MANIU >Am vazut eu textul (…), Antonescu a avut promisiunea lui Molotov – O ZONĂ NEUTRĂ pe care noi nu o avem…””
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: Adventavit asinus, pulcher et fortissimus! :: CĂCĂREZE MONARHISTE
Pagina 1 din 1
MANIU >Am vazut eu textul (…), Antonescu a avut promisiunea lui Molotov – O ZONĂ NEUTRĂ pe care noi nu o avem…””
pe 12 sept la Moscova, Molotov ii spune lui Patrascanu: „Pt ca Antonescu reprezenta poporul roman, pe cand voi sunteti niste aventurieri”; oare in ce context i-a spus asta, asa din senin sau cand romanii au intrebat de ce nu se respecta conditiile negociate?
-pe 15 sept in cadrul sedintei de guvern, Maniu spune – iar aici sunt chiar stenogramele, sunt publicate:”Avem deosebite marturii si documente din care reiese felul cum am pregatit noi armistitiul. A avut niste tentacule si dl. Mihai Antonescu, raspandite in mai multe parti ale Europei. Intre altele, a avut sugestia si i s-a pus in vedere ca, daca va face armistitiul, se va asigura O ZONA NEUTRA in care sa nu poata patrunde aliatii.
Am vazut eu textul si va puteti inchipui in ce situatie suntem noi azi, guvernul acesta, regimul acesta, si in special noi, care am lucrat efectiv in pregatirea acestui armistitiu, cand ni se va pune in fata, maine-poimaine, ca Antonescu a avut promisiunea lui Molotov – O ZONA NEUTRA pe care noi nu o avem…”
Subiecte similare
» STENOGRAME. Marea TEAPA luata de PDL. PNL nu-si va tine promisiunea: „Nu mai avem nevoie de ei”
» Crin Antonescu, în 1992: Putem admite condamnarea din principiu a oricărui om care a avut tangenţe cu mişcarea şi cu spiritul legionar? În nici un caz! Când spunea adevărul inițiatorul legii anti-legionare? ANALIZĂ
» Misu bâl bâl : ASASINUL MURDAR AL ROMANIEI
» Atunci Negroponte a intrebat – de ce nu l-au ajutat Maniu si Bratianu pe maresal sa incheie armistiul? Ioanitiu i-a raspuns: „ai fi vrut sa-l ajute pe Antonescu, pt ca acesta sa uzurpe mai departe drepturile coroanei?”
» Acesta este textul pentru care vor să-l interzică pe Petre Țuțea
» Crin Antonescu, în 1992: Putem admite condamnarea din principiu a oricărui om care a avut tangenţe cu mişcarea şi cu spiritul legionar? În nici un caz! Când spunea adevărul inițiatorul legii anti-legionare? ANALIZĂ
» Misu bâl bâl : ASASINUL MURDAR AL ROMANIEI
» Atunci Negroponte a intrebat – de ce nu l-au ajutat Maniu si Bratianu pe maresal sa incheie armistiul? Ioanitiu i-a raspuns: „ai fi vrut sa-l ajute pe Antonescu, pt ca acesta sa uzurpe mai departe drepturile coroanei?”
» Acesta este textul pentru care vor să-l interzică pe Petre Țuțea
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: Adventavit asinus, pulcher et fortissimus! :: CĂCĂREZE MONARHISTE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|