AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Băsescu: Sunt state în UE mai corupte decât România. Nu trebuie să ajutăm țările din Schengen pentru că ne-au nedreptățit. România nu trebuie să uite acest lucru

In jos

Băsescu: Sunt state în UE mai corupte decât România. Nu trebuie să ajutăm țările din Schengen pentru că ne-au nedreptățit. România nu trebuie să uite acest lucru Empty Băsescu: Sunt state în UE mai corupte decât România. Nu trebuie să ajutăm țările din Schengen pentru că ne-au nedreptățit. România nu trebuie să uite acest lucru

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Lun Sept 07, 2015 12:08 pm

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat într-o intervenție telefonică pentru Ultimul Cuvânt, emisiune moderată de Cătălin Striblea, că României i s-au făcut multe nedreptăți legate de Schengen, motiv pentru care acum nu ar trebui să fie solidară cu statele din acest spațiu. Acesta a mai subliniat că sunt state chiar din vechea Uniune Europeană, care sunt chiar mai corupte decât România.”Sunt state mai corupte decât România în UE, ceea nu înseamnă că nu trebuie să lupte contra coruptiei.  E problema noastră. În câte state ați auzit de fraudarea banilor europeni? Vă dau scris că se fraudează mai rău ca în România. Nu e aici locul să facem o discuție, dar sunt state din vechea UE din care s-au retras jumătate de miliard de euro, dar nu s-au dat în stambă. Într-un stat s-a prezentat un program de câteva miliarde. A luat jumătate de miliard și consilierii au decis să îi pună la bursă și acum asigurau populația orașului că le e atât de rușine că la anul nu vor mai candida”, a declarat fostul președinte.

”România e o tară care-și recunoaște corupția și luptă cu instituțiile, uneori chiar trecând pense drepturile omului, dar cei care mi-au dat lecții au reușit să prăbușească două insituții: Acordul de la Dublin și spațiul Schengen ca instituție. România nu poate fi cu scufița în mână. România nu are dreptul azi să se manifeste îndoielnic. La anul ce va face România? Până nu se găsește o formulă să se pună capăt exodului de popuplație și care să arate capacitatea statelor de a controla fenomenul, România nu are de ce să se implice”, a mai spus Băsescu.

”Ro are propriile presiuni pe frontiere. Luați situațiile de la poliția de frontieră și veți vedea ce presiuni există. România are presiuni de 2-3 ani, dar a gestionat exemplar acest lucru. Politica de azil a României a fost una înțeleaptă. Deși avem 1 500 de spații de cazare, avem ocupate circa 2-300 de locuri, dar a fost extrem de selectivă în a acorda azil. De unde peste noapte trebuie să fiu solidar cu cei care au fost nesăbuiți și care au cedat presiunii celor de la ei din țară? Ro nu trebuie să plătească din factura demoagogiei altora. România a fost tratată ca fiind inaptă. Statele nu au voie să uite, iar România nu are voie să uite legat de spațiul Schengen pentru că mâine va trebui să înghită alte exagerări”, a mai declarat Traian Băsescu pentru B1 TV.

”Instituția Schengen s-a prăbușit și datorită corupției din spațiul Schengen, pentru că nu s-a prăbușit acum instituția asta, ci a început să pârâie din toate încheieturile de anul trecut. Nu m-aș referi la o anumită țară, dar discutăm despre ce se întâmplă în acest club super select. Uitați-vă că nu sunt în stare să își protejeze frontierele de vreo 3 ani ori nu au încetat să dea lecții României. În UE se fraudează mai rău ca în România, ori eu nu aș ierta acest lucru ca șef de stat”, a mai spus Băsescu.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum