uniunea Europeana drept “un monstru birocratic” si a estimat ca Marea Britanie “ a iesit foarte bine ca urmare a Brexitului”.
La cererea insistenta a lui Strache, Karin Kneissl, o specialista a Orientului Mijlociu, care vorbeste 8 limbi, printre care araba si ebraica, a acceptat portofoliul Afacerilor Externe. Kneissl s-a aratat extrem de critica la adresa presedintelui Comisiei Europene, Jen Claude Juncker, pe care l-a calificat drept “Cezarul de la Bruxelles”. Ea a declarat ca politica imigrationala a Angelei Merkel se caracterizeaza printr-o “incredibila neglijenta”.
Kneissl nu s-a simtit deranjata sa declare public, ca cea mai mare parte a “refugiatilor” care sosesc in Europa este compusa din barbati tineri, de 20-30 de ani, care se incadreaza in categoria “imigrantilor economici teleghidati de testosteron”. La televiziunea austriaca, Kneissl a afirmat ca  una dintre cauzele revoltei din lumea araba sunt  “acesti tineri arabi care neputand sa-si gaseasca o sotie din cauza lipsei locurilor de munca si a locuintelor sunt privati de statutul de barbat adult in societatea traditionala.”
Herbert Kickl, presedintele Partidului Libertatii, care ii scria discursurile lui Jorg Heider, fostul sef al partidului, a devenit ministru de interne. Acest apropiat a lui Strache ocupa o pozitie cheie in ceea ce priveste securitatea interna si controlul frontierelor. Mario Kunasek, un militar de cariera, a trecut la conducerea ministerului Apararii. Dintre cei 16 viitori ministri, doar Kurz are experienta de guvernare.
Un document de 180 de pagini defineste agenda noului guvern pe perioada 2017 -2022. Figureaza aici promisiunea de a combate islamul politic, de a lupta impotriva imigratiei clandestine, de a accelera procedurile de azil si de a organiza un summit european privind imigratia in semestrul doi din 2018, data la care Austria va accede la presedintia UE.
Acelasi document prevede consultarea populatiei in mod regulat, prin intermediul referendumului, dar refuza explicit orice proiect de referendum asupra locului Austriei in Uniunea Europeana.
In afara de asta, documentul prevede o serie de exigente: imigrantii vor trebui sa invete germana; copiii imigrantilor care nu vor atinge, in timpul scolii maternale, nivelul de cunoastere al limbii germane cerut, nu vor trece mai departe ci vor repeta pregatirea; pedepsele pentru crime sexuale vor fi marite; bugetul apararii si efectivele politiei vor fi marite; numarul functionarilor va fi redus si fiscalitatea stabilizata.
Curios, documentul preconizeaza o angajare mai puternica a noii coalitii in proiectul european …Unii observatori explica angajamentul european al lui Kurz, drept o dorinta de a calma nelinistile generate in afara granitelor Austriei de prezenta la guvernare a euroscepticilor din FPO si a politicii lor anti-islamice.
Altii il descriu pe Kurz drept un pragmatic “anti establishment gata sa lucreze cu establishmentul”.
Kurz s-a angajat tot odata sa respinga politica obsesiva a UE in privinta cotelor obligatorii de imigranti. “Voi lupta impotriva acestei politici migratoare eronate. Fara o protectie eficace a frontierelor exterioare a UE, nu vom pune capat imigratiei clandestine.” – a mai declarat el.>>

ion_pribeagu

Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum