AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Jocurile preşedintelui

In jos

Jocurile preşedintelui Empty Jocurile preşedintelui

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Ian 16, 2018 11:00 pm

Pe scurt, frica apără bostănăria. După ce mulţi social-democraţi au lăsat să se înţeleagă că-l vor sprijini pe Mihai Tudose, doar patru oameni au avut acest curaj, alţi patru abţinându-se de la vot, toţi ceilalţi membri ai CExN poziţionându-se împotrivă. Din acest motiv, premierul şi-a depus mandatul/îşi va da demisia. Dar toate astea sunt deja istorie. Urmează „jocurile preşedintelui”. În primul rând, nu PSD, nu liderul partidului, nimeni altcineva din PSD nu poate numi, după plecarea lui Tudose, un prim-ministru interimar în afara preşedintelui României, potrivit Constituţiei.
Aceasta spune, la art. 106-107 următoarele: „Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege - (106).  
Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern - (107/3).

În consecinţă, dacă intenţionează să se facă jucător, Iohannis ar putea să numească premier interimar pe unul dintre cei doi miniştri care l-au susţinut pe Tudose în CExN: Ciolacu şi Stroe.
De asemenea, potrivit art. 85/1 din Constituţiei, la care ne întoarcem mereu - „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament”, coroborat/completat cu dispoziţiile art. 103/1 „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”, lucrurile continuă să fie, cum ar zice un membru al PSD, „fluide”
Întrucât nu există niciun partid care, la această oră, să  dispună de majoritate absolută în Parlament (indiferent de orice fel de listă cu semnături ale parlamentarilor care i-ar putea fi prezentată de PSD), Klaus Iohannis poate desemna un premier fără legătură cu social-democraţia.
Dacă prima nominalizare va fi - evident - respinsă în Parlament de coaliţia PSD-ALDE, cea de-a doua, care ar putea conduce, prin neacceptarea ei, la organizarea de alegeri anticipate, nu-i exclus să creeze ezitări în privinţa votului, la nivelul majorităţii.
Un vot „pentru” ar consfinţi victoria preşedintelui; un vot „contra” ar însemna alegeri anticipate.
Dacă, însă, în aceste condiţii, PSD ar declanşa procedura de suspendare a preşedintelui, mă tem că ideea pusă în practică va conduce, în actualul context politic, la falimentul partidului, în ansamblu, şi nu doar al conducerii sale actuale.
Figura e că apar în spaţiul public întrebări de genul: „Şi dacă Dragnea e blat cu Tudose pentru a atrage la guvernare, cu doi ani şi jumătate înainte de alegeri, o garnitură liberală?”, care, după cum arată infrastructura socială şi haosul legislativ al momentului, ar însemna o relaxare social-democrată în paralel cu o sinucidere liberală fără drept de apel! (Cam aşa cum s-a întâmplat în guvernarea tehnocrată, când, deşi guvernul Cioloş a fost „acceptat” de ambele partide mari, PNL a decontat greşelile guvernării, iar PSD a crescut în sondaje).
Ştiu, la prima vedere posibilitatea pare neverosimilă, dar asta, mai ales, pentru cei care nu joacă, niciodată, şah. Aceştia din urmă nu ştiu că, de cele mai multe ori, un sacrificiu bine gândit duce, invariabil, la o victorie bine-venită
Sigur, rămân în discuţie Legile Justiţiei şi soarta lui Dragnea, dar să nu uităm că există o sfântă CCR!
În ultimă instanţă, dacă eu aş fi Iohannis, şi aş vrea să le fac o surpriză cu tot dinadinsul, le-aş desemna, fără mari ezitări, şi pe cel de-al treilea premier propus, devenind foarte atent la disperarea cu care vor guverna ţara într-un an, 2018, care se anunţă exploziv din toate punctele de vedere.
Doar că, la mijloc, este România. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8695
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Jocurile preşedintelui Empty Cine se joacă de-a suspendarea o să se-agațe singur în ștreang

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Ian 16, 2018 11:17 pm

După tot balamacul de aseară, mie cel mai rău îmi pare nu de Tufose, ci de premierul Japoniei. Cum a venit omul azi, dis-de-dimineață, ca o furnicuță, să discute cu papuașii de pe la noi, să le mai dea o oglindă, niște mărgele, să le mai facă și lor o fabrică, să le mai vândă o tehnologie de ultimă oră, un know-how mai dichisit și a mers la guvern, unde era doar portarul. Îmi și imaginez scena: ”Bună ziua” ”Bună ziua” ”Sunt io, premierul Japoniei” ”Încântat, Costică, portar” ”Costică-San, aș dori să vorbesc cu premierul României” ”N-avem. Adică avurăm până ieri, la orele 21. Dacă veneați aseară pe la 7 îl mai găseați. Acum nu mai e, că-l dădură jos. Csf? Ncsf” ”Și nici vicepremierul nu mai e?” ”Nici. Că demisionară la pachet.” ”Și nici alt ministru? Doamna Carmen Dan?” ”Nici atât. Înțelesei că dânsa avu o problemă cu prizele.” ”Și nu mai e nimeni, nimeni în guvern, cu care să pot și eu discuta?” ”Nimeni, domnu japonez. Fuse Olguța ceva mai devreme, să-și ia niște pixuri de le uitase acilișea, dar plecă și ea.” ”Olguța, poligloata? Cea cu limbile străine?” ”Poligloata, poligloaba, se duse cu tot cu limbi la Partid. Din câte înțelesei, avea domnul Dragnea mare nevoie de limbile ei.”
Noroc că premierul nipon l-a găsit pe Iohannis și are azi unde mânca la prânz, că dacă mai întârzia o lună, risca să nu-l mai găsească nici pe el, îl suspendau ăștia și rămânea sărmanul japonez neprimit și neomenit. Oricum, el e norocos, că vine și pleacă, dar ce ne facem noi, că noi rămânem cu ăștia pe cap? Asta, bineînțeles, dacă nu se îndură președintele Iohannis să le închidă odată robinetul cu prim-miniștri, care picură de-o să ne inunde, până la urmă, toată țara. Iar altă soluție nu are. Președintele nu mai poate asista la nesfârșit de pe tușă cum schimbă Dragnea premierii, când i se scoală lui mustața. Iohannis a înghițit o broască, pe Grindeanu, a înghițit și ditamai broscoiul, pe Tudose, al treilea batracian n-are voie să-l mai înghită, că face toxiinfecție și ne umplem de bube toți.
În clipa în care ar accepta al treilea premier al PSD într-un an, Iohannis va trebui să știe că tocmai a pierdut al doilea mandat ca președinte. Nimeni, niciunul dintre votanții lui, nu va mai vrea să voteze un om pe care nu-l va mai percepe ca pe un președinte, ci ca pe un preș în fața unui coclete flaușat, ce-și imaginează că a câștigat țara la belciuge și poate s-o reguleze cum vrea el și de câte ori vrea el. Așa că domnule Iohannis, nu-l mai lăsați pe Dragnea să decidă premierii! Chiar el a spus că n-are mână bună la premieri, ceea ce e pe undeva normal, el având mână bună ”dăcât” la furat. Domnule președinte, nu aveți dreptul moral să mai încredințați guvernul acestei haite lacome și iresponsabile de slugăi corupți! Dacă ați da puterea tot lui Dragnea, v-ați trăda țara, ați trăda cele șase milioane de oameni care v-au ales președinte tocmai ca să nu permiteți transformarea României într-un stat bananier, cu milioane de maimuțe votante și o mână de împărțitori de banane la vot.
Opuneți-vă acestor bandiți pesediști, fie și cu riscul ca ei să vă suspende. Iar dacă vor îndrăzni să o facă, noi, strada, vom percepe acest gest ca pe o întoarcere la dictatură și îi vom înfrunta, cu orice preț. Iar Tăriceanu nu va fi nici măcar o zi președinte și nu va promulga nici măcar una dintre rușinoasele legi care-i apără pe hoți. Aveți încredere, domnule președinte, că în lupta pe care o duceți  nu sunteți singur. Noi vom fi în stradă, să ne apărăm libertatea și viitorul copiilor noștri. Și nu ne vom teme. N-a reușit să ne învingă pe noi Ceaușescu, cu toate gloanțele Securității și Armatei, credeți că ne va învinge Dragnea, cu petardele lui?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8695
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum