AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

O ZI FRUMOASA PENTRU ORBAN. SAU CUM SE PETICESTE PNL CU PARTIDUL LUI PETROV & UDREA

In jos

O ZI FRUMOASA PENTRU ORBAN. SAU CUM SE PETICESTE PNL CU PARTIDUL LUI PETROV & UDREA Empty O ZI FRUMOASA PENTRU ORBAN. SAU CUM SE PETICESTE PNL CU PARTIDUL LUI PETROV & UDREA

Mesaj Scris de Admin Sam Noi 13, 2021 1:14 pm

Ziua de azi a fost una frumoasă pentru Ludovic Orban. Pe de-o parte a obținut ce și-a dorit, adică excluderea din PNL, iar pe de alta, vestea a venit la pachet cu cea a fuziunii PNL cu PMP. O preluare ostilă care suflă vînt în pînzele fostului lider al PNL, după cum vom arăta mai jos, pentru că e însoțită de mari pagube de imagine pentru partidul Brătienilor.

Ludovic Orban și-a dorit să fie exclus din PNL și a făcut totul pentru asta. Într-un final, a cîștigat, deși Cîțu & comp făcuseră tot posibilul să tergiverseze demersul, din motive foarte întemeiate: să evite victimizarea acestuia.

Dacă demisiona, Orban s-ar fi înscris în același plan cu ”trădătorul” Călin Popescu Tăriceanu, care a plecat în 2014 și și-a făcut propriul partid.

Exclus fiind însă, istoria va consemna că a fost dat afară pentru că s-a luptat bărbătește cu alianța PNL-PSD și aici trecutul îl ajută mult pe Orban, care a fost dintotdeauna un contestatar al acesteia, inclusiv în epoca USL.

De acum, fostul lider al PNL are mînă liberă să-și facă propriul partid, sau mai degrabă să-și ia unul de-a gata ca să cîștige timp, din cîte se aude.

Plecarea sa și a grupului său de susținători parlamentari va avaria serios barca liberală.

De aici, al doilea motiv pentru ca Orban să aibă o zi frumoasă: Florin Cîțu și ai lui au decis o manevră a disperării, prin care să acopere plecarea sa din partid și anume fuziunea cu PMP. Iar asta înseamnă că actuala conducere liberală chiar se teme de impactul plecării lui Orban.

Adevărul despre fuziunea cu PMP.

Veste a ieșit pe piață în paralel cu cea a excluderii lui Ludovic Orban. Pe surse, mai întîi. Apoi, evenimentele s-au precipitat.Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a dezmințit categoric pe Facebook informația. Vicepreședintele Ioana Constantin mai degrabă a confirmat-o. Președintele PNL, Florin Cîțu, la fel.

Cristian Diaconescu a infirmat din nou categoric, într-o intervenție la Digi 24, spunînd că știrea e falsă cap coadă, iar la reuniunea de partid de mîine nici nu se va discuta despre așa ceva. Lideri din județe ai PMP au confirmat și ei negocierile.

Traian Băsescu a rupt tăcerea după luni de zile, anunțînd pe Facebook că nu are nicio implicare în negocierile de fuziune, practic, tot un fel de confirmare.

Unde e adevărul?

O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.

Înaintea congresului PNL, s-a vehiculat despre negocieri de fuziune între PNL și PMP purtate fără succes de Ludovic Orban și Diaconescu.

Un succes ar fi contat mult în ecuația congresului, dar nu a fost să fie.

Puțin înaintea congresului, dar mai ales imediat după, a apărut zvonul contrar: gruparea Orban ar negocia trecerea la PMP.

”Umblă o vorbă prin târg că zilele lui Cristian Diaconescu în fruntea PMP sunt numărate și Ludovic Orban va prelua partidul. Înțelegerea s-a făcut săptămâna trecută între adevăratul președinte al PMP, Eugen Tomac și viitorul președinte PMP, Ludovic Orban. Ce mai contează că e un liberal vopsit când ești la 2-3 %? Ludovic Orban are nevoie de un colac de salvare, ciudat e ca el să vină de la Traian Basescu! Forța Liberala & PMP = LOVE” scria, bunăoară, pe Facebook pe 22 octombrie un nume sonor al PMP, cîndva, Lucian Iliescu, fost senator și lider la sector 5.

Pentru ca mai apoi să transpară informații că și Florin Cîțu, noul lider, ar fi interesat de partidul fondat de Băsescu și Elena Udrea.

Pe 27 octombrie, la DCNews, Diaconescu admitea aceste discuții:

”Nu am primit oferte pentru a fuziona. Am avut o discuție, într-adevăr, cu domnul Florin Cîțu, în ideea ca la un moment dat să deschidem dialogul. M-am întors la colegii de la partid spunându-le acest lucru și cerându-le aprobarea, pentru că eu sunt obișnuit să lucrez cu mandat. Este o chestiune de responsabilitate până la urmă. Dânșii au votat și am primit mandatul. Vreau acum să înțeleg ce dorește efectiv domnul Cîțu, dacă este o discuție privind aspecte de guvernare sau dacă este o discuție privind o cooperare de partid. Nu s-a pronunțat cuvântul fuziune, repet, nu am mandat de la colegii mei pentru așa ceva. Am și o părere personală, fuziune înseamnă dispariția partidului și nu cred că acest partid, în acest moment, ar trebui să lipsească de pe scena politică. Dar există alte posibilități de cooperare, poate o alianță, poate fi un sprijin, poate fi un pol de dreapta”.

Doar că în preajma congresului liberal, evenimente ciudate se petrec în PMP.

Pe 23 septembrie, în partid are loc o răfuială internă discretă în urma căreia sunt executați secretarul general Cătălin Bulf, vicepreședintele Rizia Tudorache, cîțiva consilieri județeni ori de comunicare șamd. Bulf demisionează din partid fără a prezenta pînă azi o motivație oficială.

”Groparul PMP, Eugen Tomac, și-a luat partidul înapoi” scrie același Iliescu pe Facebook, care a demisionat din partid cu toată organizația după el. Mai pe scurt, demisionarul președinte Tomac, care scosese PMP din parlament în 2020, recupera partidul de la decorativul Diaconescu, tot de el impus președinte. PMP – 7 președinți în 7 ani.

Pe 25 octombrie, la trei zile după ce fostul președinte al PMP sector 5 scria despre posibila venire a lui Orban în partidul popular, DNA arestează doi consilieri bucureșteni ai PMP.

Cei doi sunt excluși din partid, dar mesajul pare să fi fost transmis fără echivoc către populari: o rezistență la viitorul parcurs al partidului poate costa scump.

La fel cum un mesaj similar a fost transmis exact în aceeași perioadă grupării Orban, prin descinderea DNA la o ședință a taberei sale soldată cu urmărirea penală a deputatului baron de Argeș, Adrian Miuțescu, un vechi și devotat om al lui Orban, și a altor liberali din organizație. Cineva, acolo sus, în sistem, chiar pare că se teme de impactul Orban asupra partidului lui Klaus Iohannis. DNA redevine jucător politic.

Revenind la PMP, pe 1 noiembrie, vocea nr.1 a partidului, vicepreședintele Ioana Constantin, marchează o piruetă neașteptată în relația cu PNL și PSD, partide pe care le critica permanent și despre care scria, în octombrie 2019, pe Facebook, că au format ”cea mai nocivă alianță politică: USL (PSD + PNL) – un mamut politic care a sufocat țara. Au trimis România cu zece ani înapoi în relația cu Uniunea Europeană”.

Și scrie acum Ioana Constantin:

”De unde ipocrizia aceasta a USR și a altora că PNL și PSD n-ar trebui să guverneze împreună?! Fiecare partid decontează electoral după cum decide. USR uită că a dat jos fostul guvern printr-o moțiune cu PSD și partidul pro-rus AUR, au pornit o criză politică fără precedent, au încercat un Guvern fantomă cu Cioloș. Mai mult, în 2016, președintele lor Dacian Cioloș a fost învestit cu voturile PSD, a guvernat cu PSD, l-a avut vicepremier pe Dâncu, a scos “noaptea ca Hoții” diferite proiecte din programul de guvernare (vezi 2 tururi) la cererea PSD. De unde rumoarea aceasta acum că PNL și PSD n-ar trebui să guverneze împreună? Sau vrea USR înapoi la guvernare? Să își asume, atunci. Partidele politice parlamentare să își asume guvernarea. Țara trebuie guvernată și la bine, dar mai ales la greu”.

Mîine, la Sinaia, are loc ședința Colegiului Național al PMP, for care are puterea de a propune congresului fuziunea cu PNL.

Din informațiile noastre, cu toată opoziția lui Cristian Diaconescu, ea va fi votată, pentru că partidul e controlat autoritar de Eugen Tomac și de apropiata sa, Ioana Constantin.

Iar Tomac a obținut deja promisiuni frumoase de la Florin Cîțu în schimbul topirii în PNL.

Amară ironie a sorții: în PNL se vor regăsi democrații de odinioară care s-au dezis la un moment dat de Traian Băsescu, dar și cei care i-au rămas fideli și l-au urmat în PMP.

Iar liberalii vor defila curînd cu europarlamentarul Băsescu ”Petrov” în frunte, același Băsescu pe care l-au suspendat în două rînduri alături de PSD și pe care l-au acuzat că a distrus România după 2005. O frăție anunțată, cum spuneam, exact în ziua excluderii celui mai vehement contestatar din rîndurile liberalilor al lui Traian Băsescu și al regimului său.

Cum să nu fie o zi minunată pentru Ludovic Orban? (Bogdan Tiberiu IACOB)

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum