AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

BASESCU REDIVIVUS : Pârtie, că vineeee !!!

In jos

BASESCU REDIVIVUS : Pârtie, că vineeee !!! Empty BASESCU REDIVIVUS : Pârtie, că vineeee !!!

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI la data de Dum Sept 06, 2015 7:14 am

http://rapcea.ro/2015/09/06/partie-ca-vineeee/

Erau mulți ăia care se bucurau că Băsescu iese din politică, odată cu plecarea de la Cotroceni. Nu se întrevedea nici o altă opțiune, după funcția supremă în Stat. Voiculeștii, gâzii și anteniștii îl vedeau deja ca pe un pensionar care și-a primit vila, cu birou de lucru și gata, retragerea. Eventual să își mai dea cu părerea pe la câte o reuniune unde nu î ascultă nimeni decât din politețe, ca invitat de onoare, cum îi stă bine unui fost președinte, gen Emil Constantinescu.Ei bine, se pare că s-au înșelat, căci jocurile nu sunt făcute încă. Însă știm deja ce cărți au fiecare dintre participanții la joc. Iată însă că în joc a intrat și DNA-ul pe post de crupier, care i-a dăruit cu mărinimine un joker lui Traian Băsescu. Mă refer la arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care schimbă totul – din perspectiva alegerilor de anul viitor.Discursul public din ultima vreme al lui Traian Băsescu dovedește că acesta se pregătește să reintre în viața politică, participând la alegeri. Însă unde, la ce funcție s-a gândit Traian Băsescu ? Toate indiciile (opiniile exprimate referitoare la moscheea ce se dorește a se construi în București, criza refugiaților)  duc spre Primăria Capitalei, unde el a mai ocupat funcția de primar general. Pe direcția asta, acțiunea DNA-ului i-a deschis lui Băsescu o pârtie nesperată, înlăturându-i din cale principalul contra-candidat, pe primarul (încă) în funcție Sorin Oprescu.PNL-ul nu are de ce să se bucure de arestarea lui Oprescu. Au avut pur și simplu noroc cu Johannis, pentru că îl avea drept contra-candidat pe Ponta, reprezentarea răului absolut PSD-ist. Victoria la prezidențiale nu este meritul PNL-ului, care nu a convins pe nimeni ca partid. În graficul arestărilor, au la fel de mulți corupți în partid ca și PSD-ul. Iar Alina Gorghiu e doar o tinerică frumușică care recită bine din memorie ce îi scriu păpușarii din spatele ei.PNL-ul nu are un om pentru primăria capitalei, iar timpul este prea scurt pentru a găsi unul. Orban ? Prea papagal, pare neserios. Nici celelalte partide nu stau mai bine. Petre Roman ? Prea pătat de asocierea cu Ion Iliescu în afacerea revoluției și mineriadei, pe care bucureștenii nu au uitat-o. Și aici opțiunile jucătorilor se cam termină.


Însă Băsescu, instalat în fruntea unui partid gen PMP, chiar pătat de amintirea asocierii cu Udrea, poate căștiga Capitala. Și eventual locurile rămase libere grație DNA-ului, cum este fieful lui Vanghelie din sectorul 4. Iar Capitala contează enorm pentru rezultatul final în alegerile parlamentare. Candidatul Traian Băsescu la primărie, devenit Primar al Capitalei, poate schimba total ecuația.


Personal, mi-aș dori ca Traian Băsescu să triumfe în lupta de anul viitor. Pentru mine ca cetățean, treaba asta s-ar traduce în următoarele efecte:


  1. adio proiect al Moscheei din București. Cât ar fi Băsescu primar, nu văd cum ar trece un PUZ de consiliu fără voia lui. Iar el nu vrea moschee.

  2. România chiar s-ar putea uni cu Republica Moldova. Pe bune, nu intru în detalii, dar se întrevede treaba asta ca soluție de protejare a Moldovei de Rusia, fără o extindere formală a UE prin aderarea Moldovei la UE.

  3. Am da cu flit europenilor în problema refugiaților, problemă de care nu România este responsabilă, ci marile puteri (SUA, Anglia, Germania, Franța), care au distrus țările din care privin acei refugiați.De ce cred eu că Băsescu va re-câștiga Primăria Capitalei ?


  1. În cariera lui politică, nu a pierdut niciodată la alegeri (începând cu primăria și terminând cu președenția), deci vine cu siguranța și laurii campionului en-titre, ce nu a cunoscut înfrângerea, lucru foarte important în conștiința publică, care îl percepe ca atare.

  2. Vine cu un enorm capital de notorietate (a nu se confuda cu capitalul de imagine !), de pe poziția de fost președinte al României, prin care surclasează net orice alt contra-candidat, lucru iarăși important pentru că, se știe, unii alegători tind să voteze pe cei mai cunoscuți în defavoarea celor mai puțin notorii.

  3. Are un discurs populist bine închegat, pe teme ce atrag simpatia unor largi categorii de bucureșteni, ce se traduce per total în ceea ce numin charismă politică, sau priză la electorat.Traian Băsescu va da deci bătăi de cap lui Voiculescu și celorlalți inamici ai săi încă mulți ani de acum înainte, și dacă își joacă bine cartea alianțelor electorale, va putea deveni principalul oponent al PNL-ului și PSD-ului în alegerile parlamentare de anul viitor, cu șansa de a arunca atât PNL-ul cât și PSD-ul în opoziție.
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 285
Data de înscriere : 17/03/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum