CU UN IOHANNIS NU SE FACE PRIMĂVARĂ. ORI DESPRE EPOPEEA SCHIMBĂRILOR NOASTRE CELE DE TOATE ZILELE
Pagina 1 din 1
CU UN IOHANNIS NU SE FACE PRIMĂVARĂ. ORI DESPRE EPOPEEA SCHIMBĂRILOR NOASTRE CELE DE TOATE ZILELE
Ceea ce nu înțelegem noi, românii, este că o schimbare nu se face cu o floare. Cu un Iohannis nu se face primăvară! Ne-a demonstrat asta istoria recentă, atunci când l-am ales și l-am reales pe Băsescu președinte, ne demonstrează haita de lupi care se regrupează acum în jurul lui Iohannis cel reales.
Toată poleiala schimbării se duce odată cu instalarea la putere a noilor guvernanți, dând la iveală aceleași figuri care, în numele cinstei, își consolidează averile cu bani publici, aceiași ipocriți care vorbesc de funie în casa spânzuratului, aceleași cumetrii cu gura plină și mânjită de zoaiele meselor îmbelșugate.
De altfel, schimbarea este dorită doar de populație, partidele românești orbitând în jurul unui sistem de interese dispus și capabil să arunce interesul public peste bord, la prima ocazie. Au în comun compromisul, năravul de a se dedulci cu banul public și înclinația de a-i înțelege și ierta pe păcătoși. Cu asemenea oameni, schimbarea nu are cum să aibă loc. Cine să o facă? Cei care sunt, la rândul lor, creațiile fostelor guvernări?
Cine să modifice percepțiile bieților români despre societate, implantate în conștiința lor de PCR-PSD-PNL-USR? Noi, niște bieți idealiști și naivi, care am deșteptat niște așteptări utopice bazându-ne doar pe un entuziasm de moment, bine manipulat, stimulând astfel energii care s-au epuizat de fiecare dată fără rost? În fapt, toată furia acestui vot nu a fost doar împotriva Dăncil_oaiei și a PSD, ci împotriva întregului sistem. Instituțiile conduse de același soi de indivizi proști, primitivi și aroganți, care au uitat cum și cine le-a dat puterea? Este ridicol și dacă te gândești.
În ziua în care am avut „onoarea” de a-l cunoaște pe președintele PNL Buzău, am văzut cum lucrează și actualii conducători. Atunci, eram trimis efectiv la plimbare de Cristinel Romanescu, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău aka președintele de astăzi al filialei locale a PNL, având ca garant cuvântul lui de onoare că totul se va rezolva în câteva zile. Îndrăznisem să cer socoteală pentru amânarea la „sfântul așteaptă” a rezolvării unor abuzuri săvârșite de foștii ștabi ai Buzăului, iar „omul” mă „rezolvase” dându-și „cuvântul de onoare” și… atât.
Altfel, să te mai miri, după ce te-ai convins că satele romanești trăiesc și astăzi timorate, la discreția bunului plac al micilor tirani locali, de ce românii declară, la fiecare „schimbare”, că nu au încredere în cei veniți la putere, de ce ei consideră că noul sistem este în fapt cel vechi, remodelat, așa, de ochii lumii, cu aceleași piese, mentalități, structuri și păcate capitale, osificate și ele, nu atât în persoane de data aceasta, ci în chiar specificul funcțiilor pe care noii veniți le ocupă, ca niște clone perfecte ale predecesorilor lor?!
Iată de ce vă spun astăzi, odată cu stingerea pic cu pic a entuziasmului ce ne-a dus la urne, că schimbarea nu va avea loc! Atâta timp cât provinciile românești vor rămâne la discreția baronilor locali, a infatuaților plătiți regește din banul public, a turnătorilor și proștilor cu proptele numiți, spre batjocora votului nostru, în funcții publice, sclipiciul Crăciunului va trece repede, dar primăvara tot nu va veni! Săptămână minunată!
Subiecte similare
» Pas cu pas spre un nou fals: Iohannis, falsul nostru cel de toate zilele
» Balada Miorita in zilele noastre
» Paleologu: Iohannis e incantat sa intre cu Dancila in turul doi si face toate eforturile s-o ridice. Sunt calcule meschine, cu efect de bumerang
» Paleologu: Iohannis e incantat sa intre cu Dancila in turul doi si face toate eforturile s-o ridice. Sunt calcule meschine, cu efect de bumerang
» Ce ar putea să răspundă Klaus Iohannis dacă va fi întrebat – și desigur ar putea fi – despre cele două schelete de elefant căzute din dulapul său?
» Balada Miorita in zilele noastre
» Ce ar putea să răspundă Klaus Iohannis dacă va fi întrebat – și desigur ar putea fi – despre cele două schelete de elefant căzute din dulapul său?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|