AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Două dame arestate-n Costa Rica

In jos

Două dame arestate-n Costa Rica Empty Două dame arestate-n Costa Rica

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Oct 04, 2018 10:27 pm


Două dame arestate-n Costa Rica 42999647_151757735770608_1903945576249032704_n
Dacă o știre de acest fel ar fi apărut în perioada interbelică, presa-presă ar fi invadat bulevardele cu ziariști (așa se numeau atunci vînzătorii de ziare) care să strige titlul edițiilor speciale: „Coana Joițica arestată!“, „Nuţi priponită-n Costa Rica!“, „De la Cotroceni la pîrnaie!“, „Metresa și procurora în cătușe!“ etc. Am putea încerca să ne imaginăm cum ar fi urlat ziarele dacă ar fi fost în situația să anunțe arestarea Elenei Lupescu! Joi dimineață, la intersecții nu se transmiteau decît înjurături.
La orele dimineții, orașul este ca un spital de nebuni pe roți, ca un șarpe metalic nervos, ca Saigonul în orele de evacuare înaintea intrării comuniștilor. Bomba se rostogolea pe la radiouri. Trezitorii de dimineață, surescitați și cînd vorbesc despre ploaie sau despre ora exactă, tremurau de plăcere și erau gata să ronțăie microfoanele, ca să producă mai mult zgomot. Coana Joițica a regimului Băsescu a fost săltată de pe stradă! Mamma mia, mamma mia! Evenimentul avea reverberația unui cutremur politico-financiaro- geologic. Mai vedetă decît Traian Băsescu, mai damă decît frumusețile și manechinele regimului, Elena Udrea a fost un soi de poveste de succes a mahalagioaicei din Pleșcoi, scăpată în palatul prezidențial al României. Cele două cucoane, cîndva faima Bucureștilor și a Coastei de Azur, unde Nuţi cheltuia cu punga de plastic, au poposit la arestul Interpolului din Costa Rica după luni bune de lăfăit la umbră groasă și prin baruri parfumate. Nu mă gîndesc la penibilul lui Teodor Baconschi, cel cu „Elena, cînd mă uit la tine…“, la Marin Anton sau la ceilalți din lungul șir de lingăi și profitori din preajma Joițichii. Mi-a alunecat gîndul doar la Traian Băsescu. Sigur n-a hăhăit prelung. Mai degrabă o fi încremenit. De ce or fi luat-o? Și așa, la modul demonstrativ, de pe stradă, și filmată cu telefonul pentru a putea livra televiziunilor o probă pentru veridicitatea știrii? Nu cumva Elena a făcut o prostie? Sau Alina Bica? Sau amîndouă? Presupun că nici un român nu-și imaginează că Udrea și Bica trăiau din vîndut banane sau gogoși pe plaja din Costa Rica. Și de cînd o țin într-o vacanță, de cînd se tot sulemenesc ca să trimită fotografii în țară, cheltuiesc niște bani. Din ce cont plătesc ele hotelul și din ce cont se învîrt în acest paradis turistic? Presupun că dintr-un cont din Panama, din paradisul fiscal de unde vor fi mișcat niște bani. Dacă și-au transferat 500 de euro, nu le prindea nici dracu’. Dar dacă au transferat cîte 2-3 milioane de euro să își cumpere o căsuță la malul mării? Ce mare brînză, or fi zis ele!
Mandatul Interpol poate fi o formalitate. Arestarea ține o zi, două, trei și apoi se duc înpoi la plajă, una fiind protejată de cetățenia copilului abia născut. Și pînă le-o aduce Interpolul în România și pînă Costa Rica le extrădează, ne pensionăm cu toții! Dar dacă această arestare neașteptată trădează o greșeală a celor două, iar greșeala ar putea fi legată de o sumă enormă de bani? Să nu uităm că actualul președinte al republicii Costa Rica, Carlos Alvarado Quesada, reprezentînd un partid de stînga, a cîștigat alegerile cu o campanie centrată pe anticorupție. Și de la instalarea sa din 8 mai 2018 și-a început mandatul inclusiv cu punerea în aplicare a planurilor sale de combatere a corupției. Quesada nu prea seamănă cu Iohannis. Cine urmărește puțin subiectul în presa internațională află că predecesorul lui Quesada, Luis Guillermo Solis, cel care a condus Costa Rica între 2014 şi 2018, este deja subiectul unui mare scandal și al unui dosar de investigație pentru corupție.
Este greu de crezut că președintele Quesada n-a auzit povești despre România, despre corupție și n-a citit despre prezența în țara sa a celor două dame. Și că serviciile secrete costaricane nu-i vor fi livrat informații despre activitatea lor. Mi-e greu să-mi imaginez că a cerut reținerea celor două pentru a le invita la o cafea și pentru a afla de la ele secretele succeselor în bătălia anticorupție dusă de Traian Băsescu. Mai degrabă președintele costarican a aflat un răspuns la întrebarea din ce trăiesc cele două dame de la București (mai ales că în guvernul precedent a ocupat postul de ministru al Muncii). Nu apăreau pe nici o listă de investitori și nici pe altele cu femei salariate.
Punerea neașteptată în aplicare a mandatului de arestare prin Interpol trebuie să ascundă mai mult decît o simplă aplicare internațională. Cred asta și pentru că avocații, unii apropiați de marinar, au dat fuga la TV să ne spună că șansele de expulzare din Costa Rica sunt nule. Nu știu. Dar arestarea celor două dame a bătut scandalul de la Strasbourg și deschide calea unor negocieri.
Dacă se hotărăsc amîndouă să vorbească în fața unor procurori?


 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum