AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

PSD este regimul Dragnea

In jos

 PSD este regimul Dragnea Empty PSD este regimul Dragnea

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Noi 16, 2020 2:06 am

https://putereaacincea.ro/psd-este-regimul-dragnea/
Victoria lui Liviu Dragnea poate fi una de scurtă durată, dar parcursul acestui regim va continua şi după eliminarea sa. Şi aceasta pentru că profilul politic al domnului Dragnea este identic cu profilul genetic al PSD însuşi.
PSD a ales, prin votul dat vinerea trecută, calea continuităţii cu regimul care se confundă cu partidul însuşi. Dincolo de uri, dincolo de rivalităţi, dincolo de scene groteşti, PSD este regimul Dragnea. Iar această suprapunere face ca orice speranţă de evoluţie în sensul decenţei europene să fie, în cazul PSD, o formă de naivitate impardonabilă.
PSD este regimul Dragnea pentru că PSD este partidul-stat care supravieţuieşte, cu tenacitate toxică, în deceniile de după 6 martie 1945. Rapacitatea dictatorială a lui Liviu Dragnea nu este cu nimic mai carnivoră şi iscusită decât a celor care, prin cruzime şi perfidie, au condus PMR sau PCR. Vanitatea lui Liviu Dragnea, ambiţia sa de a fi autocratul unei naţiuni nu se puteau dezvolta cancerigen decât în acest mediu al partidului-stat. Doar aici Liviu Dragnea putea rafina tehnica sa de disimulare demagogică şi doar în acest pântece al partidului-stat domnia sa putea juca această comedie a puterii, traficând, minţind, ameninţând. Doar graţie acestui partid-stat Liviu Dragnea putea aspira la poziţia sultanistică pe care a atins-o. Regimul Dragnea este forma naturală de întruchipare a partidului- stat. Comunismul şi fesenismul sunt temeliile sale.
PSD nu se poate reforma, după cum este incapabil să producă altceva decât o sumă concurenţi la funcţia supremă, în egală măsură de detestabili. Ca şi în PMR sau în PCR, luptele intestine scot la lumină apetitul de prădător al unor specimene ce au în comun gena totalitară. PSD este una cu această colecţie de potentaţi locali, aroganţi şi cleptocratici. PSD este un instrument cu o unică utilitate, aceea de a procura conducătorului şi clientelei sale accesul la spolierea statului. Noua nomenclatură a PSD este imaginea acestei metastaze.
Victoria lui Liviu Dragnea poate fi una de scurtă durată, dar parcursul acestui regim va continua şi după eliminarea sa. Şi aceasta pentru că profilul politic al domnului Dragnea este identic cu profilul genetic al PSD însuşi. Contraselecţia, patronajul, lichelismul, mediocritatea, laşitatea sunt parte din identitatea PSD. Conducătorii săi nu fac decât să reproducă, prin degradare, tiparul care vine din comunism.
Eşecul României este acela de a fi fost incapabilă să disloce partidul-stat din poziţia sa hegemonică. Justiţia independentă şi insulele de civism sunt ameninţate de acest val seismic care îşi are originea în propria noastră istorie recentă. Partidul-stat nu poate accepta domnia legii, după cum nu poate accepta pluralismul. Emanciparea civică îi va fi fatală. Regimul Dragnea împinge la paroxism aceste fobii.
Solidaritatea cu Liviu Dragnea a PSD este una cât se poate de naturală. Dincolo de om se află partidul-stat: pentru acesta, libertatea constituţională este o ameninţare mortală. Lichidarea libertăţii şi a statului de drept de către Liviu Dragnea nu ar fi decât încununarea proiectului care debutează în 20 mai 1990. PSD este regimul Dragnea: subdezvoltarea multilateral dezvoltată este numele viitorului în care trăim deja.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum