AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Preșul de sub picioare

In jos

Preșul de sub picioare Empty Preșul de sub picioare

Mesaj Scris de MARTOLOG la data de Dum Apr 26, 2015 1:59 am

Preșul de sub picioare
  
Central Intelligence Agency (C.I.A.) - S.U.A.,  Direction centrale des renseignements généraux (Central Directorate of General Intelligence - RG) - Franța, Bundesnachrichtendienst (Federal Intelligence Service - BND) - Germania, Comitato Esecutivo per i Servizi di Informazione e Sicurezza (Executive Committee for Intelligence and Security Services - CESIS) - Italia, Secret Intelligence Service (SIS or MI6) - Marea Britanie, Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti (FSB) și Glavnoye Razvedyvatelnoye Upravlenie (Main Intelligence Directorate - GRU) - Rusia,  Heeresnachrichtenamt (Army Intelligence Office - HNA) - Austria,National Security Bureau (NSB) - China, sunt instituțiile care controlează lumea și care decid soarta tuturor economiilor naționale. La modul cum se prezintă economia mondială, cum sunt estimate resursele planetare și consumurile mondiale, este evident că rolul acestor instituții este, în primul rând de prospecție și depistare a zonelor cu resurse potențiale ce urmează a face obiectul acaparării și exploatării în folosul exclusiv al marilor economii mondiale, reprezentate de marile corporații mondiale. In aceste condiții este prioritar să știi să analizezi si decizi, pentru că nu e suficient să deții tehnologia dacă n-ai resursele, precum și contrariul, degeaba ai resursele daca n-ai tehnologia.
          Modelul japonez, de prelucrare eficientă a resurselor, astfel încât aproape că nu are concurență nici în ceea ce privește calitatea, nici în ceea ce privește fiabilitatea și performanța produselor, respectiv profitul realizat, reprezintă modelul viitorului oricărui stat într-o lume în care concurența reală decide totul. Așa zisele piețe închise sau uniuni vamale nu sunt altceva decât o falsă protecție a unor sisteme incapabile să facă față concurenței libere și refugiul unor caste politice, abonate la putere, care țin prizoniere popoarele, protecție care mai devreme sau mai târziu (funcție de rezistența în fața presiunilor) oricum cedează, pentru că progresul tehnologic, calitatea producției și performanța financiară determină calitatea vieții, iar populația nu poate fi la infinit manipulată și închisă în ghetouri politicianiste, îngrădindu-i-se dreptul de a beneficia de progresul tehnologic și evoluția societății determinată de progresul tehnologic.
          Blocul sovietic sau așa zisul bloc comunist, nu s-a prăbușit în 1989. Ceea ce s-a întâmplat în 1989 n-a fost decât finalul unui proces pregătit în timp de către marile puteri industriale, precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, SUA, Austria, prin acțiunile celebrelor  C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D., C.E.S.I.S. sau H.N.A., din timpul „războiului rece" care, sub masca democratizării societății comuniste, puseseră ochii, în fapt, pe resursele blocului comunist, al cărui economie, ținută în spatele „cortinei de fier", în lipsa pieței libere (unica și singura care asigură promovarea valorilor autentice, progres și dezvoltare) pierduse de mult lupta concurențială cu economia capitalistă, decalajul măsurandu-se în zeci de ani.
          Dacă unele țări, precum Slovenia, Cehia, Polonia, Ungaria (aflate mai aproape de piața liberă) au înțeles că progresul înseamnă, în primul rând, valorificarea eficientă, la nivelul pieței libere, a materiilor prime și au făcut tot posibilul pentru a nu pierde controlul asupra resurselor, protejându-le prin legi, negociind doar prelucrarea lor, România a clacat total la acest capitol.  Ce-au făcut C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D., C.E.S.I.S. sau H.N.A. în România ar trebui să devină lecții în manualele de la Acadenia de Informații, pentru că o mai mare lecție de cum poți fi deposedat, în numele unei himere, numită democrație, de tot ceea ce deții valoros, nu s-a mai întâmplat de la colonizarea Africii și până la acapararea resurselor României de către multinaționale precum OMV. In secolul XXI să fii deposedat nu prin violență (agresiune militară, cum s-a întâmplat în fosta Jugoslavie sau în Irak), ci să cedezi de bună voie, fără nici o presiune, resursele vitale ale unei națiuni, precum petrolul, gazele, siderurgia, energia electrică, materialele de construcții, exploatarea pădurilor și să contribui, deliberat, alaături de multinaționale sau firme concurente, la distrugerea propriilor obiective industriale (chiar și a celor ce puteau fi rentabilizate prin retehnologizare, precum au făcut Cehia, Polonia sau Slovenia), pentru că făceau concurență marilor concerne internaționale, ține de o imbecilitate și de o prostie fără limite. In douăzecișicinci de ani, dovedind o prostie cronică și o lipsă de viziune vecină cu idioțenia, clasa politică - asistată de o administrație preocupată doar de propriul interes, impasibilă la ceea ce se petrece -, a înstrăinat toată averea reală a României, încât cred că e o utopie să mai suții că România mai este o țară independentă, când nu-i mai aparține aproape nimic și când este incapabilă să se mai opună pretențiilor marilor corporații vestice.
          In timp ce C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S. sau H.N.A. au transformat România într-un uriaș câmp de bătălie cu F.S.B. - G.R.U. din Rusia și N.S.B. din China, împărțindu-și accesul la materiile prime de bază și stabilind domeniile de interes pentru eliminarea concurenței marilor corporații pe care le deservesc (distrugerea industriei siderurgice, petro-chimice, aluminiu, alimentare, farmaceutică, etc.) serviciile românești - contrar normalului, legii și logicii existenței lor -, s-au ocupat și se ocupă, prioritar, de corupție sau evaziune fiscală, substituind, în disprețul legii, alte instituții, cu zeci de mii de angajați. In această cojunctură, în lipsa oricărei reacții de împotrivire (în special din 2007) C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S., H.N.A., F.S.B. G.R.U. sau N.S.B., au lucrat „curat" și continuă operațiunile de distrugere a tot ce mai funcționează sub marcă autohtonă și de acaparare a ultimelor resurse de valoare ale țării, transformând România într-o proprietate a marilor corporații industriale, la prețuri incredibil de mici.
          De douăzecișicinci de ani România este jefuită sistematic. în baza unui program prestabilit înainte de căderea comunismului, fără ca marii beneficiari (corporațiile) să întâmpine vre-o rezistență din partea vreunei instituții publice, cu excepția unor ONG-uri care au reușit să blocheze câteva acțiuni de preluare a unor obiective importante. Din contra, dacă mai apare vre-o minte limpede care trage semnalul de alarmă, intervine urgent Guvernul, care reglementează prin lege jaful național, oricând în favoarea corporațiilor.
          Speculând lăcomia și prostia cronică, lobby-ul marilor corporații include orice: mită, trafic de influență, șantaj, amenințări, presiuni politice externe, fonduri de proveniență dubioasă, corupere de magistrați, corupere de demnitari, încât au ajuns să defileze în România cu metode pentru care, în țările de origine, ar fi condamnați la ani grei de pușcărie. In aceste situații DIICOT, DNA, SRI, etc., nu există.
          Iar sub masca și acoperirea integrării în UE și democratizării țării, România a fost transformată într-un poligon mengelian, de experimente alimentare și piață de consum fără restricții, în care populația este supusă la cele mai murdare și inumane experimente posibile: consumă produse tratate cu tot felul de substanțe chimice periculoase; bea tot felul de băuturi conținând deasemenea substanțe chimice periculoase; bea apă vândută pe post de apă minerală, fără a ști sursa și fără a fi verificată din punct de vedere sanitar (ANPC, in cei 24 de ani de existență, n-a făcut nici o analiză oficială a apei îmbuteliate, decât dacă i s-a solicitat, ocazional); consumă legume, fructe, carne și preparate din carne, cultivate cu pesticide și crescute cu hormoni și plante modificate genetic, produse special pentru fostul „lagăr" estic, fără ca instituțiile statului să intervină și să prevină măcar populația la ce riscuri se expune; i se vând medicamente la prețuri exorbitante, încât orice tratament a devenit un lux, fapt ce a condus la un genocid sanitar ascuns de autorități; a devenit un lux încălzirea și apa caldă; știindu-se că puterea de cumpărare a românilor nu poate face față concurenței, se fac presiuni, pe care guvernele iresponsabile și antinaționale le acceptă, pentru liberalizarea prețului la gaze și energie electrică, pentru a deposeda populația și de aceste resurse, etc.
          In compensație, în schimb, politicienii, ca niște veritabili lobbyști ai corporațiilor multinaționale sau agenți ai C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S., H.N.A., F.S.B. G.R.U. sau N.S.B. ne oferă zilnic, în loc de hrană curată și acces la utilități, învățământ care să elimine tâmpiții din viața publică și acces la sistemul de sănătate, show-uri stupide și circ neântrerupt. Într-o încăierare generală, Ponta îl înjură pe Băsescu, Băsescu pe Ponta și Voiculescu. Orban și Gorghiu dau cu bâta fără discernămănt în toți ce nu fac parte din PNL-ul „răspopit". Blaga tace și așteaptă să mai tragă niște tunuri pe seama naivilor ce-l iau drept alternativă. Gâdea, Rareș Bogdan, Mănăstire, Striblea, etc., se încaieră ca la teatru, plătiți să înjure la comandă. Parlamentari, pupicuriști cronici, cu misiuni precise, dorm prin televiziuni și ripostează promt ori de câte ori este atacat leaderul, păruindu-se cu adversarii. Și ca într-un film desprind din Kafka, toți, în funcție de interese și de posibilitățile accesului la „ciolan", se încaieră cu toți, sub privirile consternate ale unei populații ținută deliberat spectator, prizonier, cu statut de victimă curentă, pentru că toate i se sparg în cap și plătește toate mizeriile ce se întâmplă. Pentru că spectacolele costă miliarde de euro, ori furați direct, ori împrumutați ca să fie furați. Iar televiziunile și presa, în loc să prezinte realitatea și faptul că prioritatea pricipală este protejarea resurselor naționale și a valorilor, au creat o nouă vedetă, Mărioara Zăvoranu și ne prezintă subsolul și mizeria morală a societății ca o problemă de interes național, mai importantă decât furtul întregii economii naționale. Parlamentarii, în loc să amendeze legislația și să nu permită dezmembrarea țării, furtul României bucată cu bucată, pierderea suveranității și inrobirea cetățeanului, bătându-si joc de priorități, vor pensii speciale, ca să umilească definitiv populația, pe care o sfidează zilnic. SRI, în loc să contracareze activitatea grupărilor de crimă organizată care alimentează cu fonduri organizațiile extremiste și sa coopereze cu DIICOT, potrivit legii, vrea să obțină puterea politica și utilizează DNA ca pe un berbec cu care plachează adversarii, creând un haos absolut în justiție, prin reactivarea magistraților acoperiți. În această megabrambureală națională, Justiția funcționează după cum o taie capul, impărțind o dreptate care a devenit la fel de relativă precum loteria, încât îți faci cruce dacă mai câștigi când ai dreptate. Poliția mimează că se ocupă de ordine publică si siguranța cetățenului și, din când în când, printre afacerile private administrate prin interpuși, mai prezintă câte-un boschetar ca mare interlop anihilat. Miniștrii, când nu activează în celulele de crimă organizată, alături de cei mai mari hoți ai României, ne mint guvernând de parcă sunt în Franța și cetățeanul român are resursele și veniturile celui francez. Ponta, în loc să opereze o reformă reală în administrația publică, epurând loazele politice și agramații cu facultăți ce funcționează prin subsolurile unor foste CAP-uri, schimbă Codul Fiscal ca să poată oprima făra rezerve populația și s-o transforme, legal, în sclavi fără drepturi, ai corporațiilor și ai unui stat lacom și fără limite, preocupat doar să asigure resurse pentru hoții protejați politic și avantaje corporațiilor.
          In tot acest răstimp în care circul nu se mai sfârșește, de administrarea țării, efectiv, nu se mai ocupă nimeni, fiind lăsată, deliberat, pradă crimei organizate. Totul funcționează din inerție, iar oportuniștii golesc la greu trezoreria publică și acaparează tot ce mai prezintă interes actual sau de perspectivă, finalizând operațiunea de preluare totală a posesiei programate.
          Or, când am avut totul (în 1990) și nu mai avem nimic, cu excepția rolului de sclavi și de spectatori ai circului oferit de politicieni și guvernanți, bătându-se pentru jefuirea banilor publici și a ceea ce a mai rămas din averea publică, nu înseamnă că ne-am tras preșul de sub picioare ? Măcar în comunism trăiam cu iluzia că suntem proprietari. Acum, în urma metamorfozării României, cu sprijinul C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S., H.N.A., F.S.B. G.R.U. sau N.S.B., am ajuns la trista resmnare a celui ce a înțeles că i s-a programat - într-o lume în care a fost trădat de semenul său (parlamentari, guvernanți, servicii) -, o singură alternativă: de sclav al corporațiilor având misiunea „divină" să creeze profit și să contribuie la bunăstarea, prin taxe și impozite, a parveniților politicii.
          Intr-o lume a concurenței reale și a anticipării viitorului, ceea ce au făcut C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S., H.N.A., F.S.B. G.R.U. sau N.S.B. se înscrie într-o logică firească anticipabilă. Perseverența continuității imbecilismului în admnistrația publică, la toate nivelele, a emanaților unui sistem falimentar de învățământ, care a permis accesul unor impostori sadea la administrarea avuției naționale, este eroarea fundamentală a cărei consecință gravă nu va mai putea fi niciodată reparată. O administrație (incluzând  serviciile, Guvernul, Parlamentul, etc.) incapabilă să anticipeze țintele și să contracareze atacurile marilor corporații internaționale, asupra resurselor și economiei, a fost și continuă să fie o pradă ușoară, un fel de pion rătacit în fața unei regine pe o tablă de șah. Mat-ul era inevitabil încă înainte de a începe jocul capitalizării României, când sistemul de apărare a avuției naționale a fost lăsat pe mâna unor indivizi de teapa lui Iliescu, Constantinescu, Roman, Stolojan, Boc; Tăriceanu, Băsescu, Ponta și alți asemenea specialiști emanați de economia comunistă, pentru care sistemul și modul în care funcționează economia capitalistă conține un element inacceptabil, dar vital: valoarea de piață. Când ești „emanat" de piața liberă, concretizezi și ai valoare. Când ești emanat de așa zisa revoluție (sau de FSN și alte caricaturi așa zis politice, care n-au nici un sistem sau mecanism de selecție a valorilor), adică de un sistem în care piața și mecanismele libere de selecție a valorilor nu există, n-ai cum concura și câștiga în fața C.I.A, M.I.6, R.G., B.N.D. C.E.S.I.S., H.N.A., F.S.B. G.R.U. sau N.S.B. Iar românii continuă să rămână restanțieri la cel mai important instrument ce generează eficiența capitalismului: selecția valorii, în toate domeniile  - și material și uman -, de către piața liberă.  Or, înainte de a deveni o piață liberă, datorită sistemului catastrofal de guvernare, fiind extrem de vulnerabilă, Romania a devenit, în primul rând, o piață de monopol al marilor corporații, care conduc, în fapt, România.
 
         Pavel Roman
MARTOLOG
MARTOLOG

Mesaje : 132
Data de înscriere : 06/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum