AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SUA versus Iran = blat?

In jos

SUA versus Iran = blat? Empty SUA versus Iran = blat?

Mesaj Scris de Admin Joi Ian 09, 2020 4:35 am

În cazul situației din Orientul Mijlociu încep să se sedimenteze informații pe care dacă le analizăm ne putem forma o imagine nouă și mai apropiată de realitate. Un prim indiciu în acest sens a apărut ieri, când premierul irakian Adel Abdul Mahdi afirma că ar fi primit un avertisment verbal din Iran, în care era înștiințat că o ripostă a Teheranului după uciderea generalului Soleimani este iminentă.
 

Există așadar informații că iranienii au anunțat oficialii irakieni inclusiv despre obiectivele pe care le vor ataca, mizând pe faptul că aceștia la rândul lor îi vor avertiza pe americani. De altfel, conform unor imagini luate ieri bazei aeriene (Ain Al-Assad Air Base) de către un satelit particular aparținând firmei Planet Labs, observăm distrugeri minime ale infrastructurii militare.
Astfel, au fost lovite doar câteva adăposturi pentru avioane, depozite și un rezervor de combustibil. Clădirile unde își desfășura activitatea personalul american, pista și mai ales numeroasele aeronave neadăpostite – au rămas neatinse. Această stare de fapt ridică semne serioase de întrebare în privința atacului iranian cu rachete. Asta pentru că ne aflăm totuși în anul 2020. Nu mai suntem în 1991 când Saddam Hussein lansa în timpul primului război din Golf zeci de rachete balistice SCUD (creație sovietică a anilor ’50), în speranța că măcar una dintre ele va lovi o o cazarmă americană, ceea ce până la urmă s-a și întâmplat.
Tehnologia de ghidare a rachetelor balistice deținute de ,,țările problemă’’ a evoluat mult în ultimele două decenii, Iranul și Coreea de Nord bucurându-se de miniaturizarea electronicii și dezvoltarea informaticii pentru a crea arme precise. Mai mult ca sigur că rachetele balistice iraniene posedă capacitatea de a recunoaște ținta: pe înțelesul tuturor, o cameră video amplasată în vârful rachetei este legată la un aparat de calcul ce compară imaginile luate cu cele furnizate anterior lansării rachetei prin recunoașteri realizate de sateliți, avioane, drone, etc.
În momentul în care sistemul de ghidare al rachetei recunoaște particularitățile unei clădiri, depozit, etc – în funcție de misiunea trasată – racheta se îndreaptă cu precizie spre țintă. În cazul în care se află în imposibilitate de a recunoaște ținta stabilită, sistemul de ghidare al rachetei alege țintele secundare prestabilite (infrastructura militară sau obiective de mare valoare: aeronave, nave, sisteme radar, etc). Ori în fotografia ce însoțește acest articol observăm lovirea unor obiective de importanţă secundară, în timp ce este cât se poate de vizibilă existența în partea din stânga jos a șapte elicoptere militare apropiate unele de altele, ținte sigure, vulnerabile și importante.
Faptul că rachetele trase de către iranieni nu au avut ,,inteligența’’ de a lovi aparatele americane aliniate ca la poligon, dar au avut ,,inteligența’’ să atace foarte precis (după cum se observă din fotografie) ținte de mică importanță, ne face să credem că asistăm la o cacealma sau mai bine zis la ceea ce în fotbal se numește non combat: ambele echipe se prefac că joacă, însă ,,jocurile’’ au fost făcute înainte de intrarea în teren.
Altfel, n-ar fi fost posibil să nu existe victime omenești, atâta vreme cât asupra celor două baze aparținând Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic (Ain Al-Assad AB și Erbil AB) s-au lansat minim 15 rachete balistice, fără a avea ca efect vreo victimă omenească, deși cele două baze găzduiesc aproximativ 2000 de militari ai SUA, Marii Britanii, Canadei, Germaniei, Franței, șamd. Vorbim așadar despre o înțelegere între SUA și Iran pentru dezescaladarea conflictului, o soluție în care ambele părți câștigă, având în vedere că SUA a arătat că există nişte limite care, dacă sunt încălcate, dronele încep să-și facă treaba, iar Iranul își mărește profitul de pe urma creșterii prețului petrolului.
Las la final o chestiune conexă situației, și care privește strict România. Astfel, s-a lansat ieri într-un cotidian central informația conform căreia rachetele Patriot, cu care armata noastră urmează să fie înzestrată, sunt ineficiente având în vedere faptul că acestea nu au reușit să distrugă rachetele iraniene. Informația s-a rostogolit pe canalele de socializare unde a produs panică și frustrare în proporții de masă.
Trebuie menționat că această informație este o manipulare a opiniei publice ,,după manual’’. Rachetele Patriot nu aveau cum să intercepteze rachetele iraniene, deoarece cele două baze ale Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic nu posedau acest tip de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune.
Asta pentru că pur și simplu misiunea acestei coaliții este să lupte împotriva ISIS, care nu are forțe aeriene, ci cel mult drone de uz civil pe care le improvizează atașându-le explozibil și împotriva cărora sunt suficiente mijloace antiaeriene cu rază scurtă de acțiune, cu care și erau dotate cele două baze.
Cu toate acestea, informația apărută în cotidianul românesc poate fi valorificată. Ea ne ajută și să aflăm oamenii care lucrează part-time pentru Sputnik.ro!
Citeşte şi:
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

SUA versus Iran = blat? Empty PE SITE

Mesaj Scris de Admin Vin Ian 10, 2020 2:50 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum