AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Vom alege între Teleorman și Bruxelles?

In jos

Vom alege între Teleorman și Bruxelles? Empty Vom alege între Teleorman și Bruxelles?

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Mar 24, 2018 12:28 pm

De când și-au pus guvernele, socialiștii nu fac nimic altceva decât să inventeze dușmani. Mai întâi a fost Soros, vinovat că plătea câinii din fața guvernului. A urmat ofensiva împotriva multinaționalelor, au venit la rând băncile și apoi statul paralel. De o lună încoace, pe măsură ce se apropie sentința în procesul lui Dragnea, gașca din jurul teleormăneanului se screme de-un conflict cu Comisia Europeană.Pentru Dragnea și ai lui, un astfel de conflict pare vital; i-au învățat consilierii aduși din Israel că doar așa își pot talibaniza electoratul, că dacă pâine nu e, măcar circ să arunce pe piață.
Sunt două direcții. În prima încearcă să vadă cât de mult își pot forța norocul pe la poarta ambasadelor. Au mârâit un an și jumătate cum că străinii ne fac colonie, că, muicăăăă, suntem neam de piatră și n-avem nevoie de lecții de la ăia, civilizații cu comenzi pe volan. Dacă vă amintiți, am cumpărat acele rachete Patriot – esențiale pentru apărare – după bâlbe jucate ale socialiștilor. Săptămâna asta a trecut Tăriceanu pe la fabrica de elicoptere să dea mesajul că e greu să încapă în strategia de apărare și texanii de la Bell. Așa, ca o boare, înainte cu două zile se zvonise că Dragnea nu e bine primit în SUA și că vizita e anulată.
Cealaltă direcție? Vor să vadă cât pot întinde coarda cu Uniunea Europeană. Guvernul se zborșește la instituțiile europene, face caz de un document care cerea ca dosarele de corupție să fie puse pe rol și să existe soluții, așa cum e normal în țările civilizate. Dosarele de corupție ale politicienilor, da?; nu ale fetei de la ghișeu care a primit o ciocolată cu lapte. Și de aici, tăvăleală cât încape la televiziunile de partid.
De fapt, din toate câte le face și chiar dacă dintre dinții ăia stricați iese câte-un „nu știu, am aflat din presă” – exact în momentele importante -, Dragnea transmite semnale că vrea să negocieze. Și-a băgat familia în tot felul de afaceri și libertatea e cu atât mai scumpă cu cât nu se știe dacă bombonicile din preajmă-i nu-și varsă ofurile pe la vreun procuror.
Asta e miza, așa o văd.
Ce urmează? Va fi limbaj dublu: adică dorințe arzătoare de apartenență la Uniunea Europeană și NATO – din vorbe, iar din fapte va rezulta exact contrariul. Ce nu înțelege gașca socialistă a lui Dragnea – și spun asta pentru că nu toți socialiștii sunt penali – e că nimeni, niciodată, nu a obligat România să intre în sistemul de valori al Uniunii. Ne-am rugat de ei, ne-am făcut preș, am intrat cum am intrat și în loc ca tovarășii politicieni să vadă în asta o istorică oportunitate pentru țară, au bifat-o doar pentru ei: fonduri europene, licitații cu dedicație, infrastructură pe alese. Furăciuni. În rest, subdezvoltare, buda în curtea școlii, batjocură la adresa privaților, angajări de fii, fiice și amante pe la companii de stat.
Populimea va afla și-și va întări burțile cum că statul ăsta de drept înseamnă o dictatură a Bruxelles-ului, că Bruxelles-ul are interesul să nu intre bani mai mulți în „buzunarele românilor” (argumentul cheie adus în toate nemerniciile) – evident, la pachet cu miorlăiala cu „România = colonie” sau alte porcării naționalist-mobilizatoare. Se va da de ceasul morții gașca, dar ceea ce face Bucureștiul nu-i despre abordare diferită a ceea ce trebuie să devină Uniunea Europeană, ci pur și simplu despre politicieni care au jefuit și n-au chef să intre în pușcărie.
Cam aici e jocul cel mare; și chiar dacă fac pe atotputernicii pe la televizor și se țâfnoșesc că „nu stă DNA-u’-ntr-un om”, uită că nici Uniunea Europeană nu stă într-o țară – fie ea sub papucul Teleormanului ajunsă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8619
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum