AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

UNIVERSITAR GERMAN, MUSULMAN SIRIAN, ATRAGE ATENTIA ASUPRA TRANSFORMARII EUROPEI IN EURABIA

In jos

UNIVERSITAR GERMAN, MUSULMAN SIRIAN, ATRAGE ATENTIA ASUPRA TRANSFORMARII EUROPEI IN EURABIA Empty UNIVERSITAR GERMAN, MUSULMAN SIRIAN, ATRAGE ATENTIA ASUPRA TRANSFORMARII EUROPEI IN EURABIA

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Apr 14, 2018 7:48 am

In general, genul acesta de discurs, de mesaj, atrage dupa el, automat, si acuzatiile, deacum obligatorii, de islamofobie, xenofobie si rasism. Acum insa cel care-l rosteste este Bassam Tibi, un musulman sirian, profesor universitar de relatii internationale la universitatea din Gottingen. Asadar, despre islamofobie, despre consecintele imigratiei musulmane, despre islamizarea Europei, despre viitoarea Europa islamica, despre Eurabia, care va lua locul Europei, “insula de libertate intr-un ocean de tiranie”, cu Bassam Tibi, un universitar german, musulman de origine siriana. Textul a fost publicat pe siteul fdesouche.com
<
Este inca permis sa ne intrebam liber despre consecintele imigratiei musulmane in Europa? Este inca posibil, sau permis, ca in contextul unei dezbateri obiective sa contrazici discursul dominant facand referire la trei experti recunoscuti pe plan international, Bernard Lewis, Bat Ye’Or si Walter Laquer? Toti trei aparand teza potrivit careia viitorul Europei va fi transformarea ei in Eurabia? In fine, este posibil ca potrivit statisticilor sa se traga concluzii care prevad cresterea proportiei populatiei arabo-islamice care traieste pe pamant european?
Printre restrictiile impuse de discursul dominant asupra dreptului fundamental la libera exprimare stiintifica in legatura cu subiectul in discutie se numara si acuzatia de islamofobie. Acest termen a fost inventat in Iran la inceputul anilor 80 pentru a inabusi din fasa toate discutiile critice asupra islamului si a islamismului. Ulterior a fost folosit ca o acuzatie si a fost adoptat de catre stanga. Scriitorul francez Pascal Bruckner se opune acestei directii. El vorbeste despre o islamofobie inventata, ale carei principale victime sunt cei care nu participa la tentativa deplorabila de interzicere a  subiectului privind “imigratia islamica si consecintele ei”.
Sub titlul “Imigratia islamica si consecintele ei” am publicat o carte care a fost ascunsa sub cortina tacerii de toata media de limba germana. Sunt una dintre victime. Acum, argumentele pot fi defaimate, dar este mai eficient sa le treci sub tacere in media. Dar ce faci cu statisticile?
La inceputul acestui secol, in 2004, restrictionarea libertatii de exprimare stiintifica nu era atat de severa ca azi. Cotidianul Die Welt a publicat pe 28 iulie 2004 un interviu cu istoricul Bernard Lewis de la Princeton sub titlul “Europa va fi islamica pana la sfarsitul secolului XXI”. In acelasi an, termenul “Europa Islamica” a aparut pentru prima oara intr-un articol publicat in magazinul american Weekly Standard (nr. 4/2004), scris de catre conducatorul Financial Times, Christoph Caldwell. Un an mai tarziu, publicista evreica de origine egipteana Bat Ye’Or a publicat in Statele Unite o carte foarte apreciata, “Eurabia”. Ea vorbea acolo de o tendinta demografica si culturala masiva indreptata catre transformarea Europei intr-o entitate islamo-araba. Declaratiile profetice ale acestei carti sunt de o actualitate arzatoare mai ales acum, dupa criza refugiatilor din 2015/2016.
Imi amintesc mereu de aceasta carte cand aud azi in multe orase germane, in transportul si locurile publice, cum “Noii Germani”, imigrantii, vorbesc foarte tare o araba primitiva care ma deranjeaza mult in calitatea mea de arabofon vorbitor nativ de limba siriana. Araba este o limba mondiala frumoasa si foarte civilizata dar numai daca a fost invatata in scoli. Arabii instruiti vorbesc o limba diferita de ceea care auzind-o atat de des pe strazile Germaniei, dupa 2015, ma face sa cred ca ma aflu intr-o tara araba.
Araba pe care o aud azi in Europa nu este limba inginerilor si medicilor sirieni educati care ne fac sa credem in cultura ospitalitatii. Aud vorbind un taran si un locuitor al bidonvillului. In calitatea mea de sirian civilizat nu am cunoscut poligamia nici in familia mea si nici in mediile din Damasc unde mi-am petrecut primii 18 ani ai vietii. In articolul “Strafbar, aber tolerated” (28 ian. 2018) jurnalul Welt Am Sonntag vorbeste despre existenta poligamiei printre numerosii refugiati sirieni, dand exemplu un sirian care si-a adus cele 4 sotii si 23 de copii in Germania, in cadrul regruparii familiale, pe banii contribuabililor germani. Si ziarul adauga ca nu e vorba de un caz izolat.
Revin acum la statistici. In America,  Pew Center a publicat previziunile statistice pentru anul 2050, previziuni publicate si de Frankfurter Allgemeine Zeitung pe 30 noiembrie 2017. Potrivit raportului “proportia de musulmani in Germania va trece de la 6,1% in 2016 la 20% in 2050”. In calitate de sirian si de musulman nu am nicio obiectie, daca acesti oameni devin Europeni si nu aduc dupa ei, in Germania, conflictele si violenta din Orientul Mijlociu. Realitatea este ca refugiatii arabi sunt cei care schimba Germania si nu invers. Pentru a evita prejudecatile si alarmismul inca de la inceput, insist asupra faptului ca aceste argumente nu sunt indreptate impotriva persoanelor care fug, ci vizeaza posibilele consecinte care vor influenta negativ Europa.
Independent de statisticile citate, si cu mai bine de un deceniu mai devreme, scriitoarea Bat Ye’Or a publicat o carte provocatoare, “Eurabia”, pe care déjà am citat-o. Walter Laqueur, autoritate mondiala, argumenteaza de aceeasi maniera ca si Bat Ye’Or in cartea sa “Ultimele zile ale Europei”. El scrie: “Declinul Europei este regretabil; poate fi doar incetinit”. El adauga ca “Europa Islamica va fi foarte diferita de ceea ce stim si apreciem.” Ca si Bat Ye’ Or, Laqueur are radacini evreiesti si isi subliniaza simpatia fata de refugiati pentru ca a fost in situatia asta de trei ori, in viata sa. In prefata cartii sale, Laqueur se apara contra faptului de a fi plasat la “extrema drepta”, asa cum a facut-o stanga comunista cu disidentii.
In cele ce urmeaza voi vorbi mai in detaliu despre cartea “Eurabia”. Autorul afirma ca datorita imigratiei musulmane este in curs de desfasurare o “transformare a Europei in Euro-Arabia”. Niall Ferguson, cunoscutul istoric de la Oxford si Harvard face elogiul cartii lui Bat Ye’Or, spunand: “Mai tarziu, istoricii vor considera cuvantul Eurabia drept profetic.” Bat Ye’Or este suprinsa ca mass-media europeana promoveaza cultura de primire. “Imigrantii care vin in Europa sunt creatorii Eurabiei”. Cu toate astea amenintarea nu este remarcata. Cu ce se va deosebi Eurabia de Europa occidentala? Bat Ye’Or raspunde: “Mai putin europeana”. Acesta pare si scopul multiculturalistilor europeni de stanga care resping identitatea europeana, ba chiar eticheteaza apararea ei drept rasism. Potrivit lui Bat Ye’Or , Eurabia va fi rezultatul islamizarii Europei. Ca evreu, ea este contrariata de faptul ca Eurabia afiseaza o combinatie de anti-americanism cu anti-semitism. “Antisemitismul este fata Eurabiei musulmane de maine” – spune ea.
Bat Ye’ Or atrage atentia asupra masurilor dure, luate de propaganda, impotriva celor care critica acest scenariu. Orice pozitie indreptata contra afluxului crescut de imigranti musulmani catre Europa este calificata drept rasism. Cu un deceniu inainte de statisticile PEW, Bar Ye’Or a introdus ca argument demografia. Intre 1950 si 2000 numarul total al populatiei arabe a crescut de la 80 la 320 de milioane. Astazi se poate vorbi de circa 400 de milioane de arabi, dintre care jumatate au mai putin de 20 de ani. Si singura lor perspectiva de viitor este fuga in Europa! Din cauza asta, Bernard Lewis, in World Interview, a exprimat ipoteza ca Europa va fi arabo-islamica pana la sfarsitul secolului XXI. Bat Ye’Or a notat, deasemenea: “In general, integrarea a esuat. In locul ei asistam déjà la o islamizare.”
Bat Ye ‘Or se protejeaza de acuzatiile de defaimare subliniind ca nu are rezerve impotriva musulmanilor, ci impotriva atractiei pe care o manifesta imigrantii musulmani fata de dogmele religioase si politice ale Islamului. Deasemenea este impotriva imigrantilor musulmani care refuza sa se integreze in cultura europeana. Intr-un astfel de context, imigrantii nu devin europeni, ci Europa este cea care devine mai putin europeana datorita arabizarii culturale.
Revin acum la intrebarea care mi-a fost pusa la inceput: de ce eu, un imigrant sirian, ma ridic pentru o Europa seculara si impotriva Eurabiei, impartasind punctele de vedere ale lui Bernard Lewis si Bat Ye’Or? Am raspuns la aceasta intrebare in 1998, in prefata cartii mele  “Europa ohne Identität ?”: “Europa este o insula de libertate situata intr-un ocean de tiranie.”
In lumina crizei refugiatilor din 2015-2016, am publicat o noua editie a acestei carti cu un nou subtitlu: “Europenizare sau islamizare.”. Tara de unde vin (Siria) este una dintre intruchiparile acestui “ocean de tiranie”. Acolo, siitii alauti aflati la putere si sunnitii se ucid intre ei de 7 ani. Si asta va continua sa se intample in anii si deceniile ce vor veni. Diplomatul ONU, italo-suedezul Staffan de Mistura crede ca solutionarea conflictului sirian va fi mai dificila decat incheierea razboiului de 30 de ani.
Lucrurile astea se intampla nu numai in Siria, dar si in Yemen, Irak, Liban, Afganistan. Si acest lucru are efect asupra tuturor tarilor din Orientul Mijlociu. Europa nu poate contracara explozia demografica a acestor tari, primind milioane de refugiati, fara sa piara. “Oceanul de Tiranie” din Orient va atinge Europa transformand-o in Eurabia.
Ce concluzii pot fi trase din discutia privind Eurabia? Realitatea este ca partea islamica a populatiei europene va continua sa creasca in mod inevitabil, fara nicio integrare. Este deasemenea o realitate ca UE nu are o politica de abordare a acestui fenomen care-i ameninta existenta. Este deasemenea o realitate ca nu mai este vorba de un “azil politic”, ci de o “migratie a popoarelor”. >>
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum