AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

România anului 2015

In jos

România anului 2015 Empty România anului 2015

Mesaj Scris de ILUMINATI Dum Iun 07, 2015 9:36 am


Premieră. Pardon premier. Premieră cu un premier. În România un alt premier PSD dar de data asta încă în funcţie, deci la putere, nu trădat şi destituit de la conducerea partidului ca Năstase, ci încă tânăr şi ferice, este cercetat penal.
Declaraţia lui Ponta la aflarea veştii a fost că el nu crede că în 2015 se dau jos guverne cu ajutorul justiţiei. Victor Ponta ori este naiv, ori prea înfumurat, ori prea prost … informat, ori toate la un loc.
Declaraţia lui Iohannis care ar fi trebuit să ia o decizie, a fost căRomânia se află într-o situaţie grea şi o criză politică nu e de dorit. Ce înţelege el prin criză politică? Din declaraţia sa reiese că o criză politică ar fi situaţia în care el ar vrea să ia puterea , să schimbe guvernul dar fără să facă nimic, iar Ponta nu vrea să plece de bună voie. Aşa că pentru a evita acest aspect, în loc să pună mâna pe prerogative şi să declanşeze procedura de suspendare a premierului, aşa cum s-ar întâmpla în orice ţară civilizată, şi aşa cum ar face orice preşedinte cu grossen bile, domnul Iohannis îl cheamă la palat şi îi cere să se dea cu burta de pământ, că altfel el nu are nici o şansă să schimbe guvernul şi majoritatea parlamentară. Să fiu sincer nici nu mă aşteptam la altceva din partea domnului preşedinte, el nu e în stare să facă ceva, nici bine nici rău, el doar incearcă să îi facă pe alţii să facă sau să nu facă. Dar nici din partea lui Ponta nu mă aşteptam să îşi dea demisia deşi cândva spusese că dacă numele său va apărea pe un dosar penal îşi va da demisia. Nu ar fi fost el dacă şi-ar fi respectat cuvântul.
Trafic de influenţă?
Pe de altă parte, domnul Iohannis a dovedit că stăpâneşte şi domnia sa tehnica judecării cu două unităţi de măsură. Când era vorbă să ceară demiterea unui apropiat al dânsului domnul Johannis spunea că demisia este un act unilateral care ţine de voinţa celui în cauză şi domnia sa nu poate cere aşa ceva. Dar acuma, l-a chemat pe domnul Ponta şi i-a cerut să îşi prezinte demisia. Păi dacă este unt unilateral, de ce încearcă să influenţeze acest act? Nu cumva ne aflăm în faţa unui act de trafic de influenţă? Mie mi se pare că întruneşte toate elementele, pentru că dacă Ponta îşi dă demisia ca urmare a cererii şi presiunii domnului Iohannis, acesta şi grupul său, respectiv PNL vor avea de câştigat şi vor obţine majoritatea parlamentară şi conducerea guvernului, deci iată şi avantajul material. Ne aflăm cumva în faţa primului motiv de suspendare a preşedintelui? Dacă preşedintele ar fi dar curs prerogativelor constituţionale, ar fi fost scutit de orice interpretări şi învinuiri, dar laşitatea ta îi poate aduce o învinuire deloc plăcută. Fără nici o îndoială, Iohannis încearcă să forţeze demisia lui Ponta prin toate mijloacele posibile, presiuni mediatice, juridice, de palat, de imagine, pentru că a realizat că altfel nu are nici o şansă. Până la urmă va reuşi dar pe spinarea cui au loc aceste lupte politice?
Dar întrebarea care se pune, este dacă putea declanşa procedurile de suspendare a premierului. Legea 115/1999 ne spune că preşedintele poate declanşa procedurile de demitere a premierului dacă acesta a comis ca premier acţiuni penale şi este cercetat penal pentru aceste fapte. Este adevărat, Ponta este cercetat penal pentru fapte comise înainte de a fi premier, dar aceste fapte nu fac obiectul suspendarii. Iar pentru a fi cercetat penal pentru faptele comise ca premier, respectiv numirea lui Şova în funcţia de ministru, este nevoie de acordul Camerei Deputaţilor, mai ales că este şi deputat, iar acest acord încă nu există, deci nu poate fi cercetat. Ce spunea domnul Zegrean despre măreţia legii ? Pe româneşte spunea că Parlamentarii îşi votează legi care pot fi interpretate în favoarea lor. Bun, atunci, dacă oficial nu are motiv să îl suspende pe Ponta, iar demisia este un act unilateral, de ce se amestecă domnul Iohannis, ca să vadă românii că el se luptă cu corupţia? Mie mi s epare că s eluptă cu Ponta, caci daca ar vrea să lupte cu corupţia, ar începe cu cea din justuiţie, apoi din PNL că îi sunt mai aproape.
Cine schimbă guvernele în România?
Acuma nu ştiu de ce mai apare pe sticlă şi doamna Kovesi să spună că nu este nici o legătură între urmărirea penală a lui Ponta, moţiunea de cenzură şi acţiunile DNA. Practic intervenţia doamnei Kovesi se vrea un răspuns la opinia lui Victoraş, cum că în 2015 nu se schimbă guvernele cu justiţia. Capisci signor dottore?
Dacă mai este cineva în România care să nu vadă cât de putredă este societatea românească de astăzi, se poate duce pe Lună, poate nu vede pădurea din cauza copacilor. De pe Lună sigur se va vedea Marele Zid al corupţiei din România, zid care se închide şi se deschide de fiecare dată în funcţie de semnalele care vin de la Cotroceni.
Bate şaua să priceapă iepele
Cine crede însă că cercetarea lui Ponta este iniţiată pentru Ponta, se înşeală. Dosarul Ponta este un fel de bate şaua să priceapă iapa. Avizaţi de acest dosar nu sunt nici Ponta, nici cei din PSD care pentru început vor face scut în jurul lui apoi o vor lăsa mai moale, pentru că nici unul nu este curat, cei avizaţi de fapt sunt cei din UNPR şi UDMR, căci cu Ponta sau fără Ponta, dacă parlamentarii din cele două partide vor ţine aproape de PSD, toate eforturile lui Iohannis şi ale DNA sunt inutile. Deci şefii şi parlamentarii din UNPR şi PSD sunt avertizaţi că dacă Ponta poate fi cercetat, pentru ei nu e nici o problemă, nu îi va scăpa nici o imunitate. Ce vor face cele două partide?
Oprea cel care mereu s-a gândit la “stabilitatea ţării” va intra în hora declaraţiei lui Iohannis şi va da dosul să scape ţara de criză, el fiind mereu pentru stabilitate politică. Apoi să nu uităm că dacă preşedintele îl va suspenda până la urmă pe Ponta, Oprea va fi premier interimar şi cine ştie, poate vom avea un guvern de coaliţie condus de Oprea, de ce nu? Nu degeaba îi ridică Dogaru osanale pe pagina SCMD.
UDMR-ul va merge pe aceeaşi linie a intereselor de grup, pentru ei nu a fost niciodată o problemă cine a format guvernul, ei au fost mereu în căruţă pe scaunele din faţă sau mai în spate.
Până unde va merge războiul?
Întrebarea este ce va face Ponta, sau mai bine spus care este preţul pe care îl vor plăti românii în această luptă. El a mers pe ideea că Iohannis este slab şi nici nu ştie nici nu poate lua măsuri radical. Da, aşa este dar uite că Iohannis este sufficient d eparşiv pentru a acţiona prin terţe persoane, fie că se numesc diaspora, fie DNA, fie ONG-uri, fie.. populaţie. Vom asista la bătălii în stradă între oamenii lui Ponta şi ceilalţi? Orice este posibil, toţi actorii sunt suficient de lipsiţi de griji faţă d eromâni ca să facă din lupta pentru putere o bătaie între români.
Ponta va mai încerca o perioadă să tergiverseze, să amâne plecarea, dar ştie că nu va mai apuca alegerile din 2016 ca premier. Şi poate în sfârşit a înţeles că în România anului 2015, justiţia încă face legea, nu Parlamentul şi nici Guvernul, pentru că toate aceste instituţii sunt formate din oameni corupţi care se urmăresc unii pe alţii, uneori merg mână în mână, alteori se mai faultează, îşi mai pierd funcţiile, uneori libertatea dar nu averile şi nici obiceiurile.
Să vedem cine termină primul gloanţele. Oricum, o concluzie este clară, coabitare cu sila nu se face, şi dacă coabitare nu e, nimic nu e. Din păcate din nou procurorii fac şi desfac alianţe politice, guverne, majorităţi parlamentare. Dacă ar face-o pe baza propriilor convingeri şi probe, nu ar fi nimic rau, dar din păcate astea se întâmplă la ordin, indiferent al cui.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum