Turcescu s-a întâlnit cu Băsescu. La cârciumă. Confirmă însuşi Turcescu
2 participanți
Pagina 1 din 1
http://www.paginadepolitica.ro/turcescu-s-a-intalnit-cu-basescu-la-carciuma-confirma-insusi-turcescu/
Patrick Andre de Hillerin – PAH(cunoscut cititorilor publicaţiei „Catavencii”) semnalează pe blogul personal o informaţie-şoc în contextul politic actual, pigmentat de ofensiva DNA, de regruparea penalilor în Parlament, de războiul lui Traian Băsescu cu uzul şi abuzul de arestări preventive şi alte asemenea, care nu ne lasă să ne plictisim în România.
Informaţia-şoc este că Robert Turcescu, jurnalistul autodeconspirat astă-toamnă drept locotenent-colonel al unui serviciu secret, s-a întâlnit marţi, 5 mai, la restaurantul „Izvorul Rece” din Capitală, cu fostul preşedinte Traian Băsescu.
În mod ciudat la prima vedere, ştirea este plasată abia la finalul unui text în care PAH sugerează că Robert Turcescu se pregăteşte să dea o ţeapă naivilor de bună credinţă ce au marşat la iniţiativa de a-i finanţa prin sms sau donaţii proiectul televiziunii online. O televiziune încă nenăscută, pe care o promovează neobosit pe Facebook şi pe turcescu.ro.
Totuşi, ciudăţenia este doar aparentă: sugestia lui PAH reprezintă, până la proba contrară (până la eventualul eşec al proiectului) doar o speculaţie. Întâlnirea cu Băsescu este un element concret, după cum vom vedea în continuare. Elementul concret este cel chemat să dea greutate unei – deocamdată – speculaţii.
Ce scrie PAH:
Turcescu nu va găsi atâția adoratori de securiști și acoperiți care, donând doar câte 6,324 de euro, să poată contribui semnificativ la finanțarea acestei așa-zise televiziuni. Poate de aia s-a și întâlnit marți, 5 mai, cu Traian Băsescu, la restaurantul Izvorul Rece din București. Dar dacă nici posesorul bucilor între care Turci și-a înfipt cu îndrăzneală limba atâția ani nu va indica un finațator viabil pentru proiectul online al acoperitului, acesta va rămâne doar o frecție pe Facebook. Iar fraierii care au vrut să doneze prin SMS vor rămâne cu o carte în format pdf și cu gustul amar al încă unei păcăleli pe care au luat-o de la un securist.” (Textul integral, aici.)
Turcescu – surpriză – confirmă într-un text pe Facebook întâlnirea. Dar cum o face?
Da, m-am intilnit cu Traian Basescu, intr-un spatiu public, da, am discutat, dar n-are nicio legatura nici cu televiziunea, nici cu banii, nici cu vreo conspiratie politica sau anti-DNA, ca tot am auzit ca se poarta astfel de speculatii. Va puteti inchipui ca un ziarist vrea sa faca un interviu cu un fost sef de stat? Wow! Asta da stire, nu? (Postarea integrală, aici.)
Observaţie de bun simţ: invocarea interesului pentru „un interviu” cu scopul de a justifica întâlnirea Turcescu-Băsescu (sau invers) ar fi 100% credibilă în următoarele două variante:
1) dacă jurnalistul n-ar fi Turcescu;
2) dacă fostul preşedinte n-ar fi Traian Băsescu.
Însă trecutul profesional al lui Robert Turcescu, precum şi o postare relativ recentă a acestuia pe Facebook, în care s-a redeclarat „băsist”, sugerează că ar putea fi vorba de mai mult decât un interviu. Evident, e doar o speculaţie până la proba contrară…
Schema Turcescu sau cum să-i fraierești pe admiratorii securiștilor de tip nou
Schema Turcescu sau cum să-i fraierești pe admiratorii securiștilor de tip nou
În secolul trecut, nu mai știu exact anul, în SUA a avut loc una dintre cele mai ingenioase escrocherii. Un tip, să-i spunem escroc, a dat anunț în ziare că vinde portrete ale lui Abraham Lincoln, gravate în aramă, cu 50 de dolari bucata. După câteva luni, tribunalele americane erau pline de plângeri de la mii de oameni care se considerau înșelați de către cetățeanul cu pricina. De ce? Pentru că în schimbul a 50 de dolari primiseră monede de 1 cent. Ori, pe moneda de 1 cent se află, gravat în aramă, chipul președintelui Abraham Lincoln. Omul a câștigat toate procesele, fără să gâfâie, pentru că le vânduse ălora exact ceea ce spusese: gravuri în aramă cu Abraham Lincoln. Mai mult, în anunțurile lui de presă specificase exact și dimensiunile, care erau cele ale monedei de 1 cent.
Mi-am amintit povestea asta atunci când am văzut cum vrea Robert Turcescu să-și finanțeze proiectul televiziunii online cu ajutorul oamenilor care se dau pe net. Schema este destul de apropiată de cea a escorcului american. Așadar, Turcescu a anunțat că televiziunea lui online, finanțată exclusiv de către telespectatori, va primi fonduri prin SMS. Totul e foarte simplu. Trimiți un SMS la un număr scurt, cu textul “Turcescu” și o adresă de e-mail valabilă. După aceea, primești un SMS de confirmare, la care răspunzi cu “DA”. Dacă răspunzi cu “DA”, ți se adaugă la factura telefonică sau ți se scad de pe cartelă 5,10 euro plus TVA. Imediat după extragerea banilor, primești un SMS de mulțumire și un cadou, pe adresa de e-mail.
De fapt, dacă vrei să finanțezi o așa-zisă televiziune online, nu faci nimic altceva decât să cumperi, cu 5,10 euro plus TVA (adică 6,324 de euro), cartea “Dans de Bragadiru”, în format .pdf. SMS-urile sunt suficiente pentru a dovedi relația contractuală online pe care o aveți cu acoperitul. Voi nu puteți dovedi că ați dat bani pentru o televiziune online, el poate dovedi că, de fapt, de banii ăia ați cumpărat o carte în format electronic. Dacă vreunul dintre admiratorii acestui Securilă de tip nou se va plânge, vreodată, că i-a dat bani pentru televiziune și el n-a făcut-o, Turcescu va fi perfect acoperit, putând demonstra că banii erau pentru carte.
Oricât de ieftin ar fi, teoretic, să înființezi o televiziune online (deși nu e), Turcescu nu va găsi atâția adoratori de securiști și acoperiți care, donând doar câte 6,324 de euro, să poată contribui semnificativ la finanțarea acestei așa-zise televiziuni. Poate de aia s-a și întâlnit marți, 5 mai, cu Traian Băsescu, la restaurantul Izvorul Rece din București. Dar dacă nici posesorul bucilor între care Turci și-a înfipt cu îndrăzneală limba atâția ani nu va indica un finațator viabil pentru proiectul online al acoperitului, acesta va rămâne doar o frecție pe Facebook. Iar fraierii care au vrut să doneze prin SMS vor rămâne cu o carte în format pdf și cu gustul amar al încă unei păcăleli pe care au luat-o de la un securist.
MARTOLOG- Mesaje : 132
Data de înscriere : 06/06/2013
Subiecte similare
» BASESCU CONFIRMA : arestările din ultimul timp sunt expresia unei răfuieli politico-mafiote
» Exploziile din Suruc confirma fratia Erdogan-ISIS. Misterul concediului prelungit a fost elucidat. De ce are dreptate Traian Basescu in problema moscheii deși se exprimă ca un șef de galerie pus mereu pe ceartă si bătaie.
» Basescu si Jack Cristoiu CATARAT pe vrejul de fasole : "E la modă să te dezici de Traian Băsescu. Eu nu mă dezic! "
» Brebe Marius , el însuşi-nu e pesedist , nu , nu
» O nouă întâlnire Azi noapte m-am întâlnit cu Nostradamus
» Exploziile din Suruc confirma fratia Erdogan-ISIS. Misterul concediului prelungit a fost elucidat. De ce are dreptate Traian Basescu in problema moscheii deși se exprimă ca un șef de galerie pus mereu pe ceartă si bătaie.
» Basescu si Jack Cristoiu CATARAT pe vrejul de fasole : "E la modă să te dezici de Traian Băsescu. Eu nu mă dezic! "
» Brebe Marius , el însuşi-nu e pesedist , nu , nu
» O nouă întâlnire Azi noapte m-am întâlnit cu Nostradamus
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum