AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect

In jos

Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect Empty Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect

Mesaj Scris de ana morosana la data de Dum Iul 12, 2015 11:38 am


Hai să fim cinstiţi, se ceartă Ponta şi Iohannis pentru vreo temă majoră a societăţii româneşti? Pentru ceva care să împingă societatea înainte, au o dezbatere stânga-dreapta, despre raportul muncă-eficienţă în sistemul bugetar, despre grilele de salarizare? Vrea unul mai mult pentru doctori, iar celălalt pentru profesori? Sau îşi aruncă unul altuia responsabilitatea după ce au bătut palma cu toţii pentru mărirea propriilor lefuri, iar acum au declanşat un fals război despre cine a propus asta. Nu vă este clar că toţi au făcut-o, că şi-au dat acordul? Nu este clar că, la final, tot ei vor câştiga financiar şi acum îşi împart doar pierderile de imagine?Mă uit la el cum încearcă să mă convingă că merită fiecare leuţ, că are o funcţie specială, cu multă răspundere, la care nu poate ajunge orice muritor. Că el, supra-omul-demnitarul, nu este egal cu tine, cetăţeanul normal, fie că eşti profesor, inginer, profesor, muncitor şamd. L-am avut în faţa ochilor când pufăia prin nările lui dispreţul faţă de toţi ceilalţi. Am văzut mii de mesaje de indignare, postări pe Facebook, revolta Internetului arăta că un astfel de comportament este condamnabil şi neacceptabil. Că nesimţirea nu poate să fie tolerată. Dar asta nu i-a impresionat prea tare. Pentru că discuţia nu este despre bani, ci despre dispreţ, aroganţă, o mentalitate rudimentară că societatea e compusă din ei şi restul. Că ei sunt primii în toate, iar ceilalţi pot aştepta şi ei la urmă să primească ceva.

Dacă închid ochii, parcă văd mii de Manolache, deputatul care se crede deasupra oamenilor normali, multiplicaţi, sfidători, mimând un război din care la final ei ies câştigători. Îi văd la Palatul Victoria sau la Palatul Cotroceni. Stau ascunşi frecându-şi mâinile în aşteptarea banilor. Că doar ei merită să fie răsplătiţi pentru a nu ajunge cumva corupţi. Iar în jurul lor milioane de oameni asistă la acest spectacol vulgar.

Hai să fim cinstiţi, se ceartă Ponta şi Iohannis pentru vreo temă majoră a societăţii româneşti? Pentru ceva care să împingă societatea înainte, au o dezbatere stânga-dreapta, despre raportul muncă – randament în sistemul bugetar, despre grilele de salarizare? Vrea unul mai mult pentru doctori, iar celălalt pentru profesori?

Sau îşi aruncă unul altuia responsabilitatea după ce au bătut palma cu toţii pentru mărirea propriilor lefuri, iar acum au declanşat un fals război despre cine a propus asta. Nu vă este clar că toţi au făcut-o, că şi-au dat acordul? Nu este clar că, la final, tot ei vor câştiga financiar şi acum îşi împart doar pierderile de imagine?

Când vezi taberele care se împart de-o parte şi de alta, cum premierul Ponta îl contrazice pe fostul premier interimar Oprea, în care are o încredere totală, te gândeşti că este o miză serioasă în joc. Emoţional, premierul are dreptate, că nu poţi să pui demnitarii înaintea celorlalţi bugetari. Dar cum poţi să ignori faptul că Ponta a asistat pasiv, chiar lângă Oprea, când se dădea Ordonanţă de Urgenţă pentru mărirea indemnizaţiei demnitarilor. Că politic şi guvernamental avea toate resursele să blocheze din start adoptarea unei astfel de Ordonanţe. Că ea a fost semnată de numărul doi în PSD şi de ministrul de Finanţe. Că Ponta s-a răzgândit şi nu a mai fost de acord cu ea la fix două zile, după ce şi-a dat seama că Palatul Cotroceni încearcă să se spele pe mâini. Iar Iohannis care saluta Ordonanţa până să fie adoptată, vinde acum povestea că decizia aparţine Guvernului.

Imaginaţi-vă o masă la care Iohannis-Ponta-Oprea s-au aşezat pentru a-şi stabili propria grilă de salarizare, iar când şi-au mărit salariul de trei ori s-au ridicat şi au aruncat vina pe celălalt. Şi noi ar trebui să stabilim pierzătorul şi câştigătorul, când ei îşi savurează victoria.

Războiul lor minor ascunde de fapt o înţelegere ascunsă despre propria bunăstare. Despre ei şi ai lor, despre cum să le fie lor bine. Nu există o dezbatere publică privind grilele de salarizare ale medicilor, profesorilor, altor bugetari. Nu există o discuţie publică ce se întâmplă în economia privată, care continuă să fie în criză, despre evoluţia economiei. Dacă în sistemul bugetar, s-a vorbit des despre o reparaţie, câţi din sistemul privat au ajuns la nivelul de salarizare (în euro) dinainte de declanşarea crizei economice? Discuţia se poate purta şi despre bugetari, dacă sistemul de referinţă nu este leul, ci altă monedă. Acestea sunt discuţiile incomode pe care nu le poartă niciun politician.

Iohannis şi Ponta sau Ponta şi Iohannis au arătat că respectul faţă de restul societăţii nu se câştigă nici când ai în spate milioane de voturi. Respectul îl ai sau nu, înţelegi că ceva este moral sau nu fără să îţi explice cineva. Au explicat cuiva de ce trebuie să câştige ei doi de 18 de ori mai mult decât un profesor sau un medic rezident? Nu sunt împotriva majorării salariilor demnitarilor, dar totul trebuie să arate o logică, un raport corect faţă de ceilalţi. Un raport în care să se arate ce a stat la baza lui x18. A existat vreo dezbatere publică despre această Ordonanţă sau totul a fost făcut pe şest?

Pentru restul de 99% din societate, singura veste sigură este că salariul şi pensia nu se va majora cu 200 – 300%. Nu vă certaţi pentru cine are dreptate în războiul Ponta – Iohannis, salariul vostru nu se va regăsi într-o Ordonanţă de Urgenţă. Că doar nu suntem supra-oameni ca ei, să ne mărim salariul direct prin Ordonanţă de Urgenţă şi apoi să ne certăm cine e de vină.

Asistăm la un conflict fals, pornit de la orgolii, mult aşteptate trădări în Coaliţie, dar pe care ei l-au câştigat deja. Credeţi că se sperie de revolta voastră, că le pasă? Credeţi că vouă o să vă fie mai bine după acest scandal? Frica lor nu este de voi şi nici nu se mai feresc să o spună: frica lor este de DNA, oricât şi-ar majora salariul.
Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect Copy-of-sorina-an
Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect Florin-negrutiu-editorial
Scandalul din care Ponta şi Iohannis câştigă mulţi bani şi puţin respect Alex-livadaru
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 131
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum